Повреден механизъм на задната чистачка на поло 1.4 99г.В един дъжд задната чистачка просто спря да работи . След отваряне на кората моторчето на чистачките беше направо горещо. Задната чистачка е от типа който чисти стъклото както на цял ход (от край до край) така и на части . Та въпросите ми са ....
1. Къде в Варна да намеря въпросния механизъм (със или без моторчето )нов.(обиколих разните там магазини за части нямаше такова чудо)
2. По чуждите форуми гледам този въпросния механизъм разглобен и резервни части за него(осичка 2 запчатки някаква гарнитурка 2 тубички, явно лепило(херметик може би ?? ..) може ли в бг да се намери нещо подобно.
3.Има ли съвместимост тази част с други коли (ако се наложи да търся примерно от сеат или шкода да кажем ?
4. Освен визуално часта да е същата, трябва ли да гледам за сериен номер или нищо подобно.
Предварително благодаря.
Повреден механизъм на задната чистачка на поло 1.4 99г
- mmkosev
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Повреден механизъм на задната чистачка на поло 1.4 99
Колега здравей.Аз на твое място бих отворил моторчето за да видя състоянието на намотките.Трябва да не са почернели и да не миришат.Другото което трябва да провериш дали нещо не задържа и оттам да се получава натоварване на моторчето.Ако има нещо клеясало трябва да го разкараш с газ, спирачна течност,вд 40 и др.В противен случай пак ще търсиш моторче.А за да не стигаш пак до това положение профилактично в месеца 2-3 я пускай задната чистачка да се разкарва дори и да не ти е нужно да почистваш задното стъкло.Успех с ремонта.
Re: Повреден механизъм на задната чистачка на поло 1.4 99
Значи моторчето може и да е е ок. Самия механизъм дето върти рамото е явно строшен. Разглобих моторчето, намотките са чисти не са потъмнели, четките не са свършили(което не значи,че не е изгоряло) . Като завъртиш осичката вътре в механизма онази далавера дето трява да върти рамото на чистачката даже и не помръдва. Та се съмнявам за разбити зъбчатки вътре |или пък сега като гледам в нета как раждясват вътре нещата може нещо да е заклинило).
Не че много разбирам ама такова съмнение ма спохожда. Та мисълта ми беше къде да намеря механизма, по моргите ли да търся ?
Не че много разбирам ама такова съмнение ма спохожда. Та мисълта ми беше къде да намеря механизма, по моргите ли да търся ?
Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”