Откраднаха ми колата.Помагайте

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
WDW
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот WDW » Съб 26 фев 2005 1:53

Е кво се получава в един момент ???? :cry: ФауВетата ли са най-крадените коли ???? :cry: Или пък най-лесно крадените ?? :cry:

Потребителски аватар
Dodi_Dogg
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Dodi_Dogg » Съб 26 фев 2005 9:55

За сажаление са най-крадените щото лесно се отварят, пък и лесно се намира пазар (дори и на части). Нали това казвам и аз, 4е имам клю4е и на помпата отзад и изобщо не може да запали.Ама пробелма ми сега е 4е си сложих и газова и може дирекно да запали на газ без да участва бензиновата помпа.Ама в такъв случай отметвам гумичката на за6титния клапан на газовата след дебитомера.Нема палене.Вапроса е 4е крадеца да не забележи в барзината като отваря капака и да е върне в старото положение.
А един авер си е направил нещо като скоби за педалите.Ако натисне6 единия се натискат си4ките едновременно.Идейка:))

Потребителски аватар
guard
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот guard » Съб 26 фев 2005 18:28

zmej написа:Kaто стана дума за кражби, днес сутринта са гепили голфа на една колежка... 3-ка... GTI... ABF... наточен... без каско... от пред блока.... :horror:

3-ка, ГТИ на един приятел........пак гепена........от моя охраняем паркинг............... :cry: :cry: :cry:
Но по-вероятно са си застрахователите.....на скоро му изтекла застраховката...............иииииииии така. :cry:

Потребителски аватар
guard
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот guard » Съб 26 фев 2005 18:30

GoGo82 написа:
NovobranecGT написа:Един познат ми разправяше, че палели директно отпред, но така и не разбрах как става тая работа :?

Веднъж ми се прецака алармата и понеже е с вграден имобилайзер не можеше да запали. Тогава един жичкаджия ми сложи едно кабелче от акумолатора до бобината и по този начин прескачаш всякакви ключета и имобилайзерчета... :( Става за секунди... :( След това като завъртах ключа за да изгася колата, тя продължаваше да работи докато не дръпна жичката отпред. Затова...ДАВАЙТЕ ДА МИСЛИМ И ЗА СКРИТО ЗАКЛЮЧВАНЕ НА ПРЕДНИЯ КАПАК :!: :D За да няма после... Mad :cry:

А добре да те питам, явно ти разбираш доста................аз имам чип в ключа ..........това на какъв принцип точно работи.........пак си е имобилайзер един вид ли?

Потребителски аватар
dmitko
Автомобил: Tiguan II 4Motion
Двигател: CZEA 2016

Мнениеот dmitko » Съб 26 фев 2005 23:28

Dodi_dog написа:За сажаление са най-крадените щото лесно се отварят, пък и лесно се намира пазар (дори и на части)...

Добре де така като чета си мисля - хубаво не си застраховате колите - явно имате причини ама защо не отидите да ви ги маркират. Доколкото знам е към 50 лева, правите го еднократно но после частите от колата стават непродаваеми за този който е открадне с тази цел, защото никой не би си купил стъкло или фар примерно които са маркирани.

Потребителски аватар
Dodi_Dogg
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Dodi_Dogg » Нед 27 фев 2005 13:19

Какво значение има тази маркировка след като вече са ми откраднали колата. Пък и колко му е да испу4упи си4ките прозорци.Тя колата ми като е за 6000лв прозорците са не пове4е от 500лв. И пак 6е си е кара без проблеми.Така хем оставам без кола, хем и без 50 лв:)) Те така или иначе ше намерат начин да я продадат на някой дори и свой човек. Само Каско му е маиката.

Потребителски аватар
Dodi_Dogg
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Dodi_Dogg » Нед 27 фев 2005 13:20

Какво значение има тази маркировка след като вече са ми откраднали колата. Пък и колко му е да испу4упи си4ките прозорци.Тя колата ми като е за 6000лв прозорците са не пове4е от 700лв. И пак 6е си е кара без проблеми.Така хем оставам без кола, хем и без 50 лв:)) Те така или иначе ше намерат начин да я продадат на някой дори и свой човек. Само Каско му е маиката.

Потребителски аватар
NovobranecGT
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот NovobranecGT » Нед 27 фев 2005 14:44

ChampioN написа:
GoGo82 написа:
NovobranecGT написа:Един познат ми разправяше, че палели директно отпред, но така и не разбрах как става тая работа :?

Веднъж ми се прецака алармата и понеже е с вграден имобилайзер не можеше да запали. Тогава един жичкаджия ми сложи едно кабелче от акумолатора до бобината и по този начин прескачаш всякакви ключета и имобилайзерчета... :( Става за секунди... :( След това като завъртах ключа за да изгася колата, тя продължаваше да работи докато не дръпна жичката отпред. Затова...ДАВАЙТЕ ДА МИСЛИМ И ЗА СКРИТО ЗАКЛЮЧВАНЕ НА ПРЕДНИЯ КАПАК :!: :D За да няма после... Mad :cry:

А добре да те питам, явно ти разбираш доста................аз имам чип в ключа ..........това на какъв принцип точно работи.........пак си е имобилайзер един вид ли?
Моя познат си беше купил Пасат от Варна и по неписаните правила на джамбазите, всяка кола, закупена от Варна изчезва до една седмица :evil: След това намери някакви връзки в София долкото помня(това беше преди 2 години) и с минимално заплащане си прибра колата, а като ходил да я взима му показали ква е далаверата с краденето, но къвто съм прост не запомних как точно става, ползвала се отвертка като проводник, за да запалиш от отпред.След това обаче колата пак изчезна и човека си докара хубав рециклиран полицейски Пасат от Германия ама автоматик.Веднъж му направил проблем и не искал да запали, понеже си мислел, че е от някакъв имобилайзер или нещо такова, отворил капака отпред, за да се помъчи да запали по джамбазкия начин, но скоростната незнайно защо не била оставена на позичиа паркинг, а на предна :shock: И кво се получило, като запалва колата тръгва и го поваля, като се качва върху него и стои така, като единия му крак остава заклещен.Някви тъпи германци вместо да го извадят с минимални усилия го дърпали ли кво правили там и дори не използвали крик.Та човека лежа в болница в чужбина с месеци и му правиха много опереции на крака, защото беше счупен на много места.Беше му счупена и ключицата, но зарастна :(
Когато видя човека отново ще го питам да ми обясни как точно става номера със запалването само с една отвертка :evil:

Потребителски аватар
GoGo82
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот GoGo82 » Пон 28 фев 2005 9:54

ChampioN написа:А добре да те питам, явно ти разбираш доста................аз имам чип в ключа ..........това на какъв принцип точно работи.........пак си е имобилайзер един вид ли?

Според мен всички видове имобилайзери, ключета и всякакви други прекъсвачи сложени между акумулатора и бобината се прескачат точно по този начин (жичка между двете и ... воаля). За това май е по-добре да имаме и допълнително заключване на капака или както колегата спомена някакъв прекъсвач по горивната система. gruebel

Mal
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Mal » Пон 28 фев 2005 13:25

аз от тея неща не рзбирам, ама като чета и стигам до извода, че е най-добре застраховка (ама не в Юпитер, а тея дето се знае че плащат). В блока, където живеят нашите 100 пъти разбиваха гаражите, включително и нашия и нищо не взимат. Ченгетата казват, че гледали дали са маркирани колите и ако не са се сещате какво става. Иначе в нашия гараж имаше почти чисто нови гуми със се джанти и не ги бяха взели. На съседите също така. Явно колите са гледали дали са застраховани.

Потребителски аватар
Dodi_Dogg
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Dodi_Dogg » Пон 28 фев 2005 16:25

A4o vij ko staa

http://news.bg/article.php?cid=7&pid=0&aid=154836

ПИШИ НА КИРИЛИЦА ВЕЧЕ ИМА КРЕДОР НЯМА ИЗВИНЕНИЯ
само не съм изтрил мнението защото е важна информацията
DragoCL

Потребителски аватар
DragoGT
1/8 перничанин
1/8 перничанин
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот DragoGT » Пон 28 фев 2005 16:34

ачо
кажи какво е станало с колата
дано нещата са се развили добре...

Потребителски аватар
minimiro
Автомобил: Audi A3
Двигател:
Контакти:

Мнениеот minimiro » Пон 28 фев 2005 18:40

GoGo82 написа:Според мен всички видове имобилайзери, ключета и всякакви други прекъсвачи сложени между акумулатора и бобината се прескачат точно по този начин (жичка между двете и ... воаля). За това май е по-добре да имаме и допълнително заключване на капака или както колегата спомена някакъв прекъсвач по горивната система. gruebel

Не е точно така, ако прекъсвача е на захранващия кабел - да, но ако е прекъснат управляващия сигнал, голямо ровене из сноповете ги чака, докато хванат кой кабел къде води..... и дори и така вече зависи какъв точно е прекъсвача... щото може да е обикновено ключе, ма може да е и безконтактен имобилайзер - ампула с приемник и съответно предавател на връзката с ключовете.... моя алармаджия разправяше за такива щуротии, скрита ампула в тапицерията из колата някъде.... имаш една пишка на връзката с ключовете дето трябва да се доближи до приемника на по-малко от 3см, и ти дава 10-20-30сек за палене, угасиш ли веднъж - повтаряш процедурата.... ма приемника е колкото батерия от големите за електронен часовник, нъл се сещате че може да е в таблото, ма може и да е навсякъде другаде :)
50тина $ разправяше че струвала джаджичката..... тва вече е хитро, мое да е навсякъде :) докато ключето трябва да може да се напипа....

Потребителски аватар
ачо
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот ачо » Вто 01 мар 2005 11:37

Dodi_dog написа:A4o vij ko staa

http://news.bg/article.php?cid=7&pid=0&aid=154836quote]
Вчера го прочетох и отидох да проверя.Тоя сервиз така са го забутали между некви складове та едвам го открих.Не успях да влезна вътре защото излезе някакъв от съседната газстанция и почна да задава много въпроси-за ремонт ли става въпрос, кой ме праща и от тоя род.Доколкото успях да видя вътре имаше доста нови коли с транзитна регистрация...не ми изглеждаха за ремонтquote

Потребителски аватар
ачо
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот ачо » Вто 01 мар 2005 11:47

ачо написа:
Dodi_dog написа:A4o vij ko staa

http://news.bg/article.php?cid=7&pid=0&aid=154836quote]
Вчера го прочетох и отидох да проверя.Тоя сервиз така са го забутали между некви складове та едвам го открих.Не успях да влезна вътре защото излезе някакъв от съседната газстанция и почна да задава много въпроси-за ремонт ли става въпрос, кой ме праща и от тоя род.Доколкото успях да видя вътре имаше доста нови коли с тр

анзитна регистрация...не ми изглеждаха за ремонтquote
Абе нещо не ми се получи цитата ама се надявам да го разберете

Върни се в “ОФФ-Топик - други”