Закупуване на годишни винетки K3 втора употреба

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
chocho1208
Автомобил:
Двигател:

Re: Закупуване на годишни винетки K3 втора употреба

Мнениеот chocho1208 » Чет 18 апр 2013 14:24

Ама те и управниците им са Европпейци,а наще не :newsm66

drmilendd
Автомобил: Opel Vectra
Двигател: 22ZE 2009
Контакти:

Мнениеот drmilendd » Чет 18 апр 2013 17:03

nasko1978 написа:
Stif написа:Да сте виждали полицаите да карат личните си автомобили с винетки? :eek

Стига бе!! :scare3
Не съм се заглеждал,но ако е така,това ще е поредната наглост ,с която ни принуждават да се примиряваме! :dummy :beat_butt2

За винетки не знам, но на повечето на личните им коли са затъмнени и предните стъкла и си джиткат без проблем. Видяно многократно и лично.

Потребителски аватар
toshara
Автомобил: MK2 Golf
Двигател: GTI PB 1990

Мнениеот toshara » Чет 18 апр 2013 23:56

drmilendd написа:
nasko1978 написа:
Stif написа:Да сте виждали полицаите да карат личните си автомобили с винетки? :eek

Не съм се заглеждал,но ако е така,това ще е поредната наглост ,с която ни принуждават да се примиряваме! :dummy :beat_butt2

За винетки не знам, но на повечето на личните им коли са затъмнени и предните стъкла и си джиткат без проблем. Видяно многократно и лично.

И аз съм забелязал,че повечето са със затъмнени прозорци отпред.И то доволно затъмнени :censored2

Потребителски аватар
kals79
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kals79 » Пет 19 апр 2013 8:31

toshara написа:
drmilendd написа:
nasko1978 написа:

И аз съм забелязал,че повечето са със затъмнени прозорци отпред.И то доволно затъмнени :censored2

А я се пробвай и затъмни твойте и няма да изкараш и ден и ше те спрат от движение,,,Защо за едни може да попитам??????,,докато законите не важат за всички така ще е ,и после що едни плюнчат винетки,а до колегата по горе дето беше написал че се правим на тарикати и сравнява европейците то колега там полицайте нямат тема за сравнение с тукашните и законите първо важат за тях !!!!!!А при нас няма пътища не защото не плащаме данъци и винетки а защото парите се усвояват за друго..........

ipm
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот ipm » Пет 19 апр 2013 8:53

Няма да взимам отношение - всеки сам си решава какво прави и си носи риска и отговорността за решенията.

Искам само да вметна, че "държавата" сме всички ние, а не някакво виртуално образувание, появило се от нищото. Каквито сме ние, такава е и държавата. Ако масата хора гледат да хитреят на дребно няма какво да се чудим, че държавата прави подобни неща (но на едро - защото може). И трябва ние да си променим мисленето, за да има промяна и в "държавата". Обратният процес не е възможен според мен :)

Бъдете здрави.

Потребителски аватар
simo
Автомобил: VW Passat B2 1986
Двигател: DT 1600

Мнениеот simo » Пет 19 апр 2013 9:18

ipm написа:...Каквито сме ние, такава е и държавата.
... И трябва ние да си променим мисленето, за да има промяна и в "държавата".
+1! (и извинявай, че те цитирах избирателно :smile)

Само че имаме положението, в което "държавата" вече тарикатее - и с пропорционалността на таксата, и с периода на винетката, обаче манталитета "щом ти си тарикат, аз ще съм по-тарикат от теб" не става, така няма да я докараме доникъде - особено когато първият тарикат ["държавата"] първо си пише правилата сам, a после сам следи дали се спазват [мн справедливо, няма що, ама да не се отплесваме :twisted ]. Според мен трябва ние да сме си изрядни, след което някой да я навре тая институция първо в съда, а после - където й е мястото, щом я кара така :wink

Ще се включи ли някой вещ в правото, да питам няколко неща за един иск по повод на тоя произвол с винетките?

Потребителски аватар
Valab
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Valab » Пет 19 апр 2013 14:19

Колеги,някои не си ли спомня,че преди няколко години въведоха такса в цената на горивата за пътищата и обещаваха че от следващата год.няма да има винетки (както е в някои страни)...От тогава минаха много години и всичко се забрави.Останаха и винетките и таксата в цената на горивата.

Потребителски аватар
w_smith
Автомобил: Golf 3_Volvo XC70
Двигател: AHU 1997_D5244T10_2010
Контакти:

Мнениеот w_smith » Пет 19 апр 2013 17:11

chocho1208 написа:Ама те и управниците им са Европпейци,а наще не :newsm66

Каквито сме ние такива са и управниците, не ги изпращат от МАРС. Ти като далавериш, ще далаверят и политиците, това е!

Потребителски аватар
AmW
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот AmW » Пет 19 апр 2013 20:24

kals79 написа:....

Айде позамисли се пак, ама по задълбочено.

Не ми се спори просто на тая тема... изморих се да обяснявам защо трябва да се плащат данъци, такси, винетки, ГО и тн и тн...
Просто скоро ще си пална колата и извън България, и не защото държавата и родината са ми лоши... хората са лоши

Потребителски аватар
lametobg
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот lametobg » Пет 19 апр 2013 23:04

Хората не са станали лоши защото така им харесва, станаха лоши защото много им се струпа. Аз имам една кола и си купувам една винетка.Имах и втора - отново с винетка, но къде ще е разликата да имам една кола, с която да движа и две коли от които пак се придвижвам с една. Втората няма да се качва на път на който се изисква винетен стикер - за държавата ще изглежда все едно имам само една. Така, че тезата на колегата не е стабилна. Всички говорим едно и също, само дето всеки го разбира по различен начин.

red.devilll
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот red.devilll » Нед 21 апр 2013 16:44

lametobg написа:Хората не са станали лоши защото така им харесва, станаха лоши защото много им се струпа. Аз имам една кола и си купувам една винетка.Имах и втора - отново с винетка, но къде ще е разликата да имам една кола, с която да движа и две коли от които пак се придвижвам с една. Втората няма да се качва на път на който се изисква винетен стикер - за държавата ще изглежда все едно имам само една. Така, че тезата на колегата не е стабилна. Всички говорим едно и също, само дето всеки го разбира по различен начин.

По твоята логика може да имаш 5 коли и да плащаш една застраховка ГО или едно авто каско,защото другите няма кой да ги кара.Като не можете да си позволите да плащате за един или повече автомобили защо тогава да ви пита човек си ги купувате??? А към колегат пуснал темата мога ли да го попитам защо си е купил две коли при положение че няма 134 лв за да си ги позволи.Винетка нямам ,но ако иска мога да му дам 3,5-3,6л масло 5W40 на 9500км. Утре го сменям и ако иска мога да му го пусна по еконс с пощенска пратка подарък.Ще излезе не повече от 3 лв доставката.
Аман от терикати в тази държава.Дявола във създуха не можете да го на....е, то ще ви задоволи доволно

Потребителски аватар
simo

Мнениеот simo » Нед 21 апр 2013 17:05

red.devilll написа:По твоята логика може да имаш 5 коли и да плащаш една застраховка ГО или едно авто каско,защото другите няма кой да ги кара.Като не можете да си позволите да плащате за един или повече автомобили защо тогава да ви пита човек си ги купувате??? А към колегата пуснал темата мога ли да го попитам защо си е купил две коли при положение че няма 134 лв за да си ги позволи.
Извинявай за оффа, обаче...
Как е по твоята логика - даваш пари веднага и винаги, когато те скубят?!
Може да имаш 555 коли и ако само една е в движение, дължиш една ГО и точка.
Ако само една излиза извън града/селото, дължиш пари за една винетка и точка.
Дали един човек иска да плати нещо несправедливо няма връзка с това колко пари има или няма :exclaim
Всичко останало, вкл. манталитетът "щом законът е такъв, трябва да плащам" не изглежда много наред.
Писах - докато писането и контролът на правилата са в едни и същи ръце, а нашето единствено право и задължение е само да плащаме, така ше е. Ей затва не бил луд тоа, дето ял зелнико :mhihi

Допълвам се - при кирливи разпоредби като настоящите няма много мърдане, освен няколко дела и айде чао на наредбата, пък тогава да видим с каква мярка ще дерат кожи.
Да, обещаха да включат винетката в цената на горивото, те бая неща обещаха... В един край на БГ казват "Обещаното не е като завещаното". Обещанията са ЕЖК, а чепът е прегледно оформен като "Наредба" и има статут на единствено възможен ред на нещата - които хората приемат от немай къде.

Потребителски аватар
AmW
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот AmW » Нед 21 апр 2013 17:18

Глупости...
Защо ти е повече от една кола след като ползваш само една ? Да си слагаш липчета и спойлерчета ли ?
Хората си купуват 2ри автомобил защото имат нужда от такъв... и си плащат

Потребителски аватар
simo

Мнениеот simo » Нед 21 апр 2013 17:29

Защото може да наследиш (да ти подарят, да ддз какво още) кола, която обаче не искаш да караш.
Трябва ли да плащаш за всяка глътка въздух, защото имало ЗАКОН?!

Да си плащат - да, но само за това, което ползват. Така става :th_up

Потребителски аватар
AmW
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот AmW » Нед 21 апр 2013 18:46

На тебе колко коли са ти подарили или са ти от наследство?
След като не ползваш значи нямаш нужда... значи продаваш или бракуваш или квото искаш там правиш.

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”