какво ще кажете от дизел на бензин -дали ще стане
-
ivansa78
- Автомобил: vw golf3 GTI
- Двигател: ADY 1995
от дизел на бензин -дали ще стане
какво ще кажете - mccoy
- Автомобил: HONDA CRV III 2.2 I-CTDI
- Двигател: N22A2
Re: от дизел на бензин -дали ще стане
ivansa78 написа:........ какво ще кажете
че нямаш елементарни технически познания
Като цяло, концептуално трябва да стане, но има някои подробности. Най-важното буталата на ААЗ не са с чак толкова голяма вдлъбнатина, както на дизелите с директна инжекция, т.е. формата на челата им е много по-близка до тази на обикновените бензинки. Оттам нагоре при използване на глава от 1,8 с карбуратор заедно, нещата се опростяват значително (не е необходима сложна електроника). Важно е да се използва съответстващ комплект междинен вал-делко, със съответна запалителна система. Разбира се, трябват малки корекции по охладителната и мазителната система (отпада турбото, имаш карбуратор с необходимост от свързване към охладителната система и т.н., но тук няма големи трудности). После може и да си газифицираш двигателя...
Все пак на практика не съм правил такъв проект, но не е трудно да се провери практическата съвместимост на частите, в повечето автоморги, предвид изобилието на тези части. Нека други колеги се изкажат за възможни големи проблеми.
Все пак на практика не съм правил такъв проект, но не е трудно да се провери практическата съвместимост на частите, в повечето автоморги, предвид изобилието на тези части. Нека други колеги се изкажат за възможни големи проблеми.
Ще кипи безсмислен труд.Буталата на дизела,няма да издържат на температурата!Вземи си цял двигател,не се занимавай с глупости

- nebeto
- Автомобил: VW Passat B4 1.9TDI
- Двигател: AFN 1996
месеци наред да бях седнал да мисля,нямаше да се сетя за това което си успял ти.За което от мен получаваш едно голямо браво.
Естествено това,което ти е хрумнало няма как да стане на практика,то да же и на теория нестава.Нищо бъди жив и здрав.
Естествено това,което ти е хрумнало няма как да стане на практика,то да же и на теория нестава.Нищо бъди жив и здрав.
- analplanet
- Автомобил:
- Двигател:
vladini написа:Ще кипи безсмислен труд.Буталата на дизела,няма да издържат на температурата!Вземи си цял двигател,не се занимавай с глупости![]()
Мисля че дизела има по голяма температура!
-
orlin4ooo
- Автомобил:
- Двигател:
Както писа един колега по-горе - формата на буталата е различна, тоест смесообразуването и разпространяането на фронта на пламъка ще е проблем (ако приемем че въобще запали) :D Според мен би могло да стане такова нещо, но внасянето на корекции, замяната на някои детайли с други такива от бензинов мотор, както и труда и нервите по евентуални следващи проблеми които ще настъпят (а такива винаги има при подобни проекти) не си струват. Взимай по добре цял мотор бензинов.
-
ivansa78
ОК хора успокойте се просто ми мина през главата
Не всички във форума сме автоинжинери-разбирачи като някой от колегите по-горе които бързат веднага да оплюят някой който споделя какво мисли - нали в този форум презумцията е да си помагаме 

-
ivansa78
хора нищо няма да правя пасата е след основен ремонт и си върви без проблем сложил съм му и кулер!Тази тема я пуснах единствено от любопитство. 

Върни се в “Дизелови агрегати”