Здравейте колеги !
Искам да поискам съвет от по-запознатите със застрохователните условия на Армеец. Днес един господин ми охлузи задната броня, но ми стана жал и не съм викал КАТ понеже имам каско. Та един приятел ми каза, че ако в рамките на една година съм завел щета 2 пъти за 3-тия ми трябва протокол, а аз имам 2 пъти заведена щета. Въпроса ми е някой знае ли за такива ограничения ? За информация каското ми е клауза П (пълно каско).
Ще съм ви много благодарен ако ми отговорите :)
Въпрос касаещ Каско
Re: Въпрос касаещ Каско
и за какво ти стана жал ? Господина си има гражданска отговорност и щетата ти щеше да се заведе без проблеми, като твоя застраховател щеше да си вземе парите от застрахователя направил гражданската на господина ? Той не е потърпевш в цялата ситуация. А сега ти набутваш своя застраховател и излизаш измамник че завеждаш щети за щяло и нещяло и накрая единствения ощетен си ти. Не си постъпил правилно.
- Vlad777
- King of the Road

- Автомобил: Passat B8 BiTDI 4m CUAA
- Двигател: MK2 RP+PG+PB Jetta Coupe+T-Roc
- Контакти:
Точно така. В такива случаи се попълва двустранен констативен протокол, без да се вика КАТ. Така виновният се разминава без АКТ, а ти си имаш протокол, че не си виновен.
Застрахователите винаги изплащат по-добре, когато има регресна щета. Т.е. те ти плащат на теб и си искат парите от гражданската на другия.
Застрахователите винаги изплащат по-добре, когато има регресна щета. Т.е. те ти плащат на теб и си искат парите от гражданската на другия.
- maerto
- Автомобил: VW Golf 4 2001
- Двигател: 1.6 16V AUS
Здравейте колеги.За да не повдигам нова тема,ще използвам тази(ако собсвеника й няма нищо против :) )
Значи с пълно каско съм и последните 1-2 годин съм нямал щета (слава богу).На предния калник и предна дясна врата имам участаци с паднал лак,при първоначалния оглед когато си правих каското не отбелязаха никакви забележки,то тогава едвам си личеше де.Та дали моага това да го заведа като щета от ..природни въздействия примерно?
Значи с пълно каско съм и последните 1-2 годин съм нямал щета (слава богу).На предния калник и предна дясна врата имам участаци с паднал лак,при първоначалния оглед когато си правих каското не отбелязаха никакви забележки,то тогава едвам си личеше де.Та дали моага това да го заведа като щета от ..природни въздействия примерно?