VW Passat 1.8 B3.Вентилационна система проблем !

Техническа и сервизна информация за Passat
zak-64
Автомобил:
Двигател:

VW Passat 1.8 B3.Вентилационна система проблем !

Мнениеот zak-64 » Съб 20 юли 2013 14:50

Здравейте колеги ! Отказа ми вентилационната система. Къде се намира минуса на моторчето за охлаждането, защото ток отива по кабелите, а неиска да работи ? Някой ако знае нещо ще съм му благодарен. :)

Потребителски аватар
zfa159
Автомобил: Mitsubishi Outlander + B4 Syncro
Двигател:
Контакти:

Re: Вентилационна система - ПРОБЛЕМ !

Мнениеот zfa159 » Съб 20 юли 2013 16:33

А колата е каква? Вероятно един от 8-те модела на Пасат :rolleyes .
Също така има огромно значение дали колата е без климатик, дали е с климатик, дали климатроник,дали термотроник...Управлението на вентилатора е крайно различно,както и самия вентилатор.

Потребителски аватар
vasilb
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vasilb » Съб 20 юли 2013 16:34

Каква кола караш, климатикът оригинален или допълнително слаган е, кое не работи и т.н.

zak-64
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот zak-64 » Съб 20 юли 2013 16:51

Извинявам се, пропуснал съм. Колата е VW Passat 1.8 B3. Колата е с оригинален климатик и не е допълнително слаган. Ел.двигателя на вентилатора не работи. Съмнявам се, че я няма нулата, защото от ключа към мотора тръгват фазите. Дали ще може без да смъквам ел.двигателя да проверя дали ще работи ел.моторчето. :)

Потребителски аватар
zfa159
Двигател:
Контакти:

Мнениеот zfa159 » Съб 20 юли 2013 17:04

Няма фази и нули, колите са с право напрежение - плюсове и минуси. Минуса на мотора е директно вързан към корпус (купето) и е почти невъзможно да имаш проблем с него. По-скоро ти липсва плюса до вентилатора или мотора е изгорял.
Свали вентилатора от купето и му подай захранване,да видиш дали се върти (сваля се лесно).Ако работи,тогава вече започвай да мериш. Схемата е,че плюса идва до ключа за степените,от там тръгват 4 проводника за 4-те степени към резисторния блок,който е преди вентилатора.От там излиза проводника с плюс за към вентилатора.Ако се прецака резисторния блок, ще работи само на 4-та степен. При тези пасати най-често се разваля ключа за степените и спира да подава захранване към вентилатора на всичките 4 степени и съответно той не тръгва.

zak-64
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот zak-64 » Съб 20 юли 2013 17:34

Благодаря ти за отговора. Много ми помогна. Имам още един въпрос. От ключа излиза плюса. Работят първа, втора, трета и четвърта. Без да смъкна корите, мога ли да смъкна вентилатора понеже до него са тръбите на климатика. :)

Потребителски аватар
zfa159
Двигател:
Контакти:

Re: VW Passat 1.8 B3.Вентилационна система проблем !

Мнениеот zfa159 » Нед 21 юли 2013 11:00

Махаш кората под жабката и махаш жабката и вентилатора е право пред теб.Ако си със заводски климатик,тръбите няма как да ги виждаш в купето,те влизат отвън директно в изпарителя,който е в пластмасов кожух.
:beer

Върни се в “Passat”