Та по същество:
Вчера заредих с газ целия резервоар, след което карах около 60-70 километра (по кофти път с големи сътресения) и нещо започна да стърже ВЪВ газовата бутилка. Звукът е все едно се търкаля съчма по метална повърхност или все едно нещо плува на повърхността на течност,клати се от вълничките и драска по стените. Когато колата застане в покой, минава около минута и повече, докато напълно се успокои. Дори да се разклатя в седалката, звукът пак се появява.
От тогава стрелката на индикатора на бутилката сочи все на макс, но погледнах, че всъщност тя изобщо не отчита, а си е полегнала на корпуса. Т.е. нещо се е откачило.
Имам въпрос - тоя измервателен уред МАНОМЕТЪР ли е (налягане ли мери) или е ПОПЛАВЪЧНА СИСТЕМА (мери ниво на течност)?
Ако е манометър, значи мога да си се подпаля като фишек от евентуално ибиване на газ, но ако е с поплавък - значи просто той се откачил "някъде далеч навътре" и се мотае насам-натам и по-няма да гръмна.
Не зная какво е устройството на бутилката, но датчикът е закачен с примамливи за отвиване шестограми. От което би следвало, че този дефект подлежи на ремонт (след източване на съдържанието, разбира се)?
Предполагам, че би трябвало да стане така - карам на газ до последно, после някой истински МАЙСТОР (не сапьор) доизкарва останалата газ и отваря корпуса.
Дали съм прав, или ми трябва нова, здрава и по-НАДЕЖДНА бутилка?
P.S.
Надявам се това да не са последните ми думи...