Пасат 1.9 TDI AVF Втори цилиндър скапва дюзата - решено
Пасат 1.9 TDI AVF Втори цилиндър скапва дюзата - решено
Колеги извинявайте че отварям тази тема,ама не намерих никъде подобен на моя проблем ако някой може да помогне ще съм благодарен.Проблема е че за година три пъти сменям дюза на втори цилиндър,веднъж чисто нова и после две втора употреба но винаги едно и също,като сменя дюзата двигатела работи перфектно и след 1000-2000 км прецаква дюзата и така всеки път,ако може някой да ме насочи къде да търся проблема,че съм във Франция а тук майсторите са си е... майката,за нищо не стават,затова трябва сам да се справя че ми писна да купувам дюзи,колата е Пасат 1.9 TDI 4motion AVF 2001 година.Благодаря ви!
- °niksi°
- Бай Брадър
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Re: Пасат 1.9 TDI AVF Втори цилиндър скапва дюзата
Голяма вероятност има да е проблема в главата, а по-точно износено гнездо на дюзата.
Гнездоро е добре,поне изглежда добре не ми прилича на износено
-
novatora
- Автомобил: vw passat b5.5
- Двигател: AVF 2001
- Контакти:
Износена гърбица на коляновия вал. Много чест проблем на пд моторите. Моята още не е скапала дюза но сутрин пуши докато загрее. Тва са признаци за тръгнали дюзи или вал.
-
phantom_
- Автомобил: VW passat+BMW X3+Honda St1300
- Двигател: avf+m47
Колега недей да пишеш глупости,като не знаеш определенията!
- °niksi°
- Бай Брадър
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Гърбица на коляновия вал ???
- aliyatin.com
- Автомобил: HONDA CR-V
- Двигател: 2008
Колегата сигурно е искал да каже разпределителен вал.По въпроса-Пробвахте ли да смените местата на "повредената"дюза с някоя от съседните?Да не е проблема в куплунга щом главата изглежда добре.
-
IRRITATING
- Автомобил: VW Passat
- Двигател: AVF
Какво точно и се скапва на тази дюза?
Ами незнам кое се скапва ама като я сложа е с нормални стойности около нула и след около 1000-2000 км става -2.33 и си стои така
-
Batmylen
- Автомобил:
- Двигател:
Със същия мотор съм.Когато ми гръмна мотора заминаха 2-3 цилиндър биелите.Провери случайно турбото (при мене го правеше) вкарваше масло във 2-3 цилиндър защото тръбите на смукателните колектори към 2-ри и 3-ти са направо а към 1-ви и 4-ти са подъгъл 2-ри определено е с най-пряк път на въздуха,пробвайте различни варианти аз се съмнявам,че може да сае износи леглото мало е фантасмагория.:)И успех с френските майстори,че не им зам имената :)
-
Batmylen
- Автомобил:
- Двигател:
aliyatin.com написа:Колегата сигурно е искал да каже разпределителен вал.По въпроса-Пробвахте ли да смените местата на "повредената"дюза с някоя от съседните?Да не е проблема в куплунга щом главата изглежда добре.
Ако изяде гърбица от коляновия вал работи на 3 цилиндъра :( Играхме го тоя филм :(
-
phantom_
Колеги стига сте писали глупости...Ще объркате някого!Не става само с четене от форума,трябва и малко практика, за да давате съвети.- aliyatin.com
- Автомобил: HONDA CR-V
- Двигател: 2008
Е моята сме я отваряли за смяна на О-пръстени зная за какво става въпрос!А ти какъв съвет даде?Май само цитираш?И съм разглобявал много дизели макар че не са автомобилни!
-
phantom_
Колега aliyatin.com ако съм те засегнал извинявай не ставаше въпрос за теб.Не знам за теб но аз колянов вал с гърбици и износени такива на него не съм виждал
А тук нямам какъв съвет да дам и затова не пиша,но просто,ако някой незнаещ го прочете и ще се обърка с тоя колянов вал с Гърбици

А тук нямам какъв съвет да дам и затова не пиша,но просто,ако някой незнаещ го прочете и ще се обърка с тоя колянов вал с Гърбици

-
Batmylen
- Автомобил:
- Двигател:
Сори момчета имах в предвид разпределителен вал,май Узото ми е било в едно повече като съм писал
Извинявам се на колегите за коляновия вал.Исках да напиша разпределителния.
Днес монтирах платка за автопилота на мойта кола държа да отбележа(ауди а4/б6) и с майстора дето го монтирахме се заговорихме докато обикаляхме да пробваме автопилота и бяхме "он-лайн" на лаптопа му ,че след смяна на демферен маховик работата на дюзите се е изравнила защото и на мен 2 от дюзите ми дават бъгове от -2.5 до нормалните.Обаче незнам как се проверява маховика :(Пак се извинявам за "ГЪРБИЦИТЕ НА КОЛЯНОВИЯ ВАЛ"

Извинявам се на колегите за коляновия вал.Исках да напиша разпределителния.Днес монтирах платка за автопилота на мойта кола държа да отбележа(ауди а4/б6) и с майстора дето го монтирахме се заговорихме докато обикаляхме да пробваме автопилота и бяхме "он-лайн" на лаптопа му ,че след смяна на демферен маховик работата на дюзите се е изравнила защото и на мен 2 от дюзите ми дават бъгове от -2.5 до нормалните.Обаче незнам как се проверява маховика :(Пак се извинявам за "ГЪРБИЦИТЕ НА КОЛЯНОВИЯ ВАЛ"

Върни се в “Дизелови агрегати”