Голфа е 1.4 бензин/газ Проблем при запалване
-
- Автомобил:
- Двигател:
Голфа е 1.4 бензин/газ Проблем при запалване
Имам проблем с моя Голф 3. От известно време имам трудности при запалването на автомобила,когато е студен. Голфа е 1.4 бензин/газ. До преди съвсем малко време нямах никакви проблеми с паленето. Сега запалвам на бензин на четвъртия или петия опит.Върти,но пали трудно.На газ запалва по-лесно,което е странно. Ако оставя автомобила за няколко часа,след това запалва без проблем,но когато е студен проблема е налице. Имам за смяна стъпково електромоторче,ще го сменя след два дни . Възможно ли е то да има нещо общо с проблема ? Ще съм благодарен ако получа съвети. Чао.Явор.
- my heart iS iCe
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Голфа е 1.4 бензин/газ Проблем при запалване
Пробвай да изкараш буксата на температурния датчик, ако не се лъжа датчика е с жъл пръстен! След това пробвай да запалиш със изкарана букса, и ако запали, сменяй датчика! Да не забравиш, после пак да го сложиш, ако не запали! А датчика се намира на пластмасовия тройник, където е термостата!
-
- Автомобил:
- Двигател:
Здравейте отново.Благодаря за съветите.Пробвах с датчика и няма промяна,пали по същия начин-трудно. Реших да отида на майстор.Първия не погледна нищо,само предположи,че трябва да се изчисти моно-инжекцията. Отидох при друг майстор,който е доста в час със Голфовете. Той качи автомобила на компютъра,и той показа няколко проблема. Един от тях беше инжекцията. Взех от една морга друг инжекцион,и при него автомобила работи много по-добре. Майстора каза,че има също така проблем с аванса / не разбирам нищо ! / . Температурния датчик работи.Всичко мина добре,автомобила тръгна.Но днес проблема се появи отново. Сутринта запали на четвъртия път. Какво да правя,може ли да ми дадете отново съвет ?
- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
Отиди при майстора да ти върне парите и го помоли да ти оправи колата 

- my heart iS iCe
- Автомобил:
- Двигател:
iavor_iavor написа:Майстора каза,че има също така проблем с аванса / не разбирам нищо ! /
Явно проблема ти е в Аванса, или има разминаване между белезите на делкото и ремъка на двигателя! Ще направят точно белезите и проблема ще ти се оправи! Явно майстора който ти е казал да смениш инжекциона, се е чудил как да изкара пари от теб

-
- Автомобил:
- Двигател:
Благодаря за съветите. Забравих да спомена ,че на газ колата върви добре,но на бензин-не.Замисля се,преди да ускори.Има една пауза от една секунда между натискането на педала и ускоряването. Ще трябва да се ходи на майстор,но ако му кажа какъв може да е проблема,ще ми отговори -"тогава си го оправи сам". Някой да ми препоръча майстор? За да не се получи като реклама,може да ми пратите координати на лично съобщение. Благодаря още един път.
- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
Как да ти се препоръча майстор, като дори не си казал откъде си 

- my heart iS iCe
- Автомобил:
- Двигател:
iavor_iavor написа:Има една пауза от една секунда между натискането на педала и ускоряването.
Това се получава както си казал ти от центровката, или най-лошото което може да е проблем с делкото!
Аз имах на предишната кола такъв проблем, но беше доста дълбок, и колата не можеше да се кара, постоянно го правеше, и се наложи смяна на делкото! И при смяната се видя, че старото делко има вътре масло, което е влязло от някакво киче от мотора и е прецакало делкото! И проблема се оправи! Но при тебе дали е така, не мога да гарантирам!

- Iezekil
- Автомобил: Passat B4 Variant
- Двигател: ABS 94
А като е проблема в делкото,що аджаба на газ пали????Туй 1,4 моно ли е?Колегата дето говори за презацепване-що топла пали,а студена не?
-
- Автомобил:
- Двигател:
Здравейте. Да,забравих да спомена ,че съм от София. Автомобила е 1.4 моно. Проблема си е налице ,студена не пали,по-точно пали трудно на бензин,на газ пали.
- avanto
- Автомобил:
- Двигател:
Възможно е бензиновата помпа да не прави исканото налягане при сутрешното палене. Пробвай да дадеш на контакт 6-7 пъти сутринта преди да се опиташ да палиш. Премери налягането на горивото за всеки случай. Горивен филтър сменял ли си ?
-
- Автомобил:
- Двигател:
Здравейте отново.Ще пробвам преди да запаля да дам на контакт. Горивния филтър не е сменян,възможно ли е проблема да идва оттам? Благодаря на всички за съветите.
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”