VW Polo 1.4 98г гасне когато загрее

Техническа и сервизна информация за Polo, Lupo, Up и Fox
tobies
Автомобил: Polo 6N
Двигател: 1.4 1999

VW Polo 1.4 98г гасне когато загрее

Мнениеот tobies » Нед 26 май 2013 18:43

Здравейте, доста четох за проблеми с гаснене(явно са доста често срещани), но не прочетох за такива, при които им гасне когато им загрее колата. Моята когато е студена неправи проблеми, но след като загрее като я покарам известно време щом превключа на свободна и веднага гасне(кажи речи на всеки светофар), което е доста дразнещо. Приятел ми каза, че най-вероятно проблема е в някакво моторче за празен ход на колата, което струвало 600лв ново. Та мисълта ми е да ми дадете някъ'в акъл или дали си заслужава такива 2ра ръка, дали се ремонтират и дали изобщо е от това! Както написах в заглавието колата е Поло 98ма, 1.4 бензин и я карам отскоро :) Благодаря!

ira67
Автомобил:
Двигател:

Re: VW Polo 1.4 98г гасне когато загрее

Мнениеот ira67 » Нед 26 май 2013 19:48

Не ли редно да дадете 20 лв за тест на компютър преди да купувате моторче за 600 лв.Мойта гаснеше ,и се наложи да давам 1000 лв за основен ремонт на двигател.Не ли редно първо да проверите компресия,свещи датчици и след това да слагате диагноза.ПРоверете дали не губи масло. А тази година ми гаснеше ,та пръчина беше датчик ХОЛ.А минала седмица пак гаснеше - сложих читав бенвзин с добавки и сега хвърчи като самолет.Има толково много пръчини за гаснене ,че и аз жена започнах да го разбирам че подобре веднъж да дадеиш пари в читав сервиз преди да купуваш това или онова по препоръка без диагностика.Ходих по малки сервизчета и само пари на вятър хвърлях.Сега ми поддържат кола майстори от сервиз VW,от сервиз в село Герма или ЕМ сервиз, и да кажа -подобре . Вече не вярвам на догадки на сервизи без хубова апаратура за диагностика.,много солено ми излезнаха ефтини майстори.Започнете от поефтино-бензин,датчици ,комп.диагностика и т.п., и надявайтесе че нещо дребно.КАСМЕТ!!!
Мойта кола- POL0 2000 г. 1,4 16V бензин.

Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”