radi_nrj написа:Освен това не всеки знае наизуст телефона на местното районно за да се обърне директно към тях. Пък ако питаш мен не е и правилно да се звъни директно в районното защото нямат никаква отчетност за подадените по телефон сигнали!
Значи тук е момента, Руми го е споменала в първото мнение да помислим и за Задълженията на гражданина, не само за правата!
Мисля че всеки за собственото си спокойствие трябва да има записан номер на РУП по местоживеене, техните телефони в дежурните стаи също записват всичките разговори, има и отделен дневник за получени сигнали който се попълва освен бюлетина!
Оставете го това 112 малко на мира, че от гражданско самосъзнание изкривено или не 2011 година декември месец по време на мое дежурство почина колега също на работа, в 4,50 сутринта 112 два пъти даваше заето, свързах се от третия път, на районното звънах по градската им линия, патрула дойде за под 5 минути.
Така че освен с дискутиране по форуми и блогове е хубаво човек да мине и да се поинтересува за телефони, квартален, болници наблизо дежурни и т.н.т
За алармите, сигурно ми предстои скоро местене в столицата, та не знам как ще се реагира, сега като преспивам от време на време и се включи някоя аларма, ставам гледам да не е моята, псувам и лягам - няма друг начин за действие!