VW Polo 2001г. 1..0 - Проблем със светещ CHEK !

Техническа и сервизна информация за Polo, Lupo, Up и Fox
Потребителски аватар
petrow
Автомобил:
Двигател:

VW Polo 2001г. 1..0 - Проблем със светещ CHEK !

Мнениеот petrow » Съб 29 сеп 2012 11:57

Здравейте, вчера се сдобих с VW Polo 2001г. с двигател хиляда кубика . :)
Искам да попитам как да си оправя този светещ чек, момчето от което купих колата каза че многократно е ходил да изтрива грешките от компютъра но след време отново светва чека ..
От какво може да е този проблем, някои имал ли е същия и ако го е преодолял нека сподели как :)

Поздрави Митко :)

Потребителски аватар
illy1977
Автомобил:
Двигател:

Re: Проблем със светещ CHEK !

Мнениеот illy1977 » Нед 30 сеп 2012 15:10

Оправи причината, поради която се активира "Cheka"

gar4a
Автомобил:
Двигател:

Re: VW Polo 2001г. 1..0 - Проблем със светещ CHEK !

Мнениеот gar4a » Пет 05 окт 2012 5:58

И на мене ми светва чека,без да има натрупани грешки колата.Занулявам и сервизното обслужване и след 200-300 километра пак светва.От какво ли може да е и аз незнам.

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Пет 05 окт 2012 6:21

Няма как да свети чек, а да няма записана грешка. Важното е да се разбере, каква е грешката и причината заради, която се появява.

Потребителски аватар
petrow
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот petrow » Пет 05 окт 2012 9:46

Разбрах какъв е проблема при мен, 2рата ланд сонда не ми работи затова светва този чек :)

Потребителски аватар
illy1977
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот illy1977 » Съб 06 окт 2012 8:21

Т.Н. чек свети, когато има проблем по електронния модул на управлението на двигателя. Модула или т.н. компютър непрекъснато приема сигнали от "периферните" устройства на двигателя. Датчици за температура, местоположение на колянов и разпределителен вал, бобините, работата на дроселовата клапа, педала за газта, който е на реостатен принцип и т.н. Зимата, когато се бе "бъгнала" - пробила една бобина на първи цилиндър и накрая смених и трите, при диагностика ми показа !!!!15!!!! грешки. От две седмици насам два пъти ми светна този чек и при диагностиката от моя страна се появи проблем в първата ламбда сонда преди катализатора и неадекватна работа на тампературния датчик показващ температурата на таблото. На другия ден сложих нов датчик, който работи по същия начин като стария, но вече проблем няма. Относно втория проблем с ламбдата, свалих !!!!6 пиновата!!! и букса, която бе доста окислена и обилно пръснах малко ВД 40. След два дни градско каране в София, при едно от паленията чека сам спря да свети и до момента няма проблем. Същевременно намерих 5 сонди от Голф и поло с 5 проводника, каквато е и първата ми ламбда сонда, но още на съм я слагал. Втората сонда е с 4 кабела и същия каталожен номер като първата. Направи ми впечатление, че проблемната сонда е сменяна през 2008г. малко преди да взема полото. Та е на Бош и си личи, че не е менте. Докато втората е оригинална и при нея няма проблем. Абе тия ............каляски са си ...................Карам си стария Пасат В3 при него няма чек на таблото. И да има някоя грешка, поне не ми "бърка" в съзнанието. Звяра варви като луд и си свиркам..........
Чекове триста и тридесет тъпотии по тия нови бангии...и защо е нужно? Разхода е същия, то на вода няма как да я караш. Всичко е за шибаните пари.

Потребителски аватар
petrow
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот petrow » Съб 06 окт 2012 23:14

Така си е с тези компютри в колите само проблеми. Най-добре са старите каручки без такива чекове и тем подобни :) :beer

volesko
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот volesko » Съб 06 апр 2013 21:15

Колеги, от 2 дни и аз купих поло 2001-ва 1,0 мпи .Проблема с чека се появява и при мен.Попринцип още не е минавала в бокса за смяна на консумативи , нов внос е така че нямам идея кога е обслужена последно.Ако не се махне след бокса , как се процедира за да се разбере от къде е грешката и каква пара е услугата .
Поздрави.
П.С. ще пиша пак след като мине обслужване , ако не е спрял да свети чека.

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Нед 07 апр 2013 9:43

Тези работи със светещите ламБи и търсенето на причината за грешката се правят ПРЕДИ покупката на колата, а не след това :mhihi После ще има теми - това ФВ са еб@ти боклуците, постоянно се трошат и дефектират :screwy

volesko
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот volesko » Пет 31 май 2013 15:11

Колата върви на пушка , чека си свети още не съм намерил време да го правя , диагностицирах я - грешката е в egr-a дава че потенциометъра му не работи, казаха ми че ако се почисти може и да се оправи , смисъл за сега не дава никакви проблеми, така че предполагам е това.Поздрави
П.С. дали няма някъде тема как да го сваля и почистя сам

Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”