Закупуване на годишни винетки K3 втора употреба

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
vasstop
Гадфадъ'
Гадфадъ'
Автомобил: Golf 2 syncro
Двигател: 1P 1990
Контакти:

Re: Закупуване на годишни винетки K3 втора употреба

Мнениеот vasstop » Пон 22 апр 2013 13:13

Нека ти припомня от къде започна и защо имаш предупреждение:
AmW написа:Да ви .... в тарикатите
За мен вие сте виновни за състоянието на пътищата... не държавата а вие !
Аз ще си плащам като поп данъци винетки и всичко а половин България плюнчат винетки и не си плащат данъците....
Ае баста бастуни !
Много добре знаеш, че подобен език не се толерира във форума, вкъщи може - тук не!

AmW написа:И какъв е начина ?
Да спрем да плащаме ?
Няма да се научите да не се сравнявате с европейски държави... хората там са европейци, а ние тука не сме !!!
А тук много грешиш, европейци сме, само трябва да си променим точно това мислене.
И все отнякъде трябва да се почне, мислете хубаво за кого ще гласувате.

Потребителски аватар
simo
Автомобил: VW Passat B2 1986
Двигател: DT 1600

Мнениеот simo » Пон 22 апр 2013 13:24

И кого ще вкарате в съда :mhihi.

Именно там сбърка, AmW - аз казах, че оспорвам. Никъде не съм казвал, че не плащам.
За мен начинът е юридически. Може да е тромав и несигурен, но не е невъзможен ;)

Потребителски аватар
AmW
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот AmW » Пон 22 апр 2013 13:37

Накрая ще се окаже, че сме горе долу на едно мнение по въпроса...

Потребителски аватар
Vlad777
King of the Road
King of the Road
Автомобил: Passat B8 BiTDI 4m CUAA
Двигател: MK2 RP+PG+PB Jetta Coupe+T-Roc
Контакти:

Мнениеот Vlad777 » Пон 22 апр 2013 16:46

AmW написа:Нямаш 67лв на година но имаш няколко коли...

Човек дали има или няма 67 лв. е един въпрос, а дали е правилно да ги даде за винетка е друг въпрос.

Пред нас в момента има паркирани 2 автомобила. И двата имат залепени винетки годишни, но не смятам, че това е правилно icon_idea Още повече, че обикновено пътуваме с трета кола извънградско - пасата на баща ми.

Защо да не могат да се местят винетките на различни автомобили? Кой е ощетен? Кой ползва "услугата" движение по републиканската пътна мрежа?

Ето пример - отиваш и си купуваш неперсонализирана карта за метрото. С нея може да пътува всеки, който я държи в момента. Това по никакъв начин не ощетява метрополитена, защото реално с нея едновременно се вози само 1 човек. Вече ако са двама - трябват 2 карти.

Същото е и с винетките. Принуждава те държавата да си купиш 2-3 при положение, че реално ползваш само една. Просто си плащаш за нещо, което не ползваш.

Разгледайте този сайт http://www.vinetki.eu/ и ще видите какви са цените за винетките в Европа. Наистина на някои места са доста по-високи от България, но отнесено към минималната работна заплата, цените им са направо смешни за европейците!

IRRITATING
Автомобил: VW Passat
Двигател: AVF

Мнениеот IRRITATING » Пон 22 апр 2013 17:17

А човека само си търсеше винетка :mhihi

Потребителски аватар
Благовест
Автомобил: Passat B5
Двигател: AFN

Мнениеот Благовест » Пон 22 апр 2013 17:31

Е,така е!Ама нали трябва да се изнасят лекции по морал! :mhihi
Аз също щях да изчакам примерно до април когато тук таме започват да изкачат излишни винетки на по-ниска цена... :th_up И не виждам нищо лошо в това човек да може да избира!Ако може amW и останалите да не правят "бистри" умозаключения дали имам или нямам 67 камъка...Щото проблема не е в тях,а в целия цирк около този обир!А цялата дъндания е описана от колегите по-горе.Това,че по БосфорТВ се вменява някаква "оползотвореност" в 50 км магистралО е друг въпрос :horror

ЕДИТ:Темата е Закупуване на годишни винетки втора употреба :c010

Потребителски аватар
my heart iS iCe
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот my heart iS iCe » Пон 22 апр 2013 17:44

Колега, аз мога да ти продам моята "ВЕНЕТКА" за "две иЛяду и тринАйста година" ако се разделиш със 50 кинта!
Винетката е със оригиналното фолио, както излиза от магазина
Лепена е с плюнка на прозореца (ако я купиш, ще бъде мината с препарат и почистена)
Обявата е реална и няма майтап!
Предлагам и отрязъка към винетката!

п.п А относно това, кой кара с винетен стикер и кой не! Има си полиция!
Аз я продавам защото не излизам извън града! Купих я без да искам :mhihi
Молете се да не върнат задължителния пътен данък, и да видим дали няма да мрънкаме повече, когато плащаш дори и да не използваш :c020

Потребителски аватар
AmW
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот AmW » Пон 22 апр 2013 17:55

Владо почти всичките винетни такси в европа съм ги плащал когато съм пътувал в европа, а и доста голяма част от платените магистрали в великобритания. Мисля че до някъде съм запознат.
С колегата симо продължаваме да обсъждаме на лс.
Нещата не са черно бели, всеки с неговите си разбирания и виждания за нещата. Аз че реагирах остро реагирах, но като цяло не харесвам хората който от дребен тарикатлък не плащат и визирам тях основно.
За някой държавата е виновна за други не, за мен и хората и държавата имат вина... кой до каква степен не знам...

Потребителски аватар
ktamen
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ktamen » Пон 22 апр 2013 18:44

Много бих искал да живея в държава, в която Андрешко не е положителен герой.
Явно скоро няма да стане. Собствената ни държава е най-големия бандит и мошеник и не виждам нищо лошо в това, че някой се опитва да и попречи колкото му е по силите в постоянния грабеж.

Потребителски аватар
simo
Автомобил: VW Passat B2 1986
Двигател: DT 1600

Мнениеот simo » Пон 22 апр 2013 18:47

AmW написа:...За някой държавата е виновна за други не, за мен и хората и държавата имат вина... кой до каква степен не знам...
Ще ти отговоря направо тук, иначе и на ЛС си хортуваме добре :wink
Т.нар. "държава" е куха дума и удобен параван за измъкване от отговорност. "Държавата" е неодушевен предмет, тя не може да направи нищо - но се състои от хора, които действат (или бездействат).
Затова отговорността е винаги на хората :exclaim
(и ГО е на хората, а не на колите :screwy)
И по-лошото е, че отговорността е на всеки от нас като индивид, независимо колко власт има. При груповата отговорност се крием в калабалъка и заприличваме на "държавата".

Не съм поощрявал тарикатеенето, няма и да го правя, но моделът е прекалено калпав, за да се запази. За мен решението е в съдебна зала.

Потребителски аватар
chocho1208
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот chocho1208 » Вто 23 апр 2013 22:21

[quote="simo"]Поне три неща има, които лично за мен са несправедливи.

Първо - 67 лв не "на година", а от някоя си дата през текущата година до 31 януари на следващата. Има разлика. Ако си купиш винетка на 1 април, тя "годишна" ли е?
А ако напр. през юли си купиш кола, която няма винетка, защо плащаш 67 лв - за половината от тая такса тя не е излизала от населеното място, ама няма начин, нали?

Второ - цените... Пропорционалността е направо трогателна. За 13 месеца - 67 лв, за 1 месец - 25, за 1 седмица - 10 лв. Ако аз или ти направим такова ценообразуване, ще ни отсвирят, защото ще сме селски тарикати - но ако го направи "държавата", ехааа...

Трето - тъпо е винетката да е на автомобил, а не на водач: просто всеки водач напр. заявява и си купува винетка и тя е негова, т.е. си е платил таксата да ползва нац. пътна мрежа :banghead с всякакви коли от категорията, а не само с една. Така или иначе един водач не може да кара повече от един автомобил едновременно, нали

Ааа БАШ :th_up
Сега през лятото като ида на село и карам колата,която е там(кара се само през топлите месеци :biggrin )и ще трябва да си купя "ГОДИШНА"винетка, :11 защото при всяко излизане до съседното село на 3-4 км.примерно не може без винетка.И колко време ще важи???Една година ли :no а после зимата какво да я правя като нямам зимни гуми?Да си купя и гуми за да мога да я използвам ли?Ами аз имам още две коли,които имат зимни гуми,и винетки също.И сега какво правим купуваш 3 винетки не ги използваш,а и не можеш да ги продадеш защото не е редно или нямаш право,ами да ги върна тогава и да ми върнат парите а? :c020

Потребителски аватар
hristodj
Автомобил: golf 3 kombi
Двигател: AHU 97
Контакти:

Мнениеот hristodj » Сря 24 апр 2013 5:10

Държава мащеха. :dontknow

Потребителски аватар
buci1971
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот buci1971 » Чет 06 юни 2013 20:38

my heart iS iCe написа:Колега, аз мога да ти продам моята "ВЕНЕТКА" за "две иЛяду и тринАйста година" ако се разделиш със 50 кинта!
Винетката е със оригиналното фолио, както излиза от магазина
Лепена е с плюнка на прозореца (ако я купиш, ще бъде мината с препарат и почистена)
Обявата е реална и няма майтап!
Предлагам и отрязъка към винетката!

п.п А относно това, кой кара с винетен стикер и кой не! Има си полиция!
Аз я продавам защото не излизам извън града! Купих я без да искам :mhihi
Молете се да не върнат задължителния пътен данък, и да видим дали няма да мрънкаме повече, когато плащаш дори и да не използваш :c020

колега извинявам се за постването ми ама продаде ли винетката защото и аз си търся но не ми се дават 67лв тъй като половината година мина а сега ми потрябва защото ми се налага да пътувам по често

Потребителски аватар
my heart iS iCe
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот my heart iS iCe » Чет 06 юни 2013 20:51

Съжалявам колега, винетката я отнесе мой познат.... за 50 камъКа.. :a045

Потребителски аватар
alexx
Автомобил: SantaFe
Двигател: