Схема на копче ел. стъкла поло 6n2

Техническа и сервизна информация за Polo, Lupo, Up и Fox
Потребителски аватар
suggar
Автомобил: Seat Ibiza
Двигател: ASV

Схема на копче ел. стъкла поло 6n2

Мнениеот suggar » Вто 25 юни 2013 22:42

Колеги интересува ме копчетата които за за без комфорт (силовите, със дебелите клеми) как се връзват??
Снимката е примерна но клемите са съшите...

Изображение

На средните три се затваря веригата в едната или другата позиция на копчето,но маса каде се връзва.

В сеат форума ми казаха че средното хоризонтално е +12В, вертикалните отдолу са двата края на машинката, а двете крайни са маса, но не е така, връзвам ги по този начин и не тръгва.

проверих на пасажерската врата и на буксата са така

маса----моторче----плюс
----маса----моторче

но по този начин също нишо не става... някакви идеи??

Потребителски аватар
batko_miro
Автомобил: VW Golf
Двигател: CHGA 2010

Re: Схема на копче ел. стъкла поло 6n2

Мнениеот batko_miro » Вто 25 юни 2013 23:00

А защо си мислиш, че моторчетата са без комфорт модул? До колкото си спомням, за 6N1 копчетата са с 6 пина, същите като на голф 2. Там са 2 пина за кабелите от моторчето, 2 "+", един маса и един за осветление на копчето. Може ли да снимаш копчето от другата страна? На моята кола бяха слагали някаква италианска машинка без комфорт на една от задните врати, резултата беше орязани кабелите от инсталацията и цигании с релета... И все пак си мисля, че няма 6N2 без комфорт модул, може и да не съм прав де... :rolleyes

Потребителски аватар
suggar
Автомобил: Seat Ibiza
Двигател: ASV

Re: Схема на копче ел. стъкла поло 6n2

Мнениеот suggar » Вто 25 юни 2013 23:14

Зашото съм премахнал платката за комфорта и машинката става като обикновена без комфорт. Копчетата са като на снимката. тези с буксата са за управление на комфорта а това отдолу е силово за без комфорт и е с 5 пина както се вижда. иначе имам схема за копчетата със 6 пина, но те не ми вършат работа.

Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”