Мнениеот illy1977 » Съб 06 окт 2012 8:21
Т.Н. чек свети, когато има проблем по електронния модул на управлението на двигателя. Модула или т.н. компютър непрекъснато приема сигнали от "периферните" устройства на двигателя. Датчици за температура, местоположение на колянов и разпределителен вал, бобините, работата на дроселовата клапа, педала за газта, който е на реостатен принцип и т.н. Зимата, когато се бе "бъгнала" - пробила една бобина на първи цилиндър и накрая смених и трите, при диагностика ми показа !!!!15!!!! грешки. От две седмици насам два пъти ми светна този чек и при диагностиката от моя страна се появи проблем в първата ламбда сонда преди катализатора и неадекватна работа на тампературния датчик показващ температурата на таблото. На другия ден сложих нов датчик, който работи по същия начин като стария, но вече проблем няма. Относно втория проблем с ламбдата, свалих !!!!6 пиновата!!! и букса, която бе доста окислена и обилно пръснах малко ВД 40. След два дни градско каране в София, при едно от паленията чека сам спря да свети и до момента няма проблем. Същевременно намерих 5 сонди от Голф и поло с 5 проводника, каквато е и първата ми ламбда сонда, но още на съм я слагал. Втората сонда е с 4 кабела и същия каталожен номер като първата. Направи ми впечатление, че проблемната сонда е сменяна през 2008г. малко преди да взема полото. Та е на Бош и си личи, че не е менте. Докато втората е оригинална и при нея няма проблем. Абе тия ............каляски са си ...................Карам си стария Пасат В3 при него няма чек на таблото. И да има някоя грешка, поне не ми "бърка" в съзнанието. Звяра варви като луд и си свиркам..........
Чекове триста и тридесет тъпотии по тия нови бангии...и защо е нужно? Разхода е същия, то на вода няма как да я караш. Всичко е за шибаните пари.