Работа в Mc Donald`s

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
brabus
R-циклопедист на VW
R-циклопедист на VW
Автомобил: Golf II GTI PB A4 Avant 1.8 TQ
Двигател: 1991 2003
Контакти:

Re: Работа в Mc Donald`s

Мнениеот brabus » Вто 02 юли 2013 19:35

Почасовото заплащане, приравнено на 21 работни дни при 8 часов работен ден НЕ МОЖЕ да бъде под 310 лв., месечно!
Ако ти се заплаща 1 лв./ч. това означава -> 1 (левче)*8 (часа)*21 (среден брой работни дни в месеца) = 168 лв. месечна заплата! Дали е равна или по-висока от 310 лв.?
Повярвай, нямаш право да назначаваш служител с по-ниско възнаграждение от 1.85 лв./ч. при почасово заплащане и по-ниско от 310 лв. при месечно заплащане на труда.

Потребителски аватар
push
Автомобил: mk2
Двигател: 1.9 TD

Мнениеот push » Вто 02 юли 2013 19:39

в момента е 2.++/час в Софийските филиали инфо от 1 ръка кажи речи :mhihi

НО това далеч не е най-важното нещо - заплатата :c020

Последна промяна от push на Вто 02 юли 2013 19:54, променено общо 1 път.

dentdaemon
Автомобил: Polo 6N1
Двигател: 1.6L 55kW AEE
Контакти:

Мнениеот dentdaemon » Вто 02 юли 2013 19:44

brabus написа:Почасовото заплащане, приравнено на 21 работни дни при 8 часов работен ден НЕ МОЖЕ да бъде под 310 лв., месечно!
Ако ти се заплаща 1 лв./ч. това означава -> 1 (левче)*8 (часа)*21 (среден брой работни дни в месеца) = 168 лв. месечна заплата! Дали е равна или по-висока от 310 лв.?
Повярвай, нямаш право да назначаваш служител с по-ниско възнаграждение от 1.85 лв./ч. при почасово заплащане и по-ниско от 310 лв. при месечно заплащане на труда.

Възможно е, не претендирам, че твърденията ми са правилни. Пък и тези цени от 1.25/ч и подобни са явно доста стари, така че може да не е в момента така ситуацията.

Потребителски аватар
brabus
R-циклопедист на VW
R-циклопедист на VW
Контакти:

Мнениеот brabus » Вто 02 юли 2013 20:06

Всичко това го написах не за да се заяждам или налагам мнение.
Просто искам да си знаете правата :th_up

Потребителски аватар
Bai Sando
Автомобил: Audi A 3
Двигател: 2000 TDI 2006г

Мнениеот Bai Sando » Вто 02 юли 2013 20:24

Много работа за малко пари :th_up С две думи това е работата в Мак Доналдс.
Аз работих там 2004-та и това беше първата ми сериозна работа.
Не те оставят дори за секунда.Постоянно се бърше,чисти,подрежда изхвърляш болкука и т.н.
Забранено ти е да взимаш бакшиши,да ядеш от изхвърлената храна(биг мак на 15 минути още топъл,ония го хвърлят :icon_lol )Но се свиква,после като отидох в казармата ми беше супер леко :mhihi
Хубавото беше,че имаше хубави колежки :18b

Потребителски аватар
drago_tr
Автомобил: Passat B5 Audi A4B6
Двигател: AFN AVB

Мнениеот drago_tr » Сря 03 юли 2013 10:13

Е това искам някой да ми обясни.....Как в България в сравнение с чужбина (евопейски съюз) при еднакви цени и при еднаква себестойност за производството на един и същи продукт там взимат по 1200 евра а ние тука по 300-400 лева.
Друг пример:
Бензинджията, който ти налива бензина в колата в ЕС взима около 1500 евра, а в Бг взимат около 400-500 лева. А бензина и тук и там е с еднаква цена и с еднакви производствени разходи.
Същото е и с тока и с водата и т.н.
Направете си сами сметка какви капитали се изнасят :death
Защо???? :banghead
Правилно каза колегата....ние сме бели роби. :thorsten_flifi2a

Потребителски аватар
apa6o
Автомобил: Skoda Octavia 1Z
Двигател: BKD

Мнениеот apa6o » Сря 03 юли 2013 10:24

drago_tr написа:...

Я пак, цените са еднакви, така ли ?
Бил съм в 4 европейски столици и нещо цените никъде не ми се сториха еднакви с родните, а напротив 2-2,5 пъти отгоре, както и потреблението е по-високо :mhihi
Като не те кефи да работиш в Макдоналдс и се чувстваш бял роб, кой те кара - намери си друга работа, покажи, че си способен :a045

Много ми е странно защо непрекъснато се оплаквате колко сте най-изклатени я от системата, я от комшията, я от някой друг... Бива ни само на маса и по форуми...

Иначе по темата - не е най-приятното място за работа, но работното време е гъвкаво, хората са сравнително толерантни, заплащането никак не е високо или космическо, но и изискванията към работещия не са за 5 чужди езика и 3 дипломи. Коректни са, доколкото знам. Само зависи къде ще те пратят да работиш, защото ако ти се налага да търпиш по цял ден ръчкащи се, нагли хлапета - аз лично не бих издържал, но всеки преценява за себе си. Тия неща ги знам от приятели, никога не съм работил за Макдоналдс. Моя съвет принципно е да опиташ с друга работа, стига да можеш да работиш нещо по-добро. Ако считаш, че това ти е единственото кариерно развитие, тогава поработи над себе си :)

Потребителски аватар
plamski3
Автомобил: VW Golf 4
Двигател: AKL

Мнениеот plamski3 » Сря 03 юли 2013 13:02

Благодаря на всички отзовали се по темата! :beer

Не ми е много наложително да започвам работа, но имам желание да си помогна с някоя-друга заплата. Попитах Ви, понеже пуснах десетина СВ-та в Джобса и ми се обадиха да отида на интервю за ресторантски служител в Мак Доналдс. Ако работното време е гъвкаво и не ми пречи на другите ангажименти и ако заплащането е добро най-вероятно ще приема работата (ако ме одобрят). Това ще ми е първото интервю за работа. По принцип мога да работя и нещо по-добро. Имам потенциал, но работното време няма да е толкова гъвкаво, а след лятото това ще ми е проблем. Кариерното ми развитие е в друга област и в момента работя над това да получа добро образование (висше) и диплома. След интервюто ще споделя как е минало и какво са били условията.
Благодаря отново! :love.vwclub

Потребителски аватар
DoH_KuXoT
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот DoH_KuXoT » Сря 03 юли 2013 13:31

ще ти предложат да поработиш два три дни без заплащане за да прецениш дали наистина го искаш. За тия два дни свят ще ти се завие :)

Потребителски аватар
velinsl
Автомобил: B3 ---B4
Двигател: ABS --- 1Z

Мнениеот velinsl » Сря 03 юли 2013 18:12

Не искам да оставям лоши впечатления, но да си напиша и аз - ако наистина караш Г4 лично твои едва ли тази работа ще те удовлетвори по някакъв начин(поне от към заплащане).

Потребителски аватар
Чудомир
Автомобил: Passat 5.5 + Caravelle T4
Двигател: 03 V6 AMX + 97 VR6 AES

Мнениеот Чудомир » Сря 03 юли 2013 21:10

drago_tr написа:...

Цените на МкД в БГ и "по Европата" не са на едно ниво
Бензинджии по колонките в Германия няма, не знам откъде им знаеш тогава заплатите

Има малка разлика дали говорим за МкД в Мюнхен, където (образно казано) карат кюфтетата с 20тонен тир всяка седмица, или МкД в Пловдив до циганската махала, където 7.5 тонен идва 2 пъти в месеца. Чистата печалба на бургер е къде къде по-малка (оттам, а и не само заради това, и заплатата е спрямо "общото ниво")

Друго: Най-хубавите момичета в МкД са в БГ - и си личи, че са тренирани "агресивно" :deal За сравнение: Миналата седмица (в Германия) питах турчина (началник смяна) на абсолютно разбираем за него език защо в колата ми няма лед. Отговор: Имаме много работа и нямаме време за лед :newsm66 След мен строителен работник (някакъв балканец беше) с мучене и жестове си поиска да му долеят наполовина вече изпитата кола отново "до ръб". Мученето продължи докато турчина не кандиса :c010

Та кво искам да кажа - в МкД в чужбина работят И мързели, докато не си намерят мучащия майстор. Но няма никакво място за сравнение с БГ МкД, които е на светлинни години по-напред.

А че се работи стабилно няма спор - все пак това им е стандарта.

V.Nanovski
Автомобил: VW Golf mk3
Двигател: abf
Контакти:

Мнениеот V.Nanovski » Чет 04 юли 2013 19:00

за първа работа е идеално, малко пари много работа, заплата винаги навреме и осигуровки на каквото си изработиш. Графика ако си по нахакан винаги ти е както ти е изгодно. Със сигурност не е за хора дето не им се работи!

Кажи за кой ресторант си се насочил да ти дам по конкретно инфо ;)

Потребителски аватар
vladtod®
Автомобил: Passat
Двигател:

Мнениеот vladtod® » Чет 04 юли 2013 19:40

Отиди в МакД и си изпий един ягодов шейк и го подмини.

Потребителски аватар
brabus
R-циклопедист на VW
R-циклопедист на VW
Контакти:

Мнениеот brabus » Чет 04 юли 2013 20:27

Според мен работодател тип МакДоналдс е перфектна школа за трудова дисциплина.
Запомнете, че където и да работи човек все го "юркат". На моменти може да ти се струва, че правиш много неща, които са безсмислени, но просто ги правиш. Сега някой ще ме нарече последовател на Макаренко (младите да отворят енциклопедията), но съм категорично на мнение, че един млад човек трябва да се научи на отговорност. Отговорността да си свършиш качествено поставената задача, отговорността да я свършиш в срок, отговорността да дойдеш навреме на работа, среща или каквото и да е с фиксиран начален час и много още неща.
Просто приемете, че такъв тип работодател не ви дава пари, но ви дава опит. Опитът да оцелявате в последствие по другите фирми и да ви оценяват за положените усилия.

Потребителски аватар
nokiangage
Автомобил: Passat B3 - 35i
Двигател: 1.8 RP 1990 - 90 hp. LPG only
Контакти:

Мнениеот nokiangage » Чет 04 юли 2013 20:39

brabus написа:Просто приемете, че такъв тип работодател не ви дава пари, но ви дава опит. Опитът да оцелявате в последствие по другите фирми и да ви оценяват за положените усилия.

Взе ми думите и аз точно това исках да споделя :th_up , защото определено май в темата само се мрънка от "гърча", на който са изложени хората там... Е вярно, не е лесно опредлено, но пък има много хора, които съвестно и отговорно са "изтърпяли" работата там и в последствие това е било много градивно за кариерата, познавам няколко примера. Няма как да ти плащат ХХХХ сума на месец и да си цъкаш фейс-а и други глупости през повечето време, просто там, както и на други подобни места е поле за изява (един вид цедка кой за малко, кой с идея и цел) и евентуален старт за напред... Който е работил "навън" ще знае как се работи в цивилизованите държави и ще може да си прецени кое как е.

ПС. Може би за някои хора ще бъде полезна следната книга:
Изображение

Върни се в “ОФФ-Топик - други”