VW Венто или AУДИ Б4-1.9 ТДИ

Главният форум, касаещ всичко свързано с автомобилите Volkswagen
Потребителски аватар
Me4ev_77
Автомобил: Audi A4
Двигател: AWT 2001

VW Венто или AУДИ Б4-1.9 ТДИ

Мнениеот Me4ev_77 » Пет 01 дек 2006 13:39

Здр, на всички!Поздрави за готиния форум,отскоро съм регистриран тук.В близко бъдеще мисля да си купувам кола-насочил съм се към VW Венто или Ауди Б4-1.9 тди.Член съм и на Ауди форума,който също е готин.Та да Ви питам:
1.Мисля да използавм колата всекидневно като навъртам най-малко по 180-200 км. на ден и затова съм се насочил към дизеловия мотор на двете марки, икономия на гориво(за разлика от бензина,който пак ще скача след нова година) съчетано с прекрасните технически достойнства на 1-Z мотора.Четох оная статия,където се сравняват двете коли и видях наистина,че VW бие Аудито по всички показатели.Моята дилема е,че още навремето като излезе модела на Ауди 80 направо се влюбих в него и си бях казал,че един ден ще стана горд собственик на такъв автомобил.Но годините минават,а виждам вече ,че модела 80 някакси остарява,всеки гледа да кара по-нов модел кола.Заслужава ли си да си купя Ауди на всяка цена или да си купя VW венто,който също много ми харесва-някакси по-младежко излъчване,по-евтина поддръжка,по-малко струва на старо(около 1000 лева по евтина).Аудито е някакси по тясно вътре като че ли ,а и е по-скъпа?! :roll: .Ще ме посъветвате ли какво да правя? :roll: Предварително ви благодаря,поздрави! :)

Потребителски аватар
Tyan
Ън Мън
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Tyan » Пет 01 дек 2006 14:05

http://www.vwclub.bg/articles.php?id=15

това може да ти помогне

Потребителски аватар
Pichaga
Антиспамър №1
Антиспамър №1
Автомобил: Opel Zafira B
Двигател: Z19DT
Контакти:

Мнениеот Pichaga » Пет 01 дек 2006 14:21

дилемата е наистина голяма...според мен квато и да вземеш е добър избор...ако излезе добра се меткай, т.е. търси и двете марки и квото дойде
каквото и да решиш успех 8)

Потребителски аватар
gr_kanev
Доктора
Автомобил: VW Transporter T5 2006
Двигател: AXD

Мнениеот gr_kanev » Пет 01 дек 2006 14:36

Здравей, и добре дошъл при нас :welcomee :welcome_to_group
Не само защото съм в този форум, и карам VW, ще ти препоръчам VW. Просто Audi /според мен/ е малко по-луксозна, по-представителна, и оттам - и по-скъпа кола. Затова ти си прецени за твоите нужди кое ще е по-добре. Но според мен Венто не е лош избор. След като питаш за точно тези две, явно имаш предвид конкретни екземпляри /които си набелязал да купуваш евентуално/. Нямам представа колко по-скъпо е, но не се ли замисляш за двигател като моя /AHU/ ? Казвам го не от позицията "моето е най-хубаво" - просто като даваш парите, да е веднъж, т.е. дай малко повече, но да е по-добро. Успех с избора, и покупката, и ще чакаме скоро да се похвалиш, а може и снимки да сложиш /дори и да решиш да е Audi/. И може да е малко off-, ама да ти кажа нещо за Audi 80 - преди 5 години, когато си купувах първата кола /Jetta/, докато чакам оформянето на документите, се позаприказвахме в автокъщата, и дори си направихме експеримент. Не го вярвах много, но факта си е факт - Audi 80 е с няколко сантиметра по-тясно в пространството за раменете от VW Jetta. Също и багажника му е по-малък. Но двигателите са си 1:1. Хубаво е да огледаш отвсякъде и двата автомобила, и ако можеш и да ги покараш.
Успех, и много безаварийни километри с който и автомобил избереш !

Потребителски аватар
Me4ev_77

Мнениеот Me4ev_77 » Пет 01 дек 2006 14:47

Благодаря ви на всички за отговорите! :) Наистина се чудя още ,но ще видим на какъв екземпляр ще попадна-надявам се да е читав. :) Наистина зависи от състоянието на колата-трябва някакси да ми хване окото от пръв поглед дето се казва,а и да е поне 95-96г. от последните модели със фабрично затъмнените стопове и допълнителните екстри серийно(става въпрос за вентото) ,че да я купя за парите м/у 6000-7000,да се надявам че след нова година малко да поевтинеят цените ,но ще видим :) Поздрави!!!

Потребителски аватар
madmen
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот madmen » Пет 01 дек 2006 14:55

Според мен читав дизелов екземпляр в тези години е почти невъзможно да намериш за такива пари -> може би над 7к.лв.

п.с. По темата -> Венто! Ама ме брои за много пристрастен :twisted:
п.с.2 Сега видях че говориш за след Нова година -> ами надявам се да поевтинеят и аз.
Успех!

Потребителски аватар
Rabbit_TDI
Автомобил: A6 C5
Двигател: BFC
Контакти:

Мнениеот Rabbit_TDI » Пет 01 дек 2006 15:04

Всичко зависи от това на какво ще попаднеш-състояние,вид и оборудване на колата.Колегите те посъветваха да дадеш повече пари да ти е мирна главата,освен това си приготви 500 лв. за прехвърляния масла ,ремаци и т.н.Прочети статиите за кола втора ръка и ходи да пробваш повече коли,избягвай автокъщи и са насочи към частни лица без да избягваш едните и другите.Ауди е по-къпа като поддръжка и разход на гориво/но разликата не е ужасна-просто вентот е 1към1 с голфа и е "престъпно"евтино на тема части :lol: /.Имай предвид обаче ,че Ауди не тропа и не хваща ръжда,а това е адски важно за кола на тези години :!: На мотора иди да го проверят на комп-най-важно е турбината да не омаслява и да дава добро налягане.Скрити дефекти на този мотор са дебитомер и клапаните на турбото.Клапаните са лесни 70-80 лв са нови но дебитомера е 300 нов,а той се води консуматив и няма как да е читав на 10 години.Тва за дебитомера го ползвай да свалиш цената не че ще намериш някой в перфектно състояние :lol: Би трябвало заводски на компа на 3та с газ до край да дава 850 единици,за нашет коли и 750 е екстра -моя показва 650 :cry:

Потребителски аватар
SLO
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот SLO » Пет 01 дек 2006 15:36

В момента карам VW обаче преди време карах точно Б4 само че бензинка.Искам да ти кажа че това е един от най-здравите модели правени в историята на Ауди,ако не е найздравия комплект с Ц4.Това куче умора няма,било то ходова част,било купе,било двигател.Сега за 1Z нямам точни няблюдения и затова немога да дам точна оценка,ама все си мисля че е нивото на което се очаква.Моето беше 93 набор и по табло беше на околу 190к,сигурно е било двойно,цяла зима си минах без да се замислям дали ще запали или дали ще замързне нещо.И поддръжката не му е чак толкова скъпа,можеби с някой процент отгоре спрямо Вентото но не много.
Венто не съм имал а само съм карал,затова тук коментарите са ми помалко както и впечатленията,и мога да ти кажа Венто или Голф все тая,по не аз разлика не намирам освен багажника.
Ако мен питаш за мнение,бих те посъветвал твърдо за Б4,от много гледни точки.
Недайси боже да ми се наложи да си продам Пасата,обаче ако се наложи и си купувам кола околу 95г. 100% ще е Ауди Б4 или Ц4!
И всепак статията в този форум я писал колегата Vento,и мисля че напълно е ясно и обяснимо за какво клони към Вентото :wink:
Какво и да вземеш глей да е читаво,това е можеби поважно от марката и модела,ма пак да е от VAG де!!!
Успех!!!

Потребителски аватар
Me4ev_77

Мнениеот Me4ev_77 » Пет 01 дек 2006 15:44

Благодаря ви отново ,ще видим като я купя ще ви се похваля,независимо дали ауди или венто и в двата форума :) !

Потребителски аватар
L&R
Автомобил: CCC
Двигател:
Контакти:

Мнениеот L&R » Пет 01 дек 2006 15:45

SLO написа:Искам да ти кажа че това е един от най-здравите модели правени в историята на Ауди,ако не е найздравия комплект с Ц4.
Успех!!!

Б4 1Z е истински автомобил подкрепям напълно.
Което и да изпадне добро от двете взимай, избора не е чак толкова голям.

Потребителски аватар
Plamen_RI
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Plamen_RI » Пет 01 дек 2006 16:11

Краткият отговор е каквото намериш читаво от двата модела, купувай, няма да съжаляваш. Аз като търсех кола си бях изградил стратегия - Пасат Б3, Голф 2, Джета 2 - от който модел ми попадне най-напред читав екземпляр, и намерих голфче. Разликата като цена/потдръжка не е кой знае каква и за избраните от теб модели, пък и при възраст над 10 години, решаващо е състоянието на конкретния екземпляр...
Късмет /не успех :lol: / и да се похвалиш във форума!

Потребителски аватар
Stivi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Stivi » Пет 01 дек 2006 18:26

Не съм сигурен дали Вентото вътре е като Г3 понеже не съм се качвал в такова :oops: Но ако е така гласувам за В4 ,един приятел го търкаля и определено се чуствам доста по комфортно в него сравнено с Г3 /не говоря за возията/!

Потребителски аватар
веселин
Автомобил: SkodaFabia 1 sedan
Двигател: BNM 1.4 TDI-PD 2007
Контакти:

Мнениеот веселин » Пет 01 дек 2006 19:54

Не разбирам нито от Ауди нито от Венто,но препоръката ми е дизелов двигател.....още повече,че биодизела ще навлезе лека полека и у нас!Само метана ще е по изгоден,ама въртоглавия момент :wink: на дизела не е за подценяване!Венто дизел 8)

Потребителски аватар
izzo
Автомобил: 96 Puntamera
Двигател: diesel
Контакти:

Мнениеот izzo » Пон 18 дек 2006 18:06

Me4ev_77 написа:Благодаря ви отново ,ще видим като я купя ще ви се похваля,независимо дали ауди или венто и в двата форума :) !

Колегата Мечев сеем сеем ако не си намерил нещо вече,
колко ти е ценовия диапазон?

Продавам зелено 1993 Ауди 80 - Б4 ТДИ, 90 мустанга, скоростно
че и аз и нашите се изнасяме от страната след новата година....

Потребителски аватар
Me4ev_77

Мнениеот Me4ev_77 » Сря 20 дек 2006 11:40

Колега Izzo,все още не съм намерил кола,имам малко проблеми с финансите,може би ще изчакам след нова година-ще видим какво ще стане с цените,все пак блгодаря за офертата :) .

Върни се в “Основен Volkswagen Форум”