Пасат б 5.5 дебитомер
-
- Автомобил: Audi A4 TDI
- Двигател: blb2006
Пасат б 5.5 дебитомер
Колеги оня ден си свалих дебитомера за да го по4истя и след слагането, колата неиска да върви изобщо.Явно съм го прецакъл нещо.Пръсках го със специален спреи за дебитомери от растояние без да пипам по пластините.Както и да е,искам да попитам понеже моя номер на дебитомера е 0 281 002 463 а намерих един на добра цена но номера му е 0 281 002 216 мисълта ми е дали ще стане за моя пасат б5.5 2003г AVB мотор 74w,или трябва номерата да съвпадат.Забравих да кажа, сега карам със извадена букса защото колата я няма изобщо със дебитомер.
- nasko1978
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Пасат б 5.5 дебитомер
Закачи го на диагностика и прегледай кабелите до буксата,може да си прекъснал някой. 

-
Много внимателно извадих буксата и я сложих после,нещо със спрея направих аз ама не разбрах какво повредих.Аз съм си виновен ама ве4е е късно,ще копувам нов само искам да разбера какъв номер да търся и откъде.
- nasko1978
- Автомобил:
- Двигател:
Е поне пробвай с друг ,от някой познат със същият пасат.То е най-лесно да хвърлиш едни пари,ама........ 

-
- Автомобил: VW passat+BMW X3+Honda St1300
- Двигател: avf+m47
Може да си го повредил ако не си исчакал да се испари спрея от пластината,тя се нагрява и ако е имало течност на нея може да е изгоряла но наи добре я закачи и виж стойностите 

-
- Автомобил: VW Passat
- Двигател: AVF
Погледни за откачени вакумни маркучета На дебитомера от чистене няма какво да му стане
- SCALE
- Автомобил: Seat Leon TDI 110 hp
- Двигател: AHF 2000
Откачи буксата и намери клема 4 ( на буксата ), замери напрежението там трябва да е +5в , бучни един диод БАВ21 вътре на 4 ( "+" към "-" ) и замери пак на изхода на диода дали имащ +4в . После вкарай този край на диода в клема 5 на буксата , изолирай и вържи буксата да не се мандахерца . Ако се оправи вървенето значи е от дебитомера. Може да се кара така докато събереш пари за нов . Важно е ЕГР да е затапен или поне вакума му да е затапен , иначе компа се шашка от големите стойности на въздуха и отваря на макс ЕГР при което колата гасне. Карал съм 1 месец на АХФ мотор просто за експеримент и разлика няма при изправен дебитомер. Горивото което вкарва ЕКУ-то не се увеличава ( въпреки , че заради диода отчита въздух 1280 даже и при п.х. ), понеже освен ненормалните мг въздух ( заради диода ) се гледат педала на газта и оборотите .
-
Здравеите колеги,направих и диагностика и се оказа проблема във дебитомера.Сега се питам каква марка и откаде да си купя нов или втора употреба да вземам.Засега карам със извадена букса на дебитомера и даже разхода ми е по малък от преди.Ако някои може да ми предложи саит от където да си купя дебитомер ще съм много благодарен.
-
Благодаря ви колеги за помоща.Днес ми пристигна новия дебитомер и колата се оправи.
Върни се в “Дизелови агрегати”