Бас говорител на нестандартни място - Голф 4 - как?
- plamski3
- Автомобил: VW Golf 4
- Двигател: AKL
Бас говорител на нестандартни място - Голф 4 - как?
Здравейте, колеги!
Иска ми се да си подсиля малко озвучението в колата с един Бас говорите, НО искам да го монтирам над газовата бутилка, така че да я скрива. Първо да ви попитам дали ще ми е нужен усилвател? СД-то ми е с 4x50W MOSFET усилване, LowPass филтър и Direct Sub Drive функция (това означава ли че мога направо да си вържа буфера?) Ако мога директно да го свържа какъв говорител да си избера (мощност, марка)? За монтажа на говорителя, понеже искам да ми скрива бутилката съм намислил следното. Багажника ми изглежда така:
Искам да изглежда нещо подобно:
или:
Кутията ще трябва аз или някой майстор да я изработи.
Ще може ли да се осигурят условия за говорителя да свири нормално (както в нормална кутия)?
От какъв материал се изработва кутията и проблем ли ще е ако не е изцяло затворена (както ще е от към седалките и от към кората за аптечката)?
Ще бъда много благодарен ако някой ми обясни дали може да се направи такова нещо?
Благодаря!
Иска ми се да си подсиля малко озвучението в колата с един Бас говорите, НО искам да го монтирам над газовата бутилка, така че да я скрива. Първо да ви попитам дали ще ми е нужен усилвател? СД-то ми е с 4x50W MOSFET усилване, LowPass филтър и Direct Sub Drive функция (това означава ли че мога направо да си вържа буфера?) Ако мога директно да го свържа какъв говорител да си избера (мощност, марка)? За монтажа на говорителя, понеже искам да ми скрива бутилката съм намислил следното. Багажника ми изглежда така:
Искам да изглежда нещо подобно:
или:
Кутията ще трябва аз или някой майстор да я изработи.
Ще може ли да се осигурят условия за говорителя да свири нормално (както в нормална кутия)?
От какъв материал се изработва кутията и проблем ли ще е ако не е изцяло затворена (както ще е от към седалките и от към кората за аптечката)?
Ще бъда много благодарен ако някой ми обясни дали може да се направи такова нещо?
Благодаря!
- Vag_activator
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Бас говорител на нестандартни място - Голф 4 - как?
Забрави!Така както си показал на първата снимка е невъзможно в предвид размерите!
А така както си показал на втората снимка,може но с 20см говорител (8")....
Направи третият вариянт,като използваш и нишата зад стопа като обем и сложи една 10-ка.Повече не ти е нужно,напълно достатъчно.
А така както си показал на втората снимка,може но с 20см говорител (8")....
Направи третият вариянт,като използваш и нишата зад стопа като обем и сложи една 10-ка.Повече не ти е нужно,напълно достатъчно.
- plamski3
Помислих за това място, но го използвам за аптечка, пожарогасител, триъгълник жилетка и т.н., а и целта ми е да скрия бутилката. А ще ми трябва ли усилвател или направо към СД-то?
- miro_87_pk
- Автомобил: Audi A3
- Двигател:
Мн добра идея ще следя тмата мн съм заинтересован щото и на мен ми е така сложена бутилката и имам бас каса но е до бутилката и багажника почти изчезва ще съм ти благодарен ако ми кажеш размерите от какво си направил касата и всички пдробности а за 10 говорител ще е мн по добре да е през усилвател хем нема да натоварваш CD то хем през усилвател ще е по як баса.Сам нз даи няма да окаже влияние баса или магнита от говорителя на електрониката на газовата бутилка щото моита е с евро сонда и има ниво показател на копчето.
- Bai Sando
- Автомобил: Audi A 3
- Двигател: 2000 TDI 2006г
Сложи си 2 хубави елипси на кората и използвай обема на багажника
Аз за това си махнах бутилката и си сложих на резервната гума.Сега ми е екстра

Аз за това си махнах бутилката и си сложих на резервната гума.Сега ми е екстра

- Vag_activator
- Автомобил:
- Двигател:
Това с елипсите не е добро решение за голф 4,за голф 3 може би!
(поради факта,че 4-ката ако е с предни и задни колони тези елипси не мисля че ще повлиаят в положителна посока на звученето като цяло)
При голф 3 с предни колони,или с такива само в таблото елипсите са добър вариянт да!
Но при голф 4-ката си трябва бас каса с около 150w rms и нещата си идват на мястото,особенно ако има и едно добро цд с повечко настройки и HPF + LPF!
(поради факта,че 4-ката ако е с предни и задни колони тези елипси не мисля че ще повлиаят в положителна посока на звученето като цяло)
При голф 3 с предни колони,или с такива само в таблото елипсите са добър вариянт да!
Но при голф 4-ката си трябва бас каса с около 150w rms и нещата си идват на мястото,особенно ако има и едно добро цд с повечко настройки и HPF + LPF!
- Bai Sando
- Автомобил: Audi A 3
- Двигател: 2000 TDI 2006г
То добре,ама му трябва място
Другото за което се сещам е за активните суб-ове от рода на пайнер,дето са с вграден усилвател.Хем малко място заемат,хем свирят прилично за размерите си

Другото за което се сещам е за активните суб-ове от рода на пайнер,дето са с вграден усилвател.Хем малко място заемат,хем свирят прилично за размерите си

- wishsalor
- Автомобил: Passat B5 variant x2
- Двигател: AFN 97-98
- Контакти:
Няма никакви проблеми. Няма невъзможни неща. Аз виждам два варианта - при единият се покрива бутилката, като се оставя масто да се вижда нивомера. Суб-а застава на пред капака за аптечката и се прави да се отваря при нужда-въпрос на два щифта и три уплътнения.
Другият вариант е да се използва капака на кутията за аптечката, като пак се покрие газовата бутилка и пак е отваряемо. Обемът в случая не е проблем-въпрос на изпълнение и спазване на някои конструктивни технологии.
В случая десятка е наистина най доброто решение, като в компромис може да се използва осмица-с нужната сила. Без усилвател ще се постигне скоро постижна смърт на сидито, тъй като подходящ говорител е колкото цялата система като стойност.
Идеята на автора е много удачна, но просто трябва да разбере че козата сака пръч.
Другият вариант е да се използва капака на кутията за аптечката, като пак се покрие газовата бутилка и пак е отваряемо. Обемът в случая не е проблем-въпрос на изпълнение и спазване на някои конструктивни технологии.
В случая десятка е наистина най доброто решение, като в компромис може да се използва осмица-с нужната сила. Без усилвател ще се постигне скоро постижна смърт на сидито, тъй като подходящ говорител е колкото цялата система като стойност.
Идеята на автора е много удачна, но просто трябва да разбере че козата сака пръч.
- plamski3
Мислил съм за активните буфери на Pioneer (на които съм голям фен), но цените там са 400-600 лв. и ми изглежда прекалено скъпо.
Относно нивомера - не ми е проблем да е закрит, защото не го гледам (на копчето също имам индикация, по която следя количеството).
Да предположим, че ще сложа 10-ка. Колко би ми струвал такъв говорител, със някакъв сносен усилвател?
И от какво се прави кутията? Скъпо ли излиза?
Относно нивомера - не ми е проблем да е закрит, защото не го гледам (на копчето също имам индикация, по която следя количеството).
Да предположим, че ще сложа 10-ка. Колко би ми струвал такъв говорител, със някакъв сносен усилвател?
И от какво се прави кутията? Скъпо ли излиза?
- wishsalor
- Автомобил: Passat B5 variant x2
- Двигател: AFN 97-98
- Контакти:
хубава десятка-около 100лв, подхождащ на нея усилвател-100лв Кабели и материали за кутията-100лв - другото е около ден, другото е два дена работа и мноооого четене .
- simon
- Автомобил: Hyundai Tucson
- Двигател:
Кажи първо какво е CD-то и какви говорители имаш във вратите,за да не изхарчиш пари на вятъра.Голф 4 с хубаво CD,изолация на 4-те врати и компонентни системи( HERTZ DLS GZ) може да ти задоволи очакванията напълно.Да не говорим,че вероятно ще свирне по-правилно от това,което се каниш да направиш.
- plamski3
Говорителите са оригиналните (за мен си свирят прилично) СД-то е Пайнерче . Изолация не мисля да правя понеже нямам излишни 1000лв и времето за работата.
- simon
- Автомобил: Hyundai Tucson
- Двигател:
Ако Пайнъра е по-висока серия с хубави компонентни системи примерно DSK 165 са около 100 лв чифта,като изолацията не е чак толкова скъпа колкото си мислиш(моята ми излезе стотина лева за всички врати,мога да пратя снимка)така ще свирне,че ще се изненадаш.За около 300 лева ще си направиш прилична музика,а иначе аз в момента за отзад си правя кутия в А4 авант и парите са повечко ако искаш да стане както трябва-говорител,усилвател,кабели,кутия,тапицерия и т.н.В предните врати с преправяне ми влизат 13см говорители(задните говорители -17 см във вратите съм ги отписал общо взето) и затова правя кутия отзад в нишата.Вярно,че звука вече е друг с нискочестотен през усилвател,но има голяма вероятност ако стане хубава кутията ти да прескочиш предната линия и пак да се наложи да я сменяш.Иначе изработка на такава кутия не е лесна работа.
Върни се в “CAR Audio, Video & Navigation”