Здравейте на всички първо,поздрави за хубавия и полезен форум!
Имам един малък проблем...наистина малък 1.3 инжекцион от 90-та година мисля,че е , таа колата е бавна,не че очаквам друго от 1.3 де, та въпроса ми е кой двигатели пасват без преправяне на захващането на двигателя към купето,и минимални ядове на въпросния голф 2, защото сериозно съм се замислил.Това ще ми е колата за следващите 3-4 месеца и мисля да я накарам да тръгне малко,или не до там малко. Подръжка ефтина ,двигатели на старо също,та въпроса ми е какъв двигател бихте препоръчали за моя случай? Гледах един двигател от 3-ка 2.0 бензин 115 коня, попринцип двигателите от 3-ка стават ли в 2-ка? Да спомена също така бюджета НЕ Е неограничен ,тъй че не говорим за ВР6 ,а за по-обикновенните двигатели на Фолцваген - 1.8I ,2.0 и тн.Разгледах разни теми в форума търсих с търсачката,но нищо не успях да открия по моя въпрос.
Поздрави,Венци!
Golf 2 1990 г. 1.3I двигатели
- moimoimoi
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Golf 2 1990 г. 1.3I двигатели
най лесно е да стане е с 1.6 моно от голф3, 75 коня
за по голям двигател ще ти трябва друга кутия,съединител и много други допълнения
за по голям двигател ще ти трябва друга кутия,съединител и много други допълнения
-
- Автомобил:
- Двигател:
Ясно е аз говоря за окомплектован двигател с ск.кутия,съединител,маховик,електроника,кабели,алтернатор...всичко,за да го вдигна от стария и спусна в новия му дом. :D
п.с.Колега до преди седмица съм карал 204 коня кола,мислиш ли че от 55 на 75 коня голф ще е подобрение?Поне 115 коня да е,с това леко купе би трябвало да тръгне,поне малко тва ла*но.Гледам в Голф 2 се монтира това 2.0L 115 hp (86 kW) I4 GTI (MY 1993) това същия двигател който се монтира в Голф 3 2.0и ли е?
п.с.Колега до преди седмица съм карал 204 коня кола,мислиш ли че от 55 на 75 коня голф ще е подобрение?Поне 115 коня да е,с това леко купе би трябвало да тръгне,поне малко тва ла*но.Гледам в Голф 2 се монтира това 2.0L 115 hp (86 kW) I4 GTI (MY 1993) това същия двигател който се монтира в Голф 3 2.0и ли е?
- moimoimoi
- Автомобил:
- Двигател:
в тоя голф2 1.3 можеш да му сложиш какъвто искаш двигател от голф2,голф3.пасат б3,б4,венто и джета2
обаче цялата операция ще надхвърли стойноста на колата
има гти-ки за 1000-1400 лева в добро състояние,защо си го взел това 1.3 тогава като за него едва ли си платил много по малко
по добре продай тоя голф и си вземи гти-ка едва ли ще доплатиш повече от 200-300лева и ще имаш и някоя и друга екстра
обаче цялата операция ще надхвърли стойноста на колата

има гти-ки за 1000-1400 лева в добро състояние,защо си го взел това 1.3 тогава като за него едва ли си платил много по малко
по добре продай тоя голф и си вземи гти-ка едва ли ще доплатиш повече от 200-300лева и ще имаш и някоя и друга екстра
- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
То работата не е само да метнеш един мотор и скорости в коша.
Първо - механизмът за превключване е различен при малките и по-големите мотори.
Второ - спирачките са малко по-така... големички - помпа, дискове, други апарати, шенкели и т.н.
Трето - ще трябва да има и промяна на инсталацията под капака - инжекцията на 2.0 и 1.3 не е същата.
Четвърто - тоя мотор, дето ще го сложиш знаеш ли му състоянието? А на скоростите?
Пето - ако не се лъжа амортисьорите и пружините би следвало да са различни при по-малките 1.3 и при по-големите мотори от сорта на 1.8 (за дизелите съм сигурен, че са)
Шесто - не се знае в процеса на работа какво ще изскочи непредвидено като разход и/или несъответствие.
Седмо - както вече ти казаха - продай тази и вземи някоя с желания мотор, като си спестиш всички галимации и проблеми по преправянето, в това число и документалните. Не струват кой знае колко пари вече тия коли, нищо, че повечето приличат на дроб-сарма и са спукани от каране.
Първо - механизмът за превключване е различен при малките и по-големите мотори.
Второ - спирачките са малко по-така... големички - помпа, дискове, други апарати, шенкели и т.н.
Трето - ще трябва да има и промяна на инсталацията под капака - инжекцията на 2.0 и 1.3 не е същата.
Четвърто - тоя мотор, дето ще го сложиш знаеш ли му състоянието? А на скоростите?
Пето - ако не се лъжа амортисьорите и пружините би следвало да са различни при по-малките 1.3 и при по-големите мотори от сорта на 1.8 (за дизелите съм сигурен, че са)
Шесто - не се знае в процеса на работа какво ще изскочи непредвидено като разход и/или несъответствие.
Седмо - както вече ти казаха - продай тази и вземи някоя с желания мотор, като си спестиш всички галимации и проблеми по преправянето, в това число и документалните. Не струват кой знае колко пари вече тия коли, нищо, че повечето приличат на дроб-сарма и са спукани от каране.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Абсолютно 100% си прав ,в момента стоковото окачване е заменено с спортно за голф 2!Мотора ми няма номер,тъй че какъвто си искам мога да сложа стига да е 4 цилиндъра ,пък и повечето ченгета знаем че се подлагат на процедурата ,"дайте да измислим нещо" ,Голфа има ОГРОМНА сантиментална стойност за мен,напомня за човек който вече не е сред нас и не бих го продал ако ще да умра!Купето е супер запазено няма 1 язва ръждичка никъде!Голфа беше подарен при закопуване на камион и пуло ремарке от Германия ,не е избиран и все пак служи вярно доста години,решил съм го!Скорости за Г2 колко са 100-200 лева на старо?Колега подържал съм кола която съединителя и струва 1500 лева,мислиш ли че скоростите на г2 ще ме сбъркат ако поискат смяна?Все пак не мисля да дам над 1500 лева за цялата смяна,като не включвам вече направените неща по колата!Колата ЩЕ се прави и ще пусна снимки след време в готов вид,ето това ми трябваше "в тоя голф2 1.3 можеш да му сложиш какъвто искаш двигател от голф2,голф3.пасат б3,б4,венто и джета2" БЛАГОДАРЯ колега! Ще имам занимавка докато си чакам застраховката ,дано голфа не го сполети нищо,защото ИДИОТИ БОЛ по нашите пътища,пазете се колеги и благодаря за информацията,помогнахте много!
-
- Автомобил:
- Двигател:
Моя Голф беше оригинално с 1.3 пълна инжекция и го замених с 1.8 моно от Ауди 100 .Филма по присаждането не беше малък всичко се сменя под капака,но всичко си правех аз и съм много доволен от крайния резултат.
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”