Проблем с авто CD JVC KD-R431

Силна музика, видео и навигация във Вашия Volkswagen
afdata
Автомобил:
Двигател:

Проблем с авто CD JVC KD-R431

Мнениеот afdata » Съб 13 юли 2013 21:29

Здравейте!Закупих си въпросното CD февруари месец.Имам усилвател и свързани към него 2 говорителя.От самото начало при съвсем леко усилване се чуваше леко свистене,но вчера почна да се чува бая силно.Викам си нещо кабелите са се объркали спрях опитах се да ги наместя-без успех и ги откачих.След това тръгнах да търся проблема по кабелите-проверих като за начало масата-добре беше.След това смених сигналния кабел и пак същото.Дойде едно приятелче и си даде неговото CD- о чудо нито свистенето, нито някакви странични шумове.Забравих да кажа чува се и компресора на климатроника като го пусна през колоните :screwy .Та искам да попитам дали със сигурност е от CD-то да не отида в сервиза да го оставя и да кажат, че не е от него.Да не съм пропуснал нещо да проверя нагледно всичко е точно, но защо да не работи и толкова бързо да се развали.Забравих да спомена говорителите са 8-ци и усилвателя винаги е на high pass режим най-хубаво се чува.На Low pass режима го няма това свистене, но и не ме задоволява не съм с бас каса.Забравих пак да кажа виенето го има и като CD-то е изключено и затова ме отвежда мисълта, че не е от него, но всички друго проверих... :screwy

afdata
Автомобил:
Двигател:

Re: Проблем с авто CD JVC KD-R431

Мнениеот afdata » Чет 25 юли 2013 20:29

Развитие по темата:
Значи отивам да ги помоля да ми го сменят или поправят гаранционно.Отивам в технополис и ми дават един адрес за сервиз да отида там да го погледне техника.Отивам и ми казва, че няма гаранция понеже не съм го сложил в сервиз, а съм си го сложил сам.Като го вземах беше една заблеяна и ми каза тук няма сервиз на JVC слагайте си го сами и изрично я питах за гаранцията и тя ми каза, че ще важи нямало проблеми.Да ама не.Техника го прегледа каза, че няма маса.Прибирам се аз в дома пускам му отделен кабел от акумулатора за маса, но същия проблем чува се гаден звук и компресора на климатикроника като го пусна.Сменях и усилвателя с един друг и той прави така.Някъде дали няма да мога да си потърся правата заради тъпата служителка сега нямам гаранция...140 лв и на 4-тия месец да се счупи малко кофти.Усилвателя и радиото са слагани от едни майстори които разбират, но те са квартални и не ми дадоха никакви бележки и тн...

Потребителски аватар
Espero
Автомобил: Passat B4 1.9TDI
Двигател: 1Z

Мнениеот Espero » Чет 25 юли 2013 20:54

сложи си филтър на захранващия кабел да обира ”вредните”шумове от ел инсталацията на автомобила.Би трябвало да помогне.

Somi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Somi » Чет 22 авг 2013 11:20

Трябва да се отвори да се види за студена споика на чинчовете най-вероятно с тия филтри е ташак работа.Като си го извадил сложи едно кабелче на корпуса на ЦД и го допри до външната час на чинча докато свири това което е като търбичка ако се оправи отваряне му е майката

Върни се в “CAR Audio, Video & Navigation”