Polo 9n3 1.4tdi BNM 2007 - странно притрисане при палене

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
Потребителски аватар
polovera_9n3
Автомобил: VW POLO TDI
Двигател: BNM 2007

Polo 9n3 1.4tdi BNM 2007 - странно притрисане при палене

Мнениеот polovera_9n3 » Пет 06 дек 2013 0:03

Здравейте колеги. Проблема е следния. когато колата не е карана повече от 6 7 часа и е студен мотора, като тръгна да я паля - пали от 1вия до 3тия оборот , но много яко се разтриса мотора в момента на запалването, ако я загася веднага и пак запаля си пали супер мазно. когато е топло не прави така. а в студ от 5 паления 3 са с разтрисане, което според мен не е нормално- това ми 1ви дизел за 1ва зима и не знам това нормално ли е. скоро сменях масла и филтри в един сервиз и майстора откри пукнат маркуч за нафтата от "тандем помпата" мисля че беше към дюзите- един дълъг около 10см, смени го и за 1 седмица спря да пали твърдо, и преди 3 4 дена пак почна, огледах всички маркучи и всички тръбички откъдето минава нафтата- екстра са. тогава в сервиза направи преглед на всичко - дюзите са екстра, не изкара нито една грешка всичко е ок уж по мотора ама това "твърдо палене" дайте съвет - нормално ли е така да пали или трябва да търся проблем някъде.аааа и ремъка е зацепен точно- проверихме и него, а нафтата е от омв - тоя премиум дизел само такава слагам. ако някой знае какво става с това палене да каже. благодаря предварително

Потребителски аватар
didkoltd
Автомобил:
Двигател:

Re: Polo 9n3 1.4tdi BNM 2007 - странно притрисане при пален

Мнениеот didkoltd » Пет 06 дек 2013 20:40

Обикновено това претрисане се получава от въздух в горивото.Може от маркуч,помпа,уплътнения на дюзи и други!

Потребителски аватар
polovera_9n3
Автомобил: VW POLO TDI
Двигател: BNM 2007

Re: Polo 9n3 1.4tdi BNM 2007 - странно притрисане при пален

Мнениеот polovera_9n3 » Пон 06 яну 2014 7:40

точно това излезе... смених 2 маркучета омазани с нафта и се оправи просто не съм ги видял предния път... единия сменихме в сервиза и аз още 2 и сега е супер :love.vwclub

Върни се в “Дизелови агрегати”