Техномаркет НИКОГА повече! Продават телевизори втора ръка!

Компютри и интернет, аудио и видео, GSM, електроуреди и всяка друга техника, различна от автомобилната, обзавеждане
Потребителски аватар
ahhi
Автомобил:
Двигател:

Re: Техномаркет НИКОГА повече! Продават телевизори втора рък

Мнениеот ahhi » Вто 23 апр 2013 23:30

Не съм много запозант с тези вериги, но като човек живеещ в България съм стигнал до извода, че почти всеки иска да те преметне. Тъй че, отварям си очите на шест, осланям се на приятели и проучвам това което ще купя предварително в интернет.
Има поговорка много точна : Уважение всекиму, доверие никому.
По нова година и аз купих телевизор от ТМ, отидох, харесах и поисках да ми пуснат няколко картини, в случай че има някой пиксел не у ред. Еми третата бройка беше без изгорели такива. Та само "Око да види, ръка да пипне".
П.П. Момчето, което продава ми е бивш съученик, но и да не беше, пак щях да го гледам.

Потребителски аватар
ping23
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ping23 » Вто 23 апр 2013 23:33

Тези събота и неделя пак ще има промоция за тези които ги интересува.Аз като цяло съм доволен от промоцията миналя път, Взех си пералня която беше намалена от 850 на 619 проверих я в другите магазини и си беше 850 на места 900.Влезнах сутринта в сайта им харесах си пералня сравних цени звъннах да проверя къде има повече бройки, към 16ч отидох да я платя и се върнах към 8 да я взема с комбито че бях с полото, не съм висял по опашки и т.н.Цялата история е че им трябваше кеш за да плащат на доставчиците.Миналия black friday за петък събота и неделя са направили оборот колкото за цялата седмица преди коледа.

Потребителски аватар
ping23
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ping23 » Вто 23 апр 2013 23:37

hooligans написа:Вчера отивам за един цифров приемник, на табелката 42лв, а на касата ми казват 49лв.
"Ама там пише 42лв?"
"Ами пропуснали сме да сменим цената" :screwy
Върнах го.
Днес отивам в същия магазин за друг приемник в промоция с антена.
Сложени кутиите, ама ни цена има ни антена...
Питах един обядващ от персонала.
"В брошурата има промоция приемник и подарък антена, от къде мога да взема антената?"
"Каква е тази промоция, аз незнам за такава."
"Е вчера на касата я видях"
И се почна едно разлистване на брошурата, докато не му показах промоцията...
Е даде ми антена, но обслужването в магазина под всякаква критика....

Няма как да не е под всякаква критика приятел, не може да плащаш на хората по 400лв и да очакваш да си вършат работата съвестно!

Потребителски аватар
hooligans
Автомобил: VW Polo Harlekin 1996
Двигател: 1.6 AEE

Мнениеот hooligans » Вто 23 апр 2013 23:46

Е за това аз ли съм виновен?
Или трябва да ми е неудобно, че съм клиент и ги притеснявам, пък те получават само 400лв.

Потребителски аватар
ping23
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ping23 » Сря 24 апр 2013 0:23

hooligans написа:Е за това аз ли съм виновен?
Или трябва да ми е неудобно, че съм клиент и ги притеснявам, пък те получават само 400лв.

Никой не казва че си виновен, просто очакванията трябва да са ти като за 400лв

Потребителски аватар
richko25
Автомобил: VAG
Двигател:

Мнениеот richko25 » Сря 24 апр 2013 8:18

"Питах един обядващ от персонала.
"В брошурата има промоция приемник и подарък антена, от къде мога да взема антената?"
"Каква е тази промоция, аз незнам за такава."

Разбирам по изказването , че продавач-консултантите са врагове и винаги нищо не знаят,не разбират,винаги обядват и ние клиентите ги намираме все по сандвич и количка.... :mhihi Това е смешно.И там има хора които си разбират от работата и такива които :stumm
-Някой замислил ли се е защо в Техномаркет работят предимно млади хора :18b ???
-Ако фирмата им дава нужната мотивация дали ще е такова обслужването?При наличието на стимул всеки нормален човек би си вършел работата.
Май излиза ,че не е само проблема в " един обядващ от персонала".
Не защитавам Техномаркет и служителите им!!!Смятам, че фирмите в България трябва да наемат и обучават служителите си и да ги стимулират за добри резултати!Смятам ,че голяма част от нас клиентите сме БАЙ ГАНЬО виждали сме много примери нали?И докато мисленето ни е "тези искат да ме прецакат" няма как да преминем на по-високо ниво.Това е моето мнение!!!

Потребителски аватар
hooligans
Автомобил: VW Polo Harlekin 1996
Двигател: 1.6 AEE

Мнениеот hooligans » Сря 24 апр 2013 11:39

Никъде не съм казал, че са врагове!
Това е една от най-големите вериги и следва да има по-адекватно отношение.
Когато отношението от едната страна е добро и от другата е добро.

drmilendd
Автомобил: Opel Vectra
Двигател: 22ZE 2009
Контакти:

Мнениеот drmilendd » Сря 24 апр 2013 12:42

hooligans написа:Никъде не съм казал, че са врагове!
Това е една от най-големите вериги и следва да има по-адекватно отношение.
Когато отношението от едната страна е добро и от другата е добро.

Също така и когато от едната страна е лошо (клиента) от другата пак трябва да е добро (продавача)! Това е то тази професия. Не е само да се пази стоката и да се прибират парите. Клиента винаги е прав :a045

Потребителски аватар
golfer
The Мaster of PERNIK TUNING performancе
Автомобил: Gandalf the Grey
Двигател: 368kw LPG
Контакти:

Мнениеот golfer » Сря 24 апр 2013 21:57

drmilendd написа:... Клиента винаги е прав :a045

само столичани и приходящите такива имат това мислене :a045
нЕма такъв филм...
и понеже това мото е станало като лозунг, всички повтарящи го така си го нагласяват, че не е истина.
елементарен пример са договорите с мобилни оператори, финансови институции и пр.

търговеца е длъжен да обяви цялата информация за това, което продава.
клиента има право да избира търговеца и коя стока/услуга ще плати.

drmilendd
Автомобил: Opel Vectra
Двигател: 22ZE 2009
Контакти:

Мнениеот drmilendd » Чет 25 апр 2013 7:16

golfer написа:
drmilendd написа:... Клиента винаги е прав :a045

само столичани и приходящите такива имат това мислене :a045
нЕма такъв филм...
и понеже това мото е станало като лозунг, всички повтарящи го така си го нагласяват, че не е истина.
елементарен пример са договорите с мобилни оператори, финансови институции и пр.

търговеца е длъжен да обяви цялата информация за това, което продава.
клиента има право да избира търговеца и коя стока/услуга ще плати.

Нещо не съм станал достатъчно ясен:
Говоря за отношение - продавача винаги трябва да е любезен и културен, независимо от поведението на купувача. Не може да се кара, обижда и други грубости към купувача. Може любезно да откаже обслужване или да поиска съдействие от органите на реда ако има проблем. Това означава "клиента винаги е прав". Това, че в провинцията не сте наясно с този въпрос, не е проблем на софиянци (айде това е в рамките на шегата :wink ). Проблема на продавачите в България са два: 1. Социализъма (за по старите) 2. Аз ши дойда от село у софия/пловдив и т. н., ши следвам вишо и междувременно ще работя като продавачка, ма няма да се давам на тез простаци и да им оставам длъжна, щото аз съм нещо повече от тях.
Та проблема е в комплексите - купувача си ги избива върху продавача и обратното. Обратното обаче не е позволено, защото не е професионално. Да си продавач е професия, като всяка друга със своите предимства и недостатъци. Но като се хванеш я върши като хората.
А юридически нещата са ясни - отношенията са договорни между равнопоставени страни, но никой не говори за това (или поне аз)

Потребителски аватар
Shakez
Автомобил: Passat CC
Двигател: CBAB

Мнениеот Shakez » Чет 25 апр 2013 8:46

Като цяло аз съм доволен от ТМ. Купувал съм си ТВ Самсунг от тях /още по времето, когато те бяха официален представител - 2010г. мисля/. От ТВ-то съм доволен, но искам да добавя, че предварително си бях набелязал модел, просто отидох да го взема от там. :beer

Покрай истерията с "черния петък" ходихме с приятелката ми, за ТВ - 23". Взехме този, който е от брошурата - в интерес на истината ми допадна като функции и цена /този път LG/. Да добавя, че всичко си беше опаковано с лепенки, нямаше следи от употреба, или изгорели пиксели /не ми отказаха да го пробват/. :deal

В неделя пък напазарувах и ютия - Philips - не беше на промоция и т.н. Просто харесахме тази, имам карта за отстъпка и така. Към този уред почти нямам отношение, но за момента си работи. :h020

Преди време ми правеше впечатление каква разлика в обслужването има между ТМ и Технополис и се бях зарекъл да не влизам повече в ТМ, освен при крайна необходимост. Мога да кажа, че в ТМ са "мръднали" в някаква посока на подобряване, но и в двата магазина ми прави впечатление едно: "Клиентът е глупав и след като се е спрял точно на този модел, ние ще го накараме да го купи". Първоначално се започва с лека психоатака, тип "виж сега, ние го продаваме, а ти ако искаш купувай". :mhihi

На мен ми е все тая от кой магазин ще го взема стига при "равни други условия" /основно гаранция/ цената да е най-ниска /капитализъм/. :deal

Разбирам колегите, които не желаят да пазаруват от ТМ - нормално е, след като си подлъган да не желаеш дори и да ги чуваш. :beat_butt2

Потребителски аватар
btkmobail
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот btkmobail » Пет 03 май 2013 23:19

Аз също съм доволен от ТМ и то повече от колкото от технополис.
Две стоки съм купувал от технополис и двете минаха през сервиз.
Като цяло цените в ТМ в повечето случаи са малко по-добри + карта за отстъпка :)

Потребителски аватар
AmW
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот AmW » Пон 06 май 2013 6:12

Аз пък усилено почвам да внасям от UK всякакъв вид техника...
Вече ползвам хладилник, фурна и котлони от там и ще продължа с черната техника и гаджетите :mhihi
Са ще кажете, че няма гаранция... еми по лесно ми е да го пратя за гаранция до UK от колкото да се разправям с идиоти тук.

ira67
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ira67 » Пон 06 май 2013 6:44

Аз успях да върна в техномаркет таблет ,но все пак вместо пари взех карта -ваучер.Исках си пари ,но те ми обясниха че няма такава практика щом платено с карта. За сожаление карта на име на мъжи ми и не ми се разправяше. Вярно че имам доверенность да буравим със всички негови карти и сметки,но това е дополнителна розправия. А и използвахме таблет 8 месеца докато не здаде багажа. И сега съм горд притежател на карта -ваучер на техномаркет,като я видя,представям че пред мен лежи пачка пари.Вече нищо не искам да купувам оттам ,обаче ще се наложи. Та аз купих оверлог от МЕТРО и го върнах без всякакви розправии след като представип протокол от сервиза. ,само ме попитаха дали искам пари или нещо друго. На бърза ръка взех пари. В техномаркет те принуждават да играеш по тяхната свирка.Знам че нямат право да действат така,обаче то че платил с карта създава голям проблем.

Потребителски аватар
Winner25
Автомобил: VW Passat B4 B6
Двигател: ABS BKC

Мнениеот Winner25 » Пон 06 май 2013 21:27

Това че е платено с карта по никакъв начин не пречи да се върнат парите. Ако не става в брой, може по банков път. Важно е обаче какво се е случило преди това и дали сте си в правото да си търсите парите.

Върни се в “ОФФ-Топик - електроника, техника, обзавеждане”