Въпрос относно кредит от небанкова институция

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
ivanski558
Автомобил:
Двигател:

Въпрос относно кредит от небанкова институция

Мнениеот ivanski558 » Съб 23 ное 2013 19:33

Привет имам един въпрос относно малак кредит от Небанкова инситуция. Става на вапрос за малак кредит от порядака на 800лева. Проблема е че нямам все още постоянен договор и съм осигураван на минималната заплата. Имам стока на изплащане в рамките на 300лева от тби кредит , която си плащам редовно. Парите който искам да изтегля не са много но ми трябват спешно. От банка е ясно че няма да ме удобрат защото нямам постоянен договор. Какво мислите за тби кредит и париба лични финанси. Погледнах на парибата имат много добра оферта за бърз кредит без доказах доход. Общо взето всичко свързано със тях и как да процедирам. :confused :confused :confused

Потребителски аватар
AmW
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: Въпрос относно кредит от небанкова институция

Мнениеот AmW » Съб 23 ное 2013 19:52

Нали знаеш, че сигурно ще трябва да върнеш около 2000лв ако не и повече...
Те за това дават на всеки който поиска :)

Потребителски аватар
my heart iS iCe
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот my heart iS iCe » Съб 23 ное 2013 20:04

Имал съм личен разговор с регионен оправител на Джет Кредит, точно с този вид заеми! Неговия съвет е, ако не ти се налага, или няма от кой да вземеш пари на заем, да не посягаш на такова нещо! До колкото знам, от човека лихвите са на седмица, ако не се лъжа поне така беше на Джет Кредит! За Тби-Кредит, не мисля, че е по-различно но имай го едно на ум и разпитай много добре. Не се хвърляй като плюнка на сух пясък да не страдаш после! Лично аз бих търсил пари от приятел, ако имаш истински такива ще ти даде, помогне да закрепиш двата края, и да му ги върнеш! Аз лично не бих посегнал на тях!

ivanski558
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ivanski558 » Съб 23 ное 2013 20:08

my heart iS iCe написа:Имал съм личен разговор с регионен оправител на Джет Кредит, точно с този вид заеми! Неговия съвет е, ако не ти се налага, или няма от кой да вземеш пари на заем, да не посягаш на такова нещо! До колкото знам, от човека лихвите са на седмица, ако не се лъжа поне така беше на Джет Кредит! За Тби-Кредит, не мисля, че е по-различно но имай го едно на ум и разпитай много добре. Не се хвърляй като плюнка на сух пясък да не страдаш после! Лично аз бих търсил пари от приятел, ако имаш истински такива ще ти даде, помогне да закрепиш двата края, и да му ги върнеш! Аз лично не бих посегнал на тях!

Проблема е че нямам човек който да ми услужи толкова пари. въпреки че парите не са много е криза. затова смятам да направя така. По повод предния пост смятам вноските да са ми за 6 месеца или максмум за 1 година не вярвам да върна повече от хиладарка или малко повече. просто парите ми трябват спешно

Потребителски аватар
vanko_VW
Автомобил: Ford Focus
Двигател:

Мнениеот vanko_VW » Съб 23 ное 2013 20:21

Преди 2 години взех от Джет точно 800лв. и ги връщах 12 месеца по 95лв, което ще рече 1200лв без малко :wink , но аз се водя лоялен клиент при тях, има няма от 7-8години взимам техника чрез тях
При теб може да е и повече

ivanski558
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ivanski558 » Съб 23 ное 2013 22:07

Важното е да не пращат писма до адреса или за 1-2 дни закъснение да звънят като побъркани и да заплашват . Иначе имам ли шанс за одобрение?

Потребителски аватар
Pokerstars
Автомобил: Audi A4 B7
Двигател: 2006

Мнениеот Pokerstars » Съб 23 ное 2013 22:21

Мисля, че и двете въпросни компании са си точно банкови институции. Джет кредит= БНП Париба, TBI кредит=TBI банк.
Преди малко повече от година 1000лв. = 9 месеца по 135=1215 лв.това към TBI. Към Джет кредит 800 лв. за 6-8 месеца, лихвата не вярвам да е повече от 200-250 лв.Колкото е по малък срока на изплащане, толкова по малка е лихвата :th_up

п.п. Без договор ще е малко трудно! Джет, най вероятно ще ти предложат услугата "Джет кеш", който е със седмични вноски. Като цяло не си е оферта. Звънни им ще ти кажат ориентировъчно колко ще е!

ivanski558
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ivanski558 » Съб 23 ное 2013 22:23

Имено това имах впредвид. Но в интернет ги водят небанкови заради това че условията са по леки. Става въпрос за бързо удобрение , лихва до 200лв не ме бърка особено тей като парите ми трябват спешно. Иначе мога да си ги връщам безпроблемно. ПРосто ми трябват сега. Ако някой е имал зимане даване с тби да сподели мнение

Последна промяна от IvanMan на Съб 23 ное 2013 22:27, променено общо 1 път.
Причина: Не цитирай предишното мнение!

cezar1656
Автомобил: vw vento
Двигател: ABU

Мнениеот cezar1656 » Съб 23 ное 2013 22:48

tbi ако ти дадат такава сума е по добрият вариант,джет кредит са малко като тях си и за 3-4 дни закуснение начисляват 10 лв глоба...все пак за кой град става въпрос и долу горе колко можеш да връщаш на месец?аз събирам пари в подобна фирма и мога да те ориентирам долу горе колко ще ти се оскъпи...ако не са ти наистина спешни не се занимавай с глупости!

Потребителски аватар
icoico
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот icoico » Нед 24 ное 2013 9:37

ivanski558 написа:Важното е да не пращат писма до адреса или за 1-2 дни закъснение да звънят като побъркани и да заплашват . Иначе имам ли шанс за одобрение?

Нали знаеш за наказателните лихви и че при две последователни просрочени вноски кредитът става предсрочно изискуем? Или не знаеш... :gruebel

cezar1656
Автомобил: vw vento
Двигател: ABU

Мнениеот cezar1656 » Нед 24 ное 2013 11:29

пресрочно изискуем става при три последователно неплатени вноски колега!колкото до наказателните лихви мога много да споря,но не във всички фирми начисляват такива,както и размера на глобата е различен при всички фирми.има такива които на 3-ти ден начисляват 9 лв а на 21-вия още 27...при договор с такава фирма задължително е да се прочитат общите условия на договора,както и да ти предоставят сеф(стандартен европейски формуляр) и погасителен план

ivanski558
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ivanski558 » Нед 24 ное 2013 11:39

Както по горе казах няма варянт да закаснявам със плащането. Мога да връщам по около 200лв на месец без проблем , дори и да ме удобрят за срок от 6 месеца ще е супер. Друг въпрос е дали имам шанс за одобрение. А доколкото това за писмата и наказателни лихви по скоро ме притеснява дали след като изплатя всички вноски , мога да закрия сметката ? Има литакъв варянт или договора си има определен срок както примерно този който плащам на изплащане е 5 години. но четох че след като си платя всичко мога да поискам да го закрия тай като някой път лъгали за непогасени вноски.... :flag_bulgaria

Потребителски аватар
Aneto
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Aneto » Нед 24 ное 2013 11:47

ivanski558 написа: Имам стока на изплащане в рамките на 300лева от тби кредит
Какво мислите за тби кредит и париба лични финанси.

Имаш представа от условията на едните, след като си взел кредит от тях. Имаш опит и база за сравнение.
Тогава въпросът ти малко се обезсмисля.
Моето мнение - след като вече имаш един кредит е по-лесно същата фирма да те одобри и за втори, вече като лоялен клиент, отколкото да си нов клиент за някой и да те гледат под лупа.

Потребителски аватар
icoico
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот icoico » Нед 24 ное 2013 12:04

cezar1656 написа:пресрочно изискуем става при три последователно неплатени вноски колега!...

На сайта на Париба пише "две, ако друго не е упоменато в договора". Бай дъ уей, пише го на място, което средностатистическият кредитоискател не поглежда .Съдебните решения по дела срещу длъжници на бившото Джеткредит показват същото icon_idea

cezar1656 написа:...при договор с такава фирма задължително е да се прочитат общите условия на договора...

Още по- важно е да се разберат. Което е различно от прочитане...

П.С. Хм...тия пичове дават толкова пари на 27 процента годишна лихва. А аз си мислех, че лихвата по кредитната ми карта е кожодерска :mhihi

П.С.2
ivanski558 написа:...Както по горе казах няма варянт да закаснявам със плащането...

Не каза ли:

ivanski558 написа:Важното е да не пращат писма до адреса или за 1-2 дни закъснение да звънят като побъркани и да заплашват ...

Върни се в “ОФФ-Топик - други”