Поло 9N1 2003г. температура катализатор

Техническа и сервизна информация за Polo, Lupo, Up и Fox
Потребителски аватар
illy1977
Автомобил:
Двигател:

Поло 9N1 2003г. температура катализатор

Мнениеот illy1977 » Вто 26 мар 2013 21:05

Здравейте!!!
Имах проблем с ламбда сондата преди катализатора...След всеки 2000-3000км. светеше чек контрола. Писна ми и преди няколко дни "заврях" поредния тестер куплунг в тестер буксата. Разбира се отново ми даде грешка на спомената вече ламбда сонда, която смених преди около седмица. Изчистих всичко, което е в конфликт с трицилиндровия недомислен двигател и след 30 км. отново светна т.н. чек. Вкарах каляската в гаража и след като размотах снопа кабели на буксата откъм двигателя, се установи че два кабела са буквално скъсани и преди време презапоявани. ОК...след интервенцията от моа страна слез 5 км. чека сам угасна и няма проблем.
При диагностиката преди вече споменатата интервенция ми показа, че температурата на катализатора е 608-620 градуса. Същия лично инспектирах и е в идеално здраве. Въпроса ми е дали тази температура е нормална, защото момчето, което ми даде РС с програмата за диагностика ми каза, че тази температура не е нормална. Би трябвало да е максимум към 400 гр.
Предварително Благодаря ако някой е в час с тази ...............................!!!!!!!!!!!!

Потребителски аватар
anonimko
Автомобил:
Двигател:

Re: Поло 9N1 2003г. температура катализатор

Мнениеот anonimko » Сря 27 мар 2013 9:05

Високата температура е признак на започнал да се запушва катализатора и задържане на газовете и въобще не мисли да избушваш катализатора ,че после няка как да излъжеш и двете сонди едната следи другата или по-точно втората е само да показва дали е там катализатора дори емулатор да сложиш да лъже сондата пак няма оправия -изпробвано на Пасат и Голф 4.Единственото решение нов катализатор но и сумата е хубава.

Потребителски аватар
illy1977
Автомобил:
Двигател:

Re: Поло 9N1 2003г. температура катализатор

Мнениеот illy1977 » Сря 27 мар 2013 20:07

Може и да е "тръгнал", вероятно е...но на тавана имам чисто нов. Взех го от един приятел с Фабия със същия двигател..Ако остане време тия дни, ще го монтирам, дано се поотпуши, защото ми прави впечатление че нещо напоследък е спънат и без това куция кон. Мерси за отговора.....!!!!!!!

Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”