Колеги още търся, гледам,избирам.
Избора ми на NISSAN Almera с мотор 1.4 в България е ограничен.
Така ли е и с частите?
Какво ви е мнението за SEAT Ibiza 1.4 60 к.с.?Какъв му е разхода в града?
Лесно ли се газифицира?
Очаквам още мнения и съвети.
Избор на малка кола за млад шофьор
-
- Автомобил:
- Двигател:
- Местоположение: София Nissan Primera GT, Passat 5.5 TDI, Mondeo MK4
Re: Избор на малка кола за млад шофьор
Алмера 1.6 е 99 коня и пак си в ниския данък, така че я включи в листата. Части си има, ама те и не се чупят гадините 

Какво ви е мнението за SEAT Ibiza 1.4 60 к.с.?Какъв му е разхода в града?
99-02 с ГИ до 9-10/100градско,под 7/100 с до120км/ч
Ако регистрирана се включи в бюджета,това е твоята кола.
-
- Автомобил: Dacia Logan
- Двигател: 1.4 2007
DundyTheCroc написа: Части си има, ама те и не се чупят гадините
Това не е вярно. Всяка кола се чупи рано или късно, особено при млади шофьори. Говорим за коли над 10-13 години.
Казах ти за Ибизата, още в началото на темата. Първоначално вземи нещо до 99-та. Лично мое мнение. Просто всички коли след 2000-ната са с по-скъпо облужване. Да кажем Ибиза 98 смяна на ангренаж, ролки, масло е около 200-300 лв. При-новата Ибиза е 500-600 лв.
За газифициране гледай да е поне 75 коня. Просто като посвикнеш малко тия 60 коня на газ ще те дразнят малко.
- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
haga написа:Какво ви е мнението за SEAT Ibiza 1.4 60 к.с.?Какъв му е разхода в града?
Лесно ли се газифицира?
Очаквам още мнения и съвети.
Мнението ми е, че лесно се газифицира с Газов инжекцион, разбира се.
За разход в града очаквай около 10 газ с малко бензин. То е относително разбира се, щото някои карат по околовръстното на 5-та предавка и казват, че са карали градско. Но се нагласи за около 10, пък ако е по-малко - още по-добре.
- basketwarrior
- Автомобил: Passat B5 variant
- Двигател: 1.8T APU
Знам че ,колегите ще ме направят луд за това нещо, но ето ти едно предложение. http://www.cars.bg/c346179 Не искам да прозвуча като предател на марката ,ама 3-та версия на полото не е с най-здравите скоростни кутии на света :D А аз съм карал такова саксо. Върви като кола 75 коня ,но двигателя има жизненост. Във VTS вариант е само на дизайн, но си е цяла серия ,не е тунинг на собственика. За газ не знам как е, но от личен опит знам че харчи около 6-7/100 бензин при средно натоварено градско движение. Проблем може да се получи със задните спирачки. Те са барабанни и има едно цилиндърче което може да се пръсне. Ако го огледаш и изглежда добре,най-вероятно е добре :)
Аз съм шофьор от едва две години и едва 30'000+ километра. Първата ми кола е Passat 1.8T и още си я карам. Много си я обичам ,но ме е яд че мислех лапещарски и не си взех малка ,икономична кола.

Аз съм шофьор от едва две години и едва 30'000+ километра. Първата ми кола е Passat 1.8T и още си я карам. Много си я обичам ,но ме е яд че мислех лапещарски и не си взех малка ,икономична кола.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Ай стига с шараните вече!basketwarrior написа:... харчи около 6-7/100 бензин при средно натоварено градско движение ...
- xploda
- Автомобил: Civic
- Двигател:
Саксото става, ако можеш да преглътнеш "обидата" да караш французин. А VTS не му трябва. То е 1.8 ли кво беше там 170-180 коня.
- hristov79
- Автомобил: VW Passat B5
- Двигател:
Привет, колега, от няколко месеца карам Поло комби '97, но 1.9SDI. Много съм доволен от автомобилчето. За да не говоря празни приказки прилагам линк с разходите по колата до момента: http://www.spritmonitor.de/en/detail/560306.html?cdetail=1
Без да ангажирам никого с моето мнение, според мен е по-добрия вариант от бензинките.
Поздрави!
Без да ангажирам никого с моето мнение, според мен е по-добрия вариант от бензинките.
Поздрави!
Да се изкажа и аз ...Корса,Голф,вектра А, ще си позволя(смятам основателно) да се изкажа строго против Ситроена от по-назад в темата и да контрирам с Меган 1,6 бензин!Вектрите и меганите не мисля,че стоят по-назад от всичко изброено по-нагоре....на пазара няма да бъде трудно да се намерят и вече газифицирани!Някои виждам,че споменават нещо за ръжди,климатици и т.н........Като си пуснеш тема,че търсиш кола за 10-15 бона,която ще караш 10 години,тогава нека се обсъди кое ръждясвало ...и какви екстри са ти нужни!Ясно е,че няма да вземеш някой разпадащ се барутник,мисля също така и,че няма да му направиш повече от 5 години!Така,че търси наистина масов модел,от частен собственик,в добро състояние!Не скачай на най-новото ....според мен се ориентирай към 95-98макс набори...части,обслужване ....пей сърце!
-
- Автомобил: Golf 3 GTI
- Двигател: 2.0 ABF 97
Поздрави колега , и аз да изкажа моето мнение (от 5 месеца имам книжка и кола , без много опит и грам не разбирам от коли),но до колкото разбрах си студент във Варна (следователно парите са кът) затова както казаха някой от колегите по горе вземи си масова кола (за лесно намиране на части) с малък разход (заради парите) и да е на ГАЗ.Аз лично карам Голф 3 ГТИ и малко съжалявам (заради малко големичкия разход на бензин ) , но поне е лесна за паркиране и идеална за градско.Към колегите по горе ,винаги ми е интересно да чета теми на по опитни от мен ,защото чрез вас се уча и образовам (не питай старило ,питай патило). Успех колега в търсенето. 

- forski
- Автомобил: SUZUKI SX4 S-CROSS Boosterjet
- Двигател:
- Контакти:
Колегата по-горе предложи Вектра А, аз ти предлагам Астра Ф 1,6 моно + ГАЗ, имал съм две такива Астри и спокойно мога да ти кажа че това за мен е най здравия автомобил с най евтината поддръжка на който съм попадал!Плюс това че самата кола не се чупи по-простата причина че няма какво да и се счупи.Ремонтите които ми се е налагало да правя е да сменя един комутатор, и една гарнитура на капака на клапаните това е!
Е, мацките няма да са много впечатлени от колата ти но така или инъче разходите които ще имаш по-нея ще са само за гориво!
По-тенекийте, на едната и смених двете вежди, и кара с години преди да не наложи смяна от следващия собственик, на другата десен калник, толкуз!
Това е един много, здрав и глупакоустойчив автомобил, който при мен специално вървеше няколко години дори и без да го обслужа и със една единствена смяна на масло и после само доливане!
Няма да си център на внимание с въпросната каручка, но ще си бараш меча и вместо да си харчиш парите за ремонти по-колата, ще ги харчиш да си правиш кефа из Варна
За твоя бюджет може да се намери перфектна Астра F или Вектра A нагласена и изпъната от всякъде, регистрирана и всичко останало.
Е, мацките няма да са много впечатлени от колата ти но така или инъче разходите които ще имаш по-нея ще са само за гориво!
По-тенекийте, на едната и смених двете вежди, и кара с години преди да не наложи смяна от следващия собственик, на другата десен калник, толкуз!
Това е един много, здрав и глупакоустойчив автомобил, който при мен специално вървеше няколко години дори и без да го обслужа и със една единствена смяна на масло и после само доливане!
Няма да си център на внимание с въпросната каручка, но ще си бараш меча и вместо да си харчиш парите за ремонти по-колата, ще ги харчиш да си правиш кефа из Варна

За твоя бюджет може да се намери перфектна Астра F или Вектра A нагласена и изпъната от всякъде, регистрирана и всичко останало.
Днес гледах един Seat Ibiza 1.4 60 к.с., на вид бе добър,но съединителя бе зле и трудно се включваха скоростите ,може и те да са били зле.
Искам да питам знаещите този двигател с пластмасови колектори ли е и става ли за газова уредба?Кои двигатели не стават ?
Искам да питам знаещите този двигател с пластмасови колектори ли е и става ли за газова уредба?Кои двигатели не стават ?
- xploda
- Автомобил: Civic
- Двигател:
haga написа:става ли за газова уредба?Кои двигатели не стават ?
Всички двигатели стават за газово. Вече зависи от самото газово и най-най-вече от газаджията, който ще я монтира. Кадърна ли е газовата и майстора няма да имаш грижи с каквито и колектори да си.
- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
Много смело изказване на горния колега. Кадърният газаджия може ли да гарантира, че ползвателят на колекторите ще си сменя редовно елементите по запалителната система и, че никога няма да гръмне?
Както знаем сместа се променя дори само като се замърси малко въздушния филтър.
По дефолт е по-добрият вариант да се сложи ГИ на кола с пластмасови колектори.

По дефолт е по-добрият вариант да се сложи ГИ на кола с пластмасови колектори.
Върни се в “Избор и покупка на автомобил”