Станах за втори път собственик на Джета

Разкажете, споделете, похвалете се със своя Volkswagen - тук всеки може да има тема
Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Станах за втори път собственик на Джета

Мнениеот stefan4o » Вто 28 май 2013 15:22

Тези, които са чели темата ми за ПТП-то знаят, че един дядка ми тотализира старата любов (която не беше хванала ръжда).
Няколко дни по-късно не зная как да го нарека - късмет или просто... така е трябвало да стане - вече съм собственик на почти същата антика, но с малко по-прилични ламарини. Малко съм развълнуван в момента, точно си я докарах от Дупница. Човекът го познавам, има роднина, който живее до нас и бях виждал тази кола доста пъти на живо. В крайна сметка още по телефона се разбрахме кой кой е, понеже и той се сети за мен (нали и аз бях от неговия отбор, само че моята бе зелена). Още по телефона се разбрахме за цената. Отидохме с братовчед ми, оправихме документите, стиснахме ръцете и потеглихме за Стара Загора. Да, колата не съм я карал по сервизи. Просто си знаех, че ще я купя. Надявам се не съм сбъркал. Просто исках кола с читаво купе и я получих :bowdown
Сега да споделя първите си впечатления. Колата е с двигател 1.6 PN на бензин, няма газ. Кутията е 4S. Въпреки, че съединителят е заминал (човекът благоволи да ми каже предварително, вече е поръчан нов комплект, който ще се монтира утре) доста ми хареса поведението на колата, нищо, че е само някакви мършави 70 коня. Нещото, което най-много ме учуди е... разходът. На тръгване от Дупница заредих догоре от Лукойл бензин А95. Като пристигнах, допълних догоре. Бях изминал 280км 100 от които по магистралата със скорост 110-130км/ч и колата събра точно... 14 литра :mhihi Не може да е истина просто и сам не мога да повярвам :bowdown
Та така. Има си дребните забележки, които по-натам ще коригирам, но няма значение. Вече бях решил, че ще я взема и смятам не сбърках. Ще сложа снимки съвсем скоро, колата е наистина красива, въпреки, че не съм фен на широките брони :a045

Потребителски аватар
toshara
Автомобил: MK2 Golf
Двигател: GTI PB 1990

Re: Станах за втори път собственик на Джета

Мнениеот toshara » Вто 28 май 2013 16:11

Koлкото и да го плюят,PN-a си навървява за конете - без проблем наказвам тройки 1.8ABS :icon_lol И моя е с кутия 4S :th_up Ако е с Pierburg 2ee се моли да е добре,че ако не е няма оправия и ще трябва да му сложиш заместител.Много безаварийни километри,повече късмет от колкото със предната,и да качиш снимки и ние да и се порадваме :smile

Последна промяна от toshara на Вто 28 май 2013 16:27, променено общо 1 път.

golfmk1
Low rider
Автомобил: OLD
Двигател: OTO

Мнениеот golfmk1 » Вто 28 май 2013 16:25

2ее му е карба :wink

Потребителски аватар
toshara
Автомобил: MK2 Golf
Двигател: GTI PB 1990

Мнениеот toshara » Вто 28 май 2013 16:27

Moя грешка,2ее беше оригиналния :redface :redface

Потребителски аватар
Gigabyte
Автомобил: neko drugo
Двигател: vaprosche

Мнениеот Gigabyte » Вто 28 май 2013 16:36

Честито! :beer Онези дни карах малко Джетата ни и отново открих ,че има доста разлика между Джета и обикновен Голф 2...

Потребителски аватар
AE86
Автомобил: Jetta mkII
Двигател: PN 1989

Мнениеот AE86 » Вто 28 май 2013 16:59

Поздравления и от мен :) Съшият код и карб е моята :) За разхода не се учудвай....преди време с 14" си правеше 6 л/100 бензин.Пожелавам ти само радостни моменти с джет-пака :) Чакаме снимкиии :11

Потребителски аватар
stefan4o
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Вто 28 май 2013 18:06

Сега огледах и бомбетата в баражника. Просто невероятно, но факт - няма грам ръжда :screwy
Щом и майка ми хареса колата (а тя има Пасат Б5.5), значи наистина съм уцелил бройката :Mr Green Fun
Ето малко снимки, но с лошо качество, щото с тъпия телефон ги снимах. Скоро ще сложа и с апарата.
Карбураторът е 2ЕЕ, точно така, а скоростите са 4S, които явно са стандартни за тоя модел, понеже всички, които съм срещал са с такива. Не отсъстват и забележки,както вече казах, но ще ги коригирам. Има и майсторска намеса отзад зад шоферския стоп, китът е паднал, само това е забележката по ламарината на колата :th_up И това подлежи на корекция :beer Само си пожелавам да нямам ПТП-та повече, щото ако и тая джета ми я утрепят ще ходя с колело :scare3
Прикачени файлове
1.jpg
2.jpg
3.jpg

Последна промяна от stefan4o на Пон 16 дек 2013 21:25, променено общо 1 път.

Mishonti
Автомобил: C220
Двигател: CDI 2007

Мнениеот Mishonti » Вто 28 май 2013 18:09

Честита да ти е колега! Не съм чел какво се е случило с предната ти, но се радвам, че пак си взел Джета. Чакаме снимки и ти пожелавам да те радва много..нищо че за някои са антики. :th_up

П.П. Аз с моята Джета PN хем автомат вървях наравно с Венто ABS до 170 ;) Моторите са доста пъргави за конете си.

Едит: Ауу, кукла! Ще има ли някакво развитие по нея ?

Потребителски аватар
stefan4o
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Вто 28 май 2013 18:10

Ще има. Ще я направя като нова, както се стараех и с предната :th_up Тунинг-глупости няма да творя по колата. :beer
Ето какво стана с предната, чиято съдба не е ясна, мисля ако не е много скъп ремонтът да я дам на баща ми да си я оправи и да я кара, понеже и тя беше с почти перфектни ламарини, просто ми е жал да я разглобя за части, като знам какво съм налял в нея:
http://www.vwclub.bg/forum/viewtopic.php?f=60&t=383314

Потребителски аватар
Bai Sando
Автомобил: Audi A 3
Двигател: 2000 TDI 2006г

Мнениеот Bai Sando » Вто 28 май 2013 18:57

Знаех си,че пак ще си вземеш Джета :biggrin
Да ти е честита и да и сложиш газ в най скоро време :mrgreen
Изглежда много добре иначе.
Още един път честито и далеч от дядковците :beer :beer :beer

Потребителски аватар
Apokaliptiko
Автомобил: Passat B5
Двигател: 1998 AFN

Мнениеот Apokaliptiko » Вто 28 май 2013 19:01

Майко мила, страшна кукличка. Е браво, браво. Как се зарадвах, стана ми готино. Само уникални, незабравими моменти с нея.

Потребителски аватар
samo_pechka
Автомобил: YAMAHA Drag star 1100+XJ 900 58L
Двигател: V-twin 2002 + R4 1989

Мнениеот samo_pechka » Вто 28 май 2013 19:30

Пу ..дан' н'й уроки :icon_lol доста лачена изглежда , такива напоследък запазени...скоро не съм виждал :th_up честито за покупката и само път за нея :beer

Потребителски аватар
stefan4o
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Вто 28 май 2013 19:54

Нямаше как да взема друга. Просто след като видях едно Венто с климатик за 2000 лева и... разбрах, че за толкова пари ако изобщо намеря кола, то тя няма да е никак идеална, дори и да е стара.
Газ на тоя етап не мисля да слагам, мисля още малко да се порадвам на добрата работа на карбуратора, който така много мразят всички в тоя форум. Ауспухът не може да изцапа пръстите, просто работи удудващо добре моторът :bowdown Пък и пълен резервоар с бензин да няма да го хвърлям на вятъра. :mhihi Имам опасения, че като сложа газта и работата на бензин доста назад ще дръпне, но вероятно ще го сторя, все пак и аз не печатам парите/не ги бера по дърветата. В момента съм пил няколко бири от кеф и радост, че имам колата, която съм искал - по-точно състоянието, в което съм искал да бъде притежаваната от мен кола - в случая Джета (можеше и да е друга, но тази попадна първо). Очеизвадно е, че това е марката и моделът, които ми допадат най-много и се радвам, че не послушах някои от хората, които ми даваха наклон да се напъвам за Бора (не казвам, че не са хубави, нека собствениците на такива не ме разбират погрешно). Не съжалявам изобщо, просто тая ми е на сърцето, колкото и смешно да звучи :a045

Потребителски аватар
todosz
Автомобил: VW Golf 4
Двигател: TDI 1999 AGR

Мнениеот todosz » Вто 28 май 2013 19:56

Браво за колата,изглежда много добре.Съжалявам за зелената, прибирах се от работа и видях ПТП не беше приятна гледка,важното е че няма пострадали(и мен ме блъснаха отзад спрял на светофара,бях с жена ми детето на задната седалка-ужас)Може да е за добро, успех с новата хубавица много безаварийни километри :th_up

Потребителски аватар
Weezy
Автомобил: VW Golf mk2 1987
Двигател: JP
Контакти:

Мнениеот Weezy » Сря 29 май 2013 16:41

Честито за новата придобивка. Жалко за старата Jetta, много ми харесваше. Пожелавам ти тази да я направиш още по-добра :beer

Върни се в “Моят Volkswagen”