My Polo 6n

Разкажете, споделете, похвалете се със своя Volkswagen - тук всеки може да има тема
Потребителски аватар
refresh4o
!!!ИЗМАМНИК!!!
Автомобил: VW POLO B5188PP
Двигател: AEX 1996

My Polo 6n

Мнениеот refresh4o » Съб 28 сеп 2013 14:30

И така казвам се Денислав от Варна на 21 години студент в ТУ-Варна спец. електроника...
2 години и половина след като ми подариха полото, реших да направя и моя тема в която да ви запозная с моята Поли набор 96...
Ще кача снимки в хронологичен ред от първата промяна до последната.
Това бе тя
Изображение
Изображение
Дойде време за първата автомивка и тук да вметна, че единствено на самообслужване си мия колата...
Изображение
И все от някъде трябва да се започне, може една черна емблема да е, но важно е желанието...
Изображение
Последваха нови джанти и странични мигачи...
Изображение
И на черната емблема ѝ мина времето...
Изображение
Мерака за карбон, черни фарове и леко опушени мигачи...
Изображение
Леко пречистване на системата, двигателя и смяна на консумативи...
Изображение
Тук вече опушени стопове, задни обърнати 13' затъмнени задни прозорци и къса пръчка за антена :))
Изображение
Широката гъзяга...
Изображение
Нова решетка с бас рефлектор и тръба водеща до спортния филтър за студен въздух...
Изображение
Изображение
Имаше малко ръжда по вратата, тавана не се коментира... счупиха ми стъклото на десния фар и ми пукнаха предната броня...
Изображение
Имаше известно затишие около половин година и след това реших да сменя тесните брони с широки и да съм по точен, предната исках да е изчистена от въздуховоди, решетки и т.н... Намерих си евтина пукната броня и започна преобразяването...
Изображение
Залепена...
Изображение
В последствие осъзнах че освен да я загрозя друго не съм направил...
Изображение
За мое нещастие или ГОЛЯМО ЩАСТИЕ се ударих...
Изображение
Изображение
Изображение
Последствията бяха: счупени - броня, предна решетка, лайсна, радиатор, очиларка, фар, мигач, преден капак, предно стъкло, десен калник, крив рог...
И тук ще стане ясно защо за мое щастие... Това бе голямото начало на моята истинска мечта, за съжаление не мога да открия снимки по време на процеса, но ще ги издиря и ще ги кача... По колата съм работил изцяло сам, единствено цялостното боядисване стана в АВТОСЕРВИЗ СИМ, ОГРОМНИ благодарности на ИВО за голямото търпение и перфектната боя - МАСЛЕНОЗЕЛЕН АКРИЛ, смесен с малко ЗЛАТЕН БРУКАТ и лакирана отгоре също с добавен брукат...
Багажника стана както съм искал винаги- премахнат номер, дръжка и емблема. Свалих на новата широка броня номера, отварям го с дистанционното от централното (от онези със сгъващия ключ)...
Изображение
Забравих да спомена и за новите джанти от тигра... предни 195/45/15 задни 195/50/15
Изображение
Нова антена...
Изображение
Нови стопове оригинално затъмнени, но мисля още една идея да се затъмнят...
Изображение
И до днес това е външния вид, на снимките е МАТ защото съм я минал на водна след боядисването и предстои полиране, лятната работата си казва думата... нямам почти никакво свободно време за сметка на желанието...
Изображение
Хванат в крачка...
Изображение
И последната новопоставена част от днес вече нова, не home made...
Изображение
Изображение
Изображение
Бронята е бяла тъй като по време на боядисването бях спечелил на търг в ebay изчиствен модел, но и така не стигна до ръцете ми за което още ме е яд..........
Това е всичко по екстериора, на кратко по интериора:
сменил съм тапицерията на седалките с такава на голф 3...
Километража по шаблон от тема във форума...
Изображение
Амортисьор на преден капак от голф 4...
Изображение
Скоростен лост от 6н2, плавно изгасяне на плафоните + поставяне отзад на два такива на пасажерски места от голф4, дистанционно палене, поставяне на RGB светлодиодна лента в километража с три потенциометри регулиращи всеки цвят, на мястото на запалката поставен старт бутон, DVD PIONEER AVH-P5000DVD, затъмнени предни стъкла. Има и други неща, но тези са по-важните, ще направя снимка на целия интериор, за да се добие реална представа.
Тези дни очаквам фарове с лупи и ейнджъл. Бронята ще се оправи съвсем скоро заедното с още някои дребни работи. Ще направя идните дни няколко теми в които ще опиша как съм направил някои работи като дистанционно палене, отваряне на багажника с дистанционно и др такива неща на които не съм намерил решение тук във форума, когато съм се опитвал да ги реализирам.
Предстоят още малко промени по външния вид и се започва силовата промяна
1.9TDI ех мечтаааа.......

Потребителски аватар
chochov_w
Автомобил: vw mk3
Двигател: гти

Re: My Polo 6n

Мнениеот chochov_w » Съб 28 сеп 2013 21:22

поздравления за половера добре си го почнал ,засичал съм те на паркинга кадето си я снимал :th_up

Потребителски аватар
Marto_cafeto
Автомобил: Peugeot 307
Двигател:

Мнениеот Marto_cafeto » Пон 30 сеп 2013 13:44

Честита кола. Искам да си изкажа мнението.Как можа да направиш тази кола за толкова време на "гъз".Трябваше само широките брони и едни джанти и това е.
Това е моето мнение,прави си я както искаш и по твой вкус !

Потребителски аватар
refresh4o
!!!ИЗМАМНИК!!!

Мнениеот refresh4o » Нед 06 окт 2013 14:53

естествено, че ще си я правя както аз искам, такава градивна критика бих приел най-малкото от човек който има поне 1 коментар в тема различна от раздел оффтопик!
Та днес поръчах ето тези борбетки, гумите ще са 195/45/15 предни и задни 225/50/15
Изображение
да очаквам ли проблеми със задните гуми?
п.п. цвета оставам да го изберете вие, какво мислите да полирам ли малкия борд?

Потребителски аватар
silven-VW FOREVER
Автомобил: Audi A6 Audi A1
Двигател: FSI TFSI

Мнениеот silven-VW FOREVER » Нед 06 окт 2013 15:00

Не че нещо ама задния размер е като за Г4

Потребителски аватар
nokiangage
Автомобил: Passat B3 - 35i
Двигател: 1.8 RP 1990 - 90 hp. LPG only
Контакти:

Мнениеот nokiangage » Нед 06 окт 2013 15:06

7J или 7,5J ли са Borbet-ките? Иначе според мен с тази конфугирация от 195/45 и 225/50 R15 ще има обособената от калулатори разлика от 50 мм във външния диаметър и няма да седи май много добре... :rolleyes

Потребителски аватар
slaveiko67
Автомобил: Golf 3 GT TDI
Двигател: AFN 96g

Мнениеот slaveiko67 » Нед 06 окт 2013 15:11

Колега,ако не си взел по-широките гуми ги откажи...Без намесата на флекса по задните калници,няма как да станат,пък и в комбинация с предните ще е тегава картинката. :beer
Позравления за усърдието с което правиш промените по Полото.Ако ти харесват на теб,значи вървиш по правилната пътека. :th_up

Потребителски аватар
refresh4o
!!!ИЗМАМНИК!!!

Мнениеот refresh4o » Нед 06 окт 2013 16:35

вашето мнение е особено важно за мен! какъв размер гуми ще е най подходящ за отзад имайки в предвид джантите и червените пружини ? иска ми се да са широки...
Благодаря на колегите които ме подкрепят - вие ми давате още по-голямо желание за бързо развитие!!!

Потребителски аватар
hooligan_6683
Автомобил: Passat b6
Двигател: BWA

Мнениеот hooligan_6683 » Нед 06 окт 2013 18:15

най- добре и 195 45 и от зад и няма да имаш никакви ядове

Потребителски аватар
microelement
Автомобил: Audi B5
Двигател: AFN
Контакти:

Мнениеот microelement » Нед 06 окт 2013 20:14

195/50/15 също стават :a045
Колата не е лоша ама тия стопове са като спечелени от снакс :censored2
няма ли да му отиват едни ОЕМ оригинално опушени :rolleyes иначе евала за желанието колега :wink

Потребителски аватар
batko_miro
Автомобил: VW Golf
Двигател: CHGA 2010

Мнениеот batko_miro » Пон 07 окт 2013 23:17

За ясна картинка в профил, си сложи еднакъв размер гуми отпред и отзад, най-добре 195/45/15.
Нещо по пружини и амортисьори барал ли си? Вижда ми се, че много въздух духа от задните калници.
Успех с развитието!

Потребителски аватар
refresh4o
!!!ИЗМАМНИК!!!

Мнениеот refresh4o » Вто 08 окт 2013 8:20

с червени пружини съм отпред, отзад не съм ги сложил, на пролет цяло окачване просто чакам да мине зимата... отивам след малко да взема джантите, може би и задните червени пружини ще ги сложа днес.

Потребителски аватар
icotoooo
Автомобил: VW Golf MKIV GT-TDI
Двигател:

Мнениеот icotoooo » Вто 08 окт 2013 8:34

Ето едни гуми на прилична цена http://www.vwclub.bg/forum/viewtopic.php?f=58&t=397031 :c020 :c020

Потребителски аватар
zografski
Автомобил: Golf IV V6 4Motion
Двигател: AUE 2001

Мнениеот zografski » Вто 08 окт 2013 9:24

195/40/15 стоят просто уникално на поло, но са доста скъпи поради нестандартния размер(мисля че ми бяха обявявали по 200лв за чисто ново гуме преди 4 години някъде) ;) На моето старо поло карах с такива и имаше уникална визия :mhihi
Иначе ми харесва много полото :beer

snuupy93
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот snuupy93 » Вто 08 окт 2013 9:34

Колега, мисля, че едни задни стопове от 6N2 ще ти отиват доста повече, ще правят много хубав контраст с тъмната ти боя.

Върни се в “Моят Volkswagen”