Акумулатор - зареждане в домашни условия...
Акумулатор - зареждане в домашни условия...
- guard
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Акумулатор - зареждане в домашни условия...
Joe написа:Ех, акумулатора е хубаво нещо. Човек (визирам себе си) рядко се сеща за него. Много е неприятно когато тръгвайки за работа разбереш че колата не ще да запали.
Явно акумулатора вече се е здухал и е за смяна, но аз смятах поне лятото да изкарам с него. Предполагам че трябва да се зареди по някакъв начин... Тъй като няма от къде да взема зарядно - нещо в домашни условия мога ли да измисля? Какво ми трябва? Някакви идеи
Най добрата идея която ми идва е да си купиш зарядно, не вярвам да са толкова скъпи а е много полезна вещ.
Иначе каква е философията на зарядното-Значи акумулатора ти е на 12волта напрежение(някой 6волта), не може да му пуснеш директно мрежовото напрежение, така че трябва да измислиш преобразувател някакъв.
- golfer
- The Мaster of PERNIK TUNING performancе
- Автомобил: Gandalf the Grey
- Двигател: 368kw LPG
- Контакти:
за да се зареди един акумулатор качествено първо трябва да се разреди тотално.т.е.сваляш го и му закачаш една крушка от габарит докато не угасне напълно.проверяваш гъстоата на електролита/само с дестилирана вода няма да стане/проверява се да не е пробила клетка/ако е пробила акумулатора е заминал/после го слагаш на зарядно и си готов.
най-добре отиди при специалист той ще ти постави диагноза
дали става нещо от акумулатора,може и да не ти зарежда като хората
на бул.сливница м/у раковска и мария луиза има акуцентър "Графа"там съм ходил става
най-добре отиди при специалист той ще ти постави диагноза
на бул.сливница м/у раковска и мария луиза има акуцентър "Графа"там съм ходил става
зарядни се продават и не са много скъпи
разбира се можеш да си направиш такова - става с захранване от кое да е по-голямо устройство
аз ползвам такова от лентово у-во - онези старите с размер на хладилник
а в акумулатора се долива само дестилирана вода и нищо друго
- трябва да е покрила клетките
а забравих да напиша - акf ще си правиш подаваното напрежение трябва да е 14-15V
разбира се можеш да си направиш такова - става с захранване от кое да е по-голямо устройство
аз ползвам такова от лентово у-во - онези старите с размер на хладилник
а в акумулатора се долива само дестилирана вода и нищо друго
а забравих да напиша - акf ще си правиш подаваното напрежение трябва да е 14-15V
Та значи: снощи си намерих зарядно от един познат (беше си направо дива случайност). Зарядното е работило цяла нощ - горе долу 10 часа. Слагам го в колата, тръгвам да паля и
Все едно изобщо не съм го зареждал...
Отивам да купя нов. Нама какво да му мисля. Нито го знам този на колко години е нито как са се грижили за него. Като взех колата клетките бяха на половина сухи - сещайте се колко са му обръщали внимание...
Отивам да купя нов. Нама какво да му мисля. Нито го знам този на колко години е нито как са се грижили за него. Като взех колата клетките бяха на половина сухи - сещайте се колко са му обръщали внимание...
- CyBeR SoUnD
- Автомобил:
- Двигател:
- valeto 150hp
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”