VW T4 проблем - диференциал?

Техническа и сервизна информация за Multivan, Caravelle и Transporter
Правила на форума
Изображение
bobbeliata
Автомобил:
Двигател:

VW T4 проблем - диференциал?

Мнениеот bobbeliata » Чет 16 май 2013 21:22

Здравейте,
От близо година имам VW T4 caravelle 2,5 бензин, от скоро му се появи поредния странен проблем. При подаване на газ, бусът тръгва на дясно. По предницата всичко му е сменено, направен е реглаж на предния мост, налягането на гумите е еднакво. Въобще при движение по инерция и при спиране бусът си се движи направо. Това ме кара да си мисля, че може да е нещо в диференциала, сякаш като дам газ, повече дърпа дясното колело. Някой има ли идея какви биха могли да са причините за този проблем? То е ясно че най-добре ще се разбере като го види майстор, ама ми се иска да имам предварително, някаква идея за нещата... :gruebel
Предварително благодаря за отговорите! :cool

Потребителски аватар
nebeto
Автомобил: VW Passat B4 1.9TDI
Двигател: AFN 1996

Re: VW T4 проблем - диференциал?

Мнениеот nebeto » Чет 16 май 2013 22:11

дигни лявото колело на крик докато е на равно и не е дръпната ръчна или е подпряна с камани.Запали двигатела и дай на скорост,ако се опитва да тръгне значи наистина диференциала нещо му има,ако се развърти лявото колело значи е нещо друго.
Може опита да се изпълни и по друг начин.Дигаш цялата предница.Някой държи дясната гума по периферията,докато друк сяда вътре и пуска съединитела лекичко.При изправен диференциал човека може да одързи гумата без да се върти докато от другата страна се развърти.

Потребителски аватар
KingoftheROAD
Автомобил: VW Transporter T4 1995
Двигател: ACU
Контакти:

Мнениеот KingoftheROAD » Пет 17 май 2013 7:18

Ръчната пък защо да не я опне? Буса е с предно предаване. Иначе да, така може да се провери действието на диференциала. :th_up

bobbeliata
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bobbeliata » Пет 17 май 2013 14:36

Мерси, по-късно ще направя теста на диференциала и ще огледам добре да няма някакви луфтове по носачите, въпреки сменените тампони и ще напиша резултатите :th_up

bobbeliata
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bobbeliata » Нед 19 май 2013 19:51

Така...
Направих теста на диференциала, който ми казахте и изглежда, че си работи нормално.
Обаче по препоръка на колегата DA@KA, огледах за луфтове по носачите. Оказа се, че задния тампон на десния носач е много зле и има голям луфт, въпреки че е сменян преди 3-4 месеца. Ще го сменя и се надявам проблема с дърпането надясно да се оправи.

Потребителски аватар
DA@KA
Автомобил: Caravelle
Двигател: ACV 1998

Мнениеот DA@KA » Нед 19 май 2013 20:23

Тампона трябва да е такъв обърни внимание на положението в което се набива.Задължително стягаш болта в работно положение на носача...успех :beer
Прикачени файлове
350px-Fahrwerk_Querlenker_Vorne_unten_Lager_hinten_vorspannen[1].jpg
350px-Fahrwerk_Querlenker_Vorne_unten_Lager_hinten_vorspannen[1].jpg (44.86 KиБ) Видяна 2740 пъти
350px-Fahrwerk_Querlenker_Vorne_unten_Lager_hinten_Einbaulage_Winkel[1].jpg
350px-Fahrwerk_Querlenker_Vorne_unten_Lager_hinten_Einbaulage_Winkel[1].jpg (47.79 KиБ) Видяна 2742 пъти
250px-Fahrwerk_Querlenker_Vorne_unten_Lager_hinten_geschlitzt[1].jpg
250px-Fahrwerk_Querlenker_Vorne_unten_Lager_hinten_geschlitzt[1].jpg (13.3 KиБ) Видяна 2708 пъти

Потребителски аватар
KingoftheROAD
Автомобил: VW Transporter T4 1995
Двигател: ACU
Контакти:

Мнениеот KingoftheROAD » Нед 19 май 2013 21:37

И след това стенд преден мост задължително. :exclaim :th_up

bobbeliata
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bobbeliata » Пон 03 юни 2013 10:33

Препоръчайте ми качествени тампони и от къде в София да ги купя. Предишните които ми монтираха януари месец, издържаха едва 2-3000 км и бяха някакви евтини китайски. Незнам дали проблемът е в тях или в монтажът, но ми се иска сега да сложа някакви по-качествени...

bobbeliata
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bobbeliata » Пет 26 юли 2013 11:54

Оказа се, че тампоните са си ок. Проблемът беше в разбити вътрешни накрайници на кормилните щанги, нещо което напълно изключвах, тъй като и те бяха сменени преди няколко месеца. В заключение, ще кажа че повече нищо няма да си купувам от Евро07, тъй като почти няма част, която да съм взел от там и да не е дефектирала скоро след това. :newsm66

Благодаря на съфорумците за помощта! :beer

Потребителски аватар
PACH
Bus Master
Автомобил: VW Bus T3 Syncro
Двигател: 1.9 M-Tdi
Контакти:

Мнениеот PACH » Пет 26 юли 2013 20:24

Няма значение от къде пазаруваш, по-важно е какво пазаруваш. Искай да ти доставят скъпи и реномирани марки, които са се доказали с качеството си. Преди да купиш частите ги огледай и прецени дали е оригинална или копие, личи си по изработката и щампите.

Върни се в “T4, T5 и T6”