Голфа е 1.4 бензин/газ Проблем при запалване

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
iavor_iavor
Автомобил:
Двигател:

Голфа е 1.4 бензин/газ Проблем при запалване

Мнениеот iavor_iavor » Съб 30 мар 2013 21:17

Имам проблем с моя Голф 3. От известно време имам трудности при запалването на автомобила,когато е студен. Голфа е 1.4 бензин/газ. До преди съвсем малко време нямах никакви проблеми с паленето. Сега запалвам на бензин на четвъртия или петия опит.Върти,но пали трудно.На газ запалва по-лесно,което е странно. Ако оставя автомобила за няколко часа,след това запалва без проблем,но когато е студен проблема е налице. Имам за смяна стъпково електромоторче,ще го сменя след два дни . Възможно ли е то да има нещо общо с проблема ? Ще съм благодарен ако получа съвети. Чао.Явор.

Потребителски аватар
my heart iS iCe
Автомобил:
Двигател:

Re: Голфа е 1.4 бензин/газ Проблем при запалване

Мнениеот my heart iS iCe » Съб 30 мар 2013 21:58

Пробвай да изкараш буксата на температурния датчик, ако не се лъжа датчика е с жъл пръстен! След това пробвай да запалиш със изкарана букса, и ако запали, сменяй датчика! Да не забравиш, после пак да го сложиш, ако не запали! А датчика се намира на пластмасовия тройник, където е термостата!
Прикачени файлове
т.датчик.jpg
Дано се ориентираш, не намерих друга снимка!

Потребителски аватар
tot_1425
Автомобил: GOLF 3
Двигател: ABD 1994

Мнениеот tot_1425 » Съб 30 мар 2013 22:44

Изображение

iavor_iavor
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот iavor_iavor » Вто 02 апр 2013 17:54

Здравейте отново.Благодаря за съветите.Пробвах с датчика и няма промяна,пали по същия начин-трудно. Реших да отида на майстор.Първия не погледна нищо,само предположи,че трябва да се изчисти моно-инжекцията. Отидох при друг майстор,който е доста в час със Голфовете. Той качи автомобила на компютъра,и той показа няколко проблема. Един от тях беше инжекцията. Взех от една морга друг инжекцион,и при него автомобила работи много по-добре. Майстора каза,че има също така проблем с аванса / не разбирам нищо ! / . Температурния датчик работи.Всичко мина добре,автомобила тръгна.Но днес проблема се появи отново. Сутринта запали на четвъртия път. Какво да правя,може ли да ми дадете отново съвет ?

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Вто 02 апр 2013 18:07

Отиди при майстора да ти върне парите и го помоли да ти оправи колата :th_up

Потребителски аватар
my heart iS iCe
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот my heart iS iCe » Вто 02 апр 2013 18:11

iavor_iavor написа:Майстора каза,че има също така проблем с аванса / не разбирам нищо ! /

Явно проблема ти е в Аванса, или има разминаване между белезите на делкото и ремъка на двигателя! Ще направят точно белезите и проблема ще ти се оправи! Явно майстора който ти е казал да смениш инжекциона, се е чудил как да изкара пари от теб :a045

iavor_iavor
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот iavor_iavor » Сря 03 апр 2013 12:58

Благодаря за съветите. Забравих да спомена ,че на газ колата върви добре,но на бензин-не.Замисля се,преди да ускори.Има една пауза от една секунда между натискането на педала и ускоряването. Ще трябва да се ходи на майстор,но ако му кажа какъв може да е проблема,ще ми отговори -"тогава си го оправи сам". Някой да ми препоръча майстор? За да не се получи като реклама,може да ми пратите координати на лично съобщение. Благодаря още един път.

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Сря 03 апр 2013 17:26

Как да ти се препоръча майстор, като дори не си казал откъде си icon_idea

Потребителски аватар
my heart iS iCe
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот my heart iS iCe » Сря 03 апр 2013 17:43

iavor_iavor написа:Има една пауза от една секунда между натискането на педала и ускоряването.

Това се получава както си казал ти от центровката, или най-лошото което може да е проблем с делкото!
Аз имах на предишната кола такъв проблем, но беше доста дълбок, и колата не можеше да се кара, постоянно го правеше, и се наложи смяна на делкото! И при смяната се видя, че старото делко има вътре масло, което е влязло от някакво киче от мотора и е прецакало делкото! И проблема се оправи! Но при тебе дали е така, не мога да гарантирам! :a045

Потребителски аватар
Iezekil
Автомобил: Passat B4 Variant
Двигател: ABS 94

Мнениеот Iezekil » Сря 03 апр 2013 22:10

А като е проблема в делкото,що аджаба на газ пали????Туй 1,4 моно ли е?Колегата дето говори за презацепване-що топла пали,а студена не?

iavor_iavor
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот iavor_iavor » Съб 06 апр 2013 13:57

Здравейте. Да,забравих да спомена ,че съм от София. Автомобила е 1.4 моно. Проблема си е налице ,студена не пали,по-точно пали трудно на бензин,на газ пали.

Потребителски аватар
avanto
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот avanto » Съб 06 апр 2013 19:03

Възможно е бензиновата помпа да не прави исканото налягане при сутрешното палене. Пробвай да дадеш на контакт 6-7 пъти сутринта преди да се опиташ да палиш. Премери налягането на горивото за всеки случай. Горивен филтър сменял ли си ?

iavor_iavor
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот iavor_iavor » Нед 07 апр 2013 19:05

Здравейте отново.Ще пробвам преди да запаля да дам на контакт. Горивния филтър не е сменян,възможно ли е проблема да идва оттам? Благодаря на всички за съветите.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”