tupac евала за изчерпателния коментар. Дебитомерчето си е супер, сменял съм му платката с чисто нова щото старата беше на нула(мерил съм го показва си точно както е по таблица), стрелката си се движи супер погледнах и клапата отдолу затваря добре. Гърмежи и т.н. никога не е имало. Кабели взех нови днес, е вярно 31лв ама са си нови(взех ги шото днес колата едно че не пали а и почна да работи много зле). След смяната им може би имаше някаква промяна но единствено в работата на двигателя, трудното палене остана. Свещите не ми се вярва да имат проблем(на малко километри са нямат и 30 000км), но ще ги погледна утре. Дано имам време и ламбдата да погледна, иначе е точно такава с 4 жици-2 бели и другите са различни цветове, газаджията ми беше споменал че работела добре(на тая възраст едва ли).
Сега да добавя какво точно ми се случи днес. Докато гледах клапата на дебитомера дали е добре, лъхна ама здраво на бензин, поглеждам въздушния филтър(смених го миналата седмица) откъм страната дето влизат двете тънки маркуча целия напоен с бензин :O. Чел съм тука из темите че били някакви вакууми ала бала и затова проследих маркучите. Тоя черния води до тройник на който му сменях едни гумени тънки маркучи-бяха прегоряли. Забелязах обаче че един съм пропуснал и направо плаче за смяна(като го дръпнах направо се скъса), а именно, тоя дето влиза във ей това чудо

Мина ми през акъла че може нещо да има запушено и да връща бензина към въздушния филтър. За мой късмет излезе сравнително лесно тая джаджа(май е 5-та дюза или регулатор за налягане), изля се малко бензин под налягане НЕочаквано :D. Та на тая гадинка има едно филтърче мнооого финно(оранжевата част) и беше мноооооооого задръстено направо черно. След баня в кореселин и Меглио(обезмаслител) направо светна. Монтирането обратно обаче е ад! Яко напъване до изпотяване :D. Тъъ след цялата тая дандания след като всичко бе почистено и сглобено колата запали доста трудно. Втория и третия път обаче като по часовник!!! Утре вечер ще споделя как е минал деня на тест :)
Днеска нищо не свърших, никво време :(. Откачих датчика на Хол и пробвах да запаля малииии :D, май си работи. Извадих на няколко пъти буксата на дебитомера и колата за момент променяше работата но веднага стабилизира, забелязах само че държи по високи обороти при изключен дебитомер, май и той работи. Дано утре видя ламбдата.
tupac по горе спомена за меренето "а може и ламда сондата да е заминала пъхаш едно кабелче на сигналния кабел и един на маса мериш с мултицет стоиностите са от0,1vдо1,1v трябва да се сменят бързо". На кои кабели да меря и при включена букса ли(сигурен съм че да, но все пак да попитам :))?
Мерих днес каквото се сетих да не кажа направо всичките датчици, така де паля и по време на работа изключвам някой. Веднага променяше работата двигателя, каквото и да пипнех винаги зле заработваше, а именно дебитомер, ламбда сонда, температурен датчик, стъпково моторче. Е тоя голфвече се побърка тотално, свештите ги цапа катран ги прави веднага. Има някакво яко давене ми се струва, мирише яко на бензин докато работи, пак вкарва бензин във въздушния филтър и пали много рядко и трудно еййй значи... Интересното е че дори и на газ да се опитам да запаля пак неще неще. Някоя бензинова дюза се е скапала и хвърля постоянно бензин?!? Дайте идеи :(