Жалба в общината за паркомясто?

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
Kuncavia
A.C.A.B.
Автомобил: Golf MK1 Cabrio
Двигател: 1600 cc
Контакти:

Жалба в общината за паркомясто?

Мнениеот Kuncavia » Вто 16 апр 2013 18:08

Здравейте,

От два дни има един :censored2 с E36, където ми е спрял на мястото. Днес му сложих бележка и ако не се разкара обмислям по законен начин да го разкарам от там. Звъннах на един приятел от 7-мо, които ми каза по номера, че го е засичал и бил някакъв малък пикльо, който редовни дрифти по студентски град вечерно време и ако го засекат ще го предупредят. Да не говорим, че същия индивид спираше точно пред стълбите на блока и минаването беше повече от приключение и не си мърда колата с дни. Ето го и въпросния :censored2

Изображение

Изображение

Въпроса ми е как да постъпя. Да пусна жалба в общината с договора за парко мястото или да дам рушвет на някой паяк и да го разкара той или ако има някой друг някаква идея, как да стане това максимално бързо :gruebel

Поздрави.

Последна промяна от Kuncavia на Вто 16 апр 2013 19:54, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
my heart iS iCe
Автомобил:
Двигател:

Re: Жалба в общината за парко място?

Мнениеот my heart iS iCe » Вто 16 апр 2013 18:14

Колега, нито теб познавам, нито въпросния "рейСър" но снимките на колата, говорят много за собственика "Непокист" и каквито мерки да вземеш, да знаеш, че може да се стигне до отмъщение от негова страна!
Аз лично не бих се занимавал с него, ако има къде да се паркира на друго място!
И кажи по-точно написан ли е твоя номер на парко моястото, или просто ти си паркираш там от години и всички си знаете сами местата!? Само да не стане така, да му вдигнат колата от паяк и той да разбере, че си ти! После не се знае какво ще стане с твоята кола, това трябва да те притеснява! Че неговата е кошница, такава е, прежалил я е, но ти дали си прежалил твоята!?
Моя съвет е, намери човека (ако е човек, може да е животно) и говори с него, ако не се разбере, вече ти знаеш какво да правиш :death

Потребителски аватар
Kuncavia
A.C.A.B.
Контакти:

Мнениеот Kuncavia » Вто 16 апр 2013 18:19

От седмица-две тази кола се мотае около блока, нямам никаква идея на кой е. Питах съседи :no Аз затова искам по законен начин да го разкарам иначе имам хиляди идеи какво мога да му направя на колата, но не искам после голфа да обикаля за щети. Иначе в договора ми е упоменато точно парко мястото :banghead

п.с. плащам по 50 лв на месец за да си паркирам пред блока (тва е дълга история, от която ми се :censored2) и няма как да го оставя да си седи там. Като ще се прави на тарикат и аз ще се правя на тарикат.

Потребителски аватар
my heart iS iCe
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот my heart iS iCe » Вто 16 апр 2013 18:23

Kuncavia написа: Иначе в договора ми е упоменато точно парко мястото :banghead

Това е най-важното, че има упоменато място! Викаш полицията, и те си вършат работата, като викнат паяк да го вдигнат. Поне така мисля аз. Щом ти е записано точното парко място ти нямаш право да паркираш на друго, при положение, че си имаш свое! Та полицията ще си намери собственика на колата, и ще я махне! Ако не пожелае има паяци, те ще си го нагласят! Но стигне ли се до саморазправа, поне според мен, и двамата няма да сте доволни! :banghead Желая ти късмет, и дано се реши проблема със добро!

Петър Петров
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Петър Петров » Вто 16 апр 2013 20:58

Случка отпреди няколко дни! Спирам аз на място, примерно твоето, и си седя в колата и чакам да дойде един човек. Има няма пет минути и някакъв ми чука по стъклото, ама нервиран, почервенял от яд, подскача там като петле - махай ми се от мястото, че ше викна паяка и ше те вдигнат и глоба щи ударят! Добре де, запалих и си поместих колата, обаче обърни внимание на последните му думи - ше викна паяка и ще те вдигнат! Дали пък все пак нещо е направено да работи бързо в тая държава? Пробвай...

Потребителски аватар
vucata
Автомобил: Ford Mondeo MK2
Двигател: 1.8TD 2000
Контакти:

Мнениеот vucata » Вто 16 апр 2013 21:07

Променям :
Изхвърли му номерата :th_up :mhihi

Последна промяна от vucata на Вто 16 апр 2013 21:17, променено общо 1 път.

Петър Петров
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Петър Петров » Вто 16 апр 2013 21:09

vucata написа:Открадни му номерата :th_up

Ех, да има някой да те види и да каже в полицията, че си ти :beat_butt2

Потребителски аватар
vucata
Контакти:

Мнениеот vucata » Вто 16 апр 2013 21:16

Да той ще викне медията, вестниците....в 12 часа на обяд ще ги вземе....аз ако имам място за паркиране и някой наглец ми се прави на Лили Иванова до сега да съм му изкъртил задния номер 200 пъти и да съм го хвърлил в реката....бахти не се научиха простаците :censored2

Петър Петров
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Петър Петров » Вто 16 апр 2013 21:18

Че е за яд, за яд си е, ама докато има п......и, дето се саморазправят, така ще е :banghead :banghead :banghead

Потребителски аватар
Kuncavia
A.C.A.B.
Контакти:

Мнениеот Kuncavia » Вто 16 апр 2013 21:19

Мен ако ме види съсед да му свалям предния номер, ще дойде да ми помогне да свалим и задния, този пикльо направи такива главоболия последните седмици на целия блок. Въпроса не е там, винаги мога да го прецакам по 1000 начина, вече ми минаха през главата. Въпроса е да бъде законно, тихо и кротко. Винаги мога да му издърпам колата, да му я пребоядисам с ключа, да му сваля номера и да се обадя на куките и хиляди подобни варианта. Утре ще пробвам директно с паяк, ако не стане ще вися при общината, ако и от там не откликнат и още си седи ще се саморазправям, но не искам да се стига до там, защото ще минат месец-два ще ми бутне 8 пирона под гумите и ходи доказвай, че е той.

Потребителски аватар
vucata
Контакти:

Мнениеот vucata » Вто 16 апр 2013 21:24

Викай си паяк, казваш, че ти е спрял на твое място за паркиране...ако не дойдат, хвърляш задния номер, обаждаш се на 112 кажи, че вечерта си видял това БМВ с 2-3 младежа, друсащи се пиейки алкохол и вдигащи шум....кажи, че са пикаели на блока, е такива и ще дойдат веднага :11

Петър Петров написа:Че е за яд, за яд си е, ама докато има п......и, дето се саморазправят, така ще е :banghead :banghead :banghead

Докато има такива путки дето им викаш, траещи и чакащи някой да ги мачка...ще има такива лайна като тоя с бмв-то дето да си правят каквото искат....ясно ли ти е сега...малко неудачно..... ми звучи мнението ти....защитаваш тия дето им трябва бинокъл за да видят знака: Забранено паркирането и престоя- ГАРАЖ ?
Тия дето спират на паркоместата за инвалиди пред Лидл и Кауфланд ли ?
Айде стегни се...точно на тая държавица и трябват хора които се саморазправят...затова сме на тоя хал...всеки си заминава безнаказано, щото Полицията и КАТ не ни ебават...е на мен ми е дошло до гуша от това...и при всяка възможност се оправям по мой си начин...за мен КАТ и Полицията са се доказали като не ефикасен начин за решаване на проблема....
Пред гаража ми преди време бяха спрели и ми искаха 35 лева за да дойдат и да вдигнат нарушителя....е това нормално ли е бе хора...защо аз да си плащам за тоя дето е в нарушение, в моята собственост....пречи ми да изляза....да не изреждам случаи какво бих направил ако жена ми ражда или майка ми е вдигнала кръвното и трябва да тръгвам по спешност някъде....да му срежа гумите ще е малко....просто му чупя целия кенеф наречен кола и поне ще спя спокойно, че съм свършил нещо

Последна промяна от vucata на Вто 16 апр 2013 21:31, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
group®
Темерут
Автомобил: Passat B8 Alltrack
Двигател: DFCA

Мнениеот group® » Вто 16 апр 2013 21:30

Колега нали днес си му оставил бележка, в която си му обяснил, че е платено парко място?!
Изчакай да я види първо и тогава мисли другите опции ;)

Не че няма дебили, но може просто да не е съобразил :)

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Вто 16 апр 2013 21:32

По принцип съвсем законно можеш да викнеш паяк и да го отмести. Но действително, замисли се - ами ако не знае, че паркомястото е платено? Щото ако не е - нали се сещаш, че и той има право, колкото и ти да паркирате там. :beer Издебни го и му кажи, че си плащаш, за да паркираш там, предполагам, че ще си премести колата :th_up

Петър Петров
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Петър Петров » Вто 16 апр 2013 21:48

vucata написа:

[/quote]
Колега, скрий си нинджазвездичките и помисли трезво, прочети и мненията по-долу - не бива да действаме първосигнално, особено ако е според закона на джунглата

Потребителски аватар
Kuncavia
A.C.A.B.
Контакти:

Мнениеот Kuncavia » Вто 16 апр 2013 22:00

stefan4o написа:По принцип съвсем законно можеш да викнеш паяк и да го отмести. Но действително, замисли се - ами ако не знае, че паркомястото е платено? Щото ако не е - нали се сещаш, че и той има право, колкото и ти да паркирате там. :beer Издебни го и му кажи, че си плащаш, за да паркираш там, предполагам, че ще си премести колата :th_up

Уличката е Г образна. В едната си част паркират коли по стълбите, в задната си част са платените места, които винаги са свободни с оранжеви "скоби". В началото както казах паркираше "културно" пред стълбите на блока и изведнъж откри топлата вода, че има свободни места зад блока, да не говорим, че две години такова нещо не се е случвало, но реших все пак да мина по-най цивилизования начин с бележка. Хората, които ме познават ми се чудят, кво правя. Не съм нинджа, но не цепя басма на никой, но в случая не искам да си намеря колата почупена. Така като му гледам колата си е леке. Може да са го ударили на паркинг, да не е знаел, че местата са частни, което е малко вероятно и не вярвам, но все пак му давам два дена в които да прецени дали ще се прави на тарикат или наистина е останал с грешно впечатление за паркинга. Всеки греши и аз му давам аванта да се поправи. От там ще натисна директно паяка, защото не обичам общини, дори бих си платил 35 лв, само и само да не вися по гишета и да попълвам формуляри.

Върни се в “ОФФ-Топик - други”