днес като запалих сутринта и буса заработи на 3цилиндъра и започна да пуши бялосинкав дим а като го исфорсирах испуши черен дим и продължи да прекъсва забелязах едно тропане като на повдигач има ли някои идея какво да очаквам например клапан дюза и тн
помагайте става въпрос за т4 1.9 чист дизел 91г
т4 1.9 чист дизел 91г буса заработи на 3цилиндъра
- KingoftheROAD
- Автомобил: VW Transporter T4 1995
- Двигател: ACU
- Контакти:
Re: Колеги помагаите
1X ли е мотора? А с какво масло го караш? Преди това някакви други проблеми по движока? Да не е нещо от нафтата?
- kaio_666
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
За мотора незнам какви цифри са вчера заредих на екото и тази сутрин си е-а майката преди нямаше дертове
- musuibie
- Автомобил: gotin
- Двигател: chugunen glava - aluminieva
- Контакти:
Нещо на Еко-то напоследъка горивата са под всякаква критика - и бензина, и нафтата, и газта. Аз лично поне минавам на друга бензинджийница въпреки, че тия са ми най-близо.
- avtohit77
- Автомобил: VW T4 MULTIWAN + VW T3+T3 DOK
- Двигател: AAB 2.4D 1992 + T3 1982 1.9TMTDI
Re: т4 1.9 чист дизел 91г буса заработи на 3цилиндъра
Пробвай да източиш горивото и да го смениш с друго.Ако е от скапана нафта дано се разминеш тънко.Провери кой цилиндър не работи като лашнеш съответната тръбичка,и ако се променя работата на мотора то този цилиндър работи.Този който не работи или дюза е прецакана или антифриз в цилиндъра 

- kaio_666
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Благодаря колега това означава да отвивам дюза по дюза и да видя дали пуска или ?
А дали има вариант да е прехвърил зъб на ангренажа и ако е какви са симптомите днес ще се занимавам с филтри и дюзи да видя какво е и ще напиша решението ако има такова разбира се
Ако сложа нови дюзи имат ли нужда от реглаж или нещо подобно?
А дали има вариант да е прехвърил зъб на ангренажа и ако е какви са симптомите днес ще се занимавам с филтри и дюзи да видя какво е и ще напиша решението ако има такова разбира се
Ако сложа нови дюзи имат ли нужда от реглаж или нещо подобно?
- samo_pechka
- Автомобил: YAMAHA Drag star 1100+XJ 900 58L
- Двигател: V-twin 2002 + R4 1989
Дюзи ,без значение дали нови ,стари или от френд , се качват на стенд преди да се монтират на главата
Я огледай как е килър шайбата на вала ,че не ми хареса никак ,както го описваш проблема
щото тя може да докара еб@ти проблема
не бързай с дюзите още ,погледни шайбата и проверете центровката ..и не го карай и форсирай повече до отстраняване на проблема .

- KingoftheROAD
- Автомобил: VW Transporter T4 1995
- Двигател: ACU
- Контакти:
Последна промяна от KingoftheROAD на Пон 10 юни 2013 11:01, променено общо 1 път.
- kaio_666
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Едно голямо благодаря колеги сега ше огледам всичко и все пак свалих дюзите щото така или иначе иекам да ги проверя а за шайбата не се бях сещал МНОГО СТЕ ЯКИ
- kaio_666
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Здравейте отново
свалих дюзите и ходих при един майстор с голямо М в люлин човека ги тества и се оказа че са наред взе ми 5лв аз естествено му оставих 10 та ми даде и маркучетата за излишната навта обясни ми как да действам понататък да отвивам една по една дюзите и да видя на коя не променя звука да премерим компресията и тн като ги монтирах и запалих пак прекъсваше и съседа които е авто монтьор се сети и вика абе мирише ми на сурова навта свалихме филтъра и се оказа че навтата която съм налял на еко нестава за нищо сега утре ще взема филтър и ще пробвам пак надявам се наистина да е запушен че иначе си е е-ало мамата сваляне на глава клапани сегменти гумички едни 500-600лв които на всичкото отгоре са и кът в момента
Благодаря на всички за съветите
утре като сложа филтъра ще драсна пак да кажа какво е наистина
свалих дюзите и ходих при един майстор с голямо М в люлин човека ги тества и се оказа че са наред взе ми 5лв аз естествено му оставих 10 та ми даде и маркучетата за излишната навта обясни ми как да действам понататък да отвивам една по една дюзите и да видя на коя не променя звука да премерим компресията и тн като ги монтирах и запалих пак прекъсваше и съседа които е авто монтьор се сети и вика абе мирише ми на сурова навта свалихме филтъра и се оказа че навтата която съм налял на еко нестава за нищо сега утре ще взема филтър и ще пробвам пак надявам се наистина да е запушен че иначе си е е-ало мамата сваляне на глава клапани сегменти гумички едни 500-600лв които на всичкото отгоре са и кът в момента
Благодаря на всички за съветите
утре като сложа филтъра ще драсна пак да кажа какво е наистина
-
- Вечен БАН
- Автомобил: VW T3 1.6 D AUDI A6 2.5TDI
- Двигател:
То във филтъра се събира най големия боклук. Дано да е от това. Но може и да е от ГНП-то. Най - добре е да отваряш по ред дюзите и поне ще разбереш в кой цилиндър е проблема. Успех утре!
- kaio_666
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Благодаря колега
дано се видим на кауфланд другата седмица
дано се видим на кауфланд другата седмица
- kaio_666
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Днес сложих горивният филтър и си е същата работа
като запалих пак си тресеше и има едно чукане при клапаните
отвих една по една дюзите и на всички мотора си глъхне дали може да е блокирал повдигач на някои клапан или да е избягала центровката на помпата дали ще чука клапан
като запалих пак си тресеше и има едно чукане при клапаните
отвих една по една дюзите и на всички мотора си глъхне дали може да е блокирал повдигач на някои клапан или да е избягала центровката на помпата дали ще чука клапан
- batchi
- Автомобил:
- Двигател:
Виж си центровката и преди да разглобяваш провери да не си сипал последно бензин ,вместо нафта. 

- kaio_666
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
За това че не е бензин съм на 1000 процента сигурен а как да видя центровката трябва май на дизелджия да ходя или да сваля помпата и да я занеса нещо с центровката ми е мътна работата Колега KingoftheROAD
тази ролка дето си ми я посочил трябва да се гледа този палец да не е износен ли той маи трябва да е около 8,5мм или се бъркам
и днес ще се ровя по буса дано има резултат
Успешна седмица на всички
тази ролка дето си ми я посочил трябва да се гледа този палец да не е износен ли той маи трябва да е около 8,5мм или се бъркам
и днес ще се ровя по буса дано има резултат
Успешна седмица на всички