Палец на Голфе2, 1.3 МН?!
Палец на Голфе2, 1.3 МН?!
Изчетох маса литература във форума и понеже не съм чак толкова технически грамотен, искам да ви питам колеги, къде аджаба се намира тоя палец?Не можах да се ориентирам къде е тази гад. Да не е едно кръгло почти плоско нещо в страни на делкото? Предварително се извинявам за тъпия въпрос! 

-
- Автомобил:
- Двигател:
Туй нещо е вътре в делкото,под капачката с кабелите.Върти се и разпределя искрата по цилиндри
А това кръглото,почти плоско нещо отстрани най-вероятно е вакуум-регулатора на предварението на запалване

А това кръглото,почти плоско нещо отстрани най-вероятно е вакуум-регулатора на предварението на запалване

Последна промяна от andro_ на Чет 30 ное 2006 10:14, променено общо 1 път.

Последна промяна от чакала на Чет 30 ное 2006 17:39, променено общо 1 път.
-
- Автомобил:
- Двигател:
що ще ходиш на сервиз?Капачката на делкото се държи от две скоби,които се махат с ръка...Можеш дори да не махаш кабелите от капачката.Откачаш скобите (те са отстрани) и махаш капачката.Отдолу е палеца.Просто с ръчичка го вдигаш.Отиваш купуваш нов и го слагаш.Само внимателно,че има едно зъбче,което трябва да съвпадне с вала на делкото.После внимателно се слага капачката (щото и тя има зъб,кото тряя да влезе на правилното място,ако я сложиш накриво може д асе счупи палеца).Тва е нищо сложно.Изчисти капачката отвътре с един парцал или купи нова
.Успех!
Ето ти картинка.В кръгчета са палците на различни модели делка,а със стрелките съм посочил скобите,които се откачат.Това е за моята година (1997),но принципно са еднакви...

Ето ти картинка.В кръгчета са палците на различни модели делка,а със стрелките съм посочил скобите,които се откачат.Това е за моята година (1997),но принципно са еднакви...

Последна промяна от andro_ на Чет 30 ное 2006 10:25, променено общо 1 път.
Е аз всичко купих, само капачката и таз гадина остана да се слагат, но сега тъй като ми обясняваш май ме достраша да барам там.
И като четох каk другите си пазарили капачка и палец за 20 лв., се чувствам набутан... ще видим колко е BOSH

Последна промяна от чакала на Чет 30 ное 2006 17:43, променено общо 2 пъти.
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”