Новият ми автомобил

Разкажете, споделете, похвалете се със своя Volkswagen - тук всеки може да има тема
Потребителски аватар
Fearless
Автомобил: VW Golf
Двигател: AZD

Re: Новият ми автомобил

Мнениеот Fearless » Нед 17 мар 2013 22:04

Честито за придобивката :th_up Добре се справяш,определено си заслужава смяната на дирекцията :exclaim

Потребителски аватар
red_vento
Автомобил: Vw Vento
Двигател: AAM

Мнениеот red_vento » Нед 24 мар 2013 21:27

Този уикенд неми остана много време и свалих само ламарината между купето и мотора.Тази ламарина се вади със страшна мъка но в крайна сметка я извадих.Сервото не можах да го извадя напред към двигателя понеже няма място но като извадих ламарината го дръпнах на вътре.Имам един проблем с конзолите на педалите,на бората газта е електрона,на голфа дето съм взел ламарината м/у купето и двигателя е с жило на газта и не съвпадат захващането на педалите е съвсем различно. Предполагам че трябва да си намеря друга ламарина за да мога да си сложа педалите от бората,демек ми трябва ламарина за електрона газ на педала. Някои ако знае да сподели :) благодаря
Прикачени файлове
DSC01261.JPG
DSC01263.JPG
DSC01265.JPG

TenyoIvanov
Автомобил: VW Passat
Двигател: AVF 2002 BKP 2006

Мнениеот TenyoIvanov » Пон 25 мар 2013 0:20

MK4 написа:Трудно се намира Бора 1.8Т, честито!

ела в англия има ги много :-) аз работя VW и двама от механиците карат две бори и двете бори са имат чип и са по 210 Коня . Колата е супер колега !

Потребителски аватар
Black Demon
Автомобил: Vw Golf 4
Двигател: 1.8T AUM 2002

Мнениеот Black Demon » Чет 28 мар 2013 11:39

Добре изглежда Бората :th_up.И аз съм с същия мотор AUM но на Голф4.Обръщането на дирекцията си е доста трудоемко.Дано всичко приключи успешно :th_up

Потребителски аватар
chochov_w
Автомобил: vw mk3
Двигател: гти

Мнениеот chochov_w » Чет 28 мар 2013 18:52

поздравления бората и за това ,че си се хванал на тази гимнастика :th_up

Потребителски аватар
red_vento

Мнениеот red_vento » Пон 01 апр 2013 18:43

Колеги колата е в застой понеже не мога да намеря ламарината между двигателя и купето,дето сам снимал :(
Прикачени файлове
DSC01260PP.jpg

Потребителски аватар
red_vento

Мнениеот red_vento » Нед 14 апр 2013 19:36

Здравейте колеги,това да обърнеш дирекцията не толкова лесно колкото си представях:)доста време търсих ламарината но в последствие се оказа,че неми трябва ламарината ами конзола за педалите.След дълго търсене намерих и конзолата за педалите.Впоследствие се оказа,че оригиналното серво от бората не става от лчвата страна понеже е по дебело и поспира в АБСа.Сложих от голф 4ка обаче пак спирачната помпа не пасваше на сервото и трябваше да се поиграе леко с стуг.В крайна сметка всичко се получи :)
Искам да ви попитам колеги,Бората беше с климатик а сега сам взел Климатроник и съм решил да се пробвам да видя дали ще се получи.Някой ако го е правил да сподели :)

Потребителски аватар
red_vento

Мнениеот red_vento » Нед 28 апр 2013 21:35

Здравейте колеги,след доста работа по колата може да се каже че съм почти на финала,днес бях готов с инсталацията и повечето неща по таблото.Всичко бях навързал и реших да пробвам да запали,но за жалост тя не пожела да заработи:( въртя запалва за 2,3 секунди и гасне.Предполагам че си е забравила ключа но не сам сигурен понеже седя месец и половина без акумулатор.
По колата се смениха доста детайли: Хидравлична рейка,англичаните са го направили доста добре сменява се само единият маркуч към рейката ,понеже другият е направен с преход и е удължен.Също така маркуча за сервото си пасна точно като се премести сервото той също е удължен.Блока за АБСа е на съшото място като и на норманите коли така че той не се мести както си мислих:)Отпред в двигателната част почти няма кабели за удължаване само датчика а нивото на спирачната течност.Има един сноб с кабели под чистачките дето влиза в купето с букси,разплетох снопа с кабели и просто го завъртях на другата страна от дясно в лявата част и намотване на нова.Сложих рамената на чистачките и направих един оборот и рамото опря в стойката на компютъра от там търсена на друга стоика(намерена) и всичко си пасна :)
Вътре в купето не съм рязал инсталация просто се завъртя снопа с кабели единствено се удължава снопа към дясната врата.Мислех да въртя кабелите за датчиците за възглавниците но реших да си намеря друга централа.Като цяло за хора дето го правят за 1ви път е доста трудно поне на мен сам ми беше трудно.
Като пари около 600 лв ми стъпи нещата за обръщането.В момента търся предни кори за вратите ,ламарините дето са под корите водачите за стъклата имат заготовки и ще ги разпробия и за закрепване на корите.
Ако някой реши да прави това опражнение и има въпроси или помощ му трябва:) аз съм насреща :)

Потребителски аватар
nistel_87
Автомобил: Honda Accord 2007
Двигател: i-ctdi

Мнениеот nistel_87 » Нед 28 апр 2013 21:50

Браво Колега за ентусиазма,като гледам снимките трудна ще да е тая работа с обръщане на дирекцията. :screwy Пусни някоя снимчица да видим как е вече с ляв волан..Ако докарам и аз нещо от Англия да знам къде да ходя после.. :c020

Потребителски аватар
red_vento

Мнениеот red_vento » Нед 28 апр 2013 21:53

Aми тия дни ще направя снимки :)

Потребителски аватар
red_vento

Мнениеот red_vento » Пон 06 май 2013 20:19

Христос Воскресе колеги,през почивни дни намерих диагностика и се оказа имобилайзера :) колата запали и върви много приятно.От гарнитурата на капака на клапаните течеше масло и е сменена,теча е отстранен.Също така термостат седеше постоянно отворен малко е гаден за смяна но се справих :smile
Тампоните на задният мост са много скъсани и тях ще се сменят но другата седмица,втулките на носачите и те са леш само болта ги държи :icon_lol за тях мисля да сложа от Ауди S3 плътните :)

Потребителски аватар
samo_pechka
Автомобил: YAMAHA Drag star 1100+XJ 900 58L
Двигател: V-twin 2002 + R4 1989

Мнениеот samo_pechka » Пон 06 май 2013 21:12

Как няма да се справиш с термостата :icon_lol ти цялата дирекция смени :bowdown ,че..един термостат ще ти се "опре" :th_up Дай да киризим снимки , и аз да знам ,ако ми се случи с ..грешен волан кола , кой ще го "обръща" :beer

Потребителски аватар
S_T_I_N_G
Автомобил: GOLF 4 1.8 T
Двигател: AGU GU GU GUUUUUU

Мнениеот S_T_I_N_G » Вто 07 май 2013 18:54

Браво колега поздравявам те за упоритостта и за хъса който имаш :) и аз нямам търпение да видя снимките :))))

Потребителски аватар
FELIPE
Автомобил: VW Bora 2002
Двигател: ASZ

Мнениеот FELIPE » Вто 07 май 2013 20:11

Евала колега :bowdown :bowdown ,направо зароди чувство за непълноценност в мен...

Потребителски аватар
basata-user
Автомобил: pasat b5
Двигател: 1.8T AEB
Контакти:

Мнениеот basata-user » Вто 07 май 2013 23:35

да издам малко инфо докъде е стигнал колегата :mhihi :mhihi

Изображение

Върни се в “Моят Volkswagen”