Голф 5 1.6 Тавес-70 със тракшън спирачна течност и свещи

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
bmwww
Автомобил:
Двигател:

Голф 5 1.6 Тавес-70 със тракшън спирачна течност и свещи

Мнениеот bmwww » Пон 03 юни 2013 21:20

Здравейте,прегледах всичи теми ,но има много противоречиви мнения пък и има помпи с вакум и помпи без ,а аз незнам моята каква е ...та утре мисля да сменя спирачната течност ... колата е с ABS и някъде четох,че само се дава на контакт за задните пробки и само при предните се помпа педала ,а на друго место четох,че се помпа навсякъде.Също така четох,че спирачната течност е една и за съединителя ,но аз незнам при мен така ли е . Със Тавес-70 съм и въпроса който най-много ме вълнува е понеже в Аутодатата пише,че спирачната ми система поема 1л течност това заедно със съединителя ли или не и като тръгна да сменям течноста от пробките ще изтече ли и тази от помпите на съединителя ! Също така искам да обезвъздуша и съединителя ..... защото като мерих с уред ми показва ,че спирачната течност има над 5% вода т.е. светнаха всички лампи по уреда :biggrin

Последна промяна от bmwww на Вто 04 юни 2013 12:21, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
van4ooo
Автомобил:
Двигател:

Re: Голф 5 1.6 Тавес-70 със тракшън Смяна на спирачна течнос

Мнениеот van4ooo » Вто 04 юни 2013 10:05

Незная има ли нещо по специално при смяна на течност на Г5 но просто отвори предния капак и огледаи казанчето за спирачна течност.Ако има маркучe излизащо отстрани вероятно то е за помпите на съединителя проследи го тъкмо ще разбереш къде са неговите пробки за обезвъздушаване.Няма значение кое ще обезвъздушиш първо-пита ли в спец.сервиз колко взимат за тая услуга може да ти спястят доста нерви.

bmwww
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bmwww » Вто 04 юни 2013 10:06

Не съм...аз винаги си правя колите сам понеже тук нема сервизи ! А това дето го дават в Аутодата 1л за спирачките + съединителя ли е ?

Потребителски аватар
van4ooo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот van4ooo » Вто 04 юни 2013 10:19

Да-пише само спирачна течност 1л значи е за двете.

bmwww
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bmwww » Вто 04 юни 2013 11:32

ОК мерси...а понеже сега смених свещите ...свалих оригиналните които може да са каже ,че са работили перфектно и сложих новите обаче като запалих колата ми се появи Missfire на 3ти цилиндър и то само на него ...преди пак почваше от 3ти но минаваше и през 4ти ,1ви,2ри поне ги редуваше ,а сега само на 3ти .От какво може да е пък това,аз точно заради тия детонации смених свещи и сега пак ги има !

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”