Здравейте колеги,
Автомобила е голф 3 АФТ с обиктовенна газова. От 2 дни имам следния проблем когато е студена въртя да паля на бензин, понеже винаги паля на бензин, стартера върти, но няма признаци за запалване. Обръщам на газ и запалва след което веднага като премина на бензин няма проблеми пали и върви. Като истине същата работа.
След доста изчетени теми си мисля, че може да е температурен датчик на тройника и утре ще пробвам да го откача и така да пробвам да паля. Някакви други идеи от къде може да ми прави мизерии? Дебитомера играе ли роля при паленето и може ли от него да е проблема, че най-лесно е да разкача него? Или някой друг датчик? Бензиновата помпа мисля работи защото без проблем си се набира на бензин след като веднъж е запалила.
Благодаря предварително за съдействието!
Голф 3 1.6 101 к.с. Не пали студена на бензин - решено
- edisonov
- Автомобил: VW Golf 8 Variant
- Двигател: 2025
Голф 3 1.6 101 к.с. Не пали студена на бензин - решено
Последна промяна от edisonov на Нед 05 яну 2014 12:44, променено общо 1 път.
- edisonov
Re: Голф 3 1.6 101 к.с. Не пали студена на бензин - решено
Току що пробвах с откачен температурен датчик и запали без проблеми. Дано да е от него.
И да питам колегите които са сменяли температурен датчик изтича ли много антифриз при смяната? Имам 1 литър концентрат в багажника и се надявам,че ще стигне.
И да питам колегите които са сменяли температурен датчик изтича ли много антифриз при смяната? Имам 1 литър концентрат в багажника и се надявам,че ще стигне.
Последна промяна от edisonov на Нед 05 яну 2014 12:42, променено общо 1 път.
- didkoltd
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Голф 3 1.6 101 к.с. Не пали студена на бензин, пали на г
Най вероятно проблема е в датчика!Сменяй го на студен двигател без да отвиваш капачката ,няма да изтече повече от 100 грама антифриз.Предварително сложи малко грес на о пръстена на новия датчик.По добре смени и самия о пръстен струва стотинки !
- edisonov
Re: Голф 3 1.6 101 к.с. Не пали студена на бензин, пали на г
Благодаря зя съвета! Купих датчика с О-пръстена и утре сутринта ще се пробвам да го сменя.
От датчика се оказа. Смених го и вече пали без проблем. Само да кажа, че смяната не се оказа безпроблемна. Стария О пръстин така беше се опекъл и залепнал, че докато го извадя отидоха повече от 2 литра антифриз на земятя ама здраве да е.
От датчика се оказа. Смених го и вече пали без проблем. Само да кажа, че смяната не се оказа безпроблемна. Стария О пръстин така беше се опекъл и залепнал, че докато го извадя отидоха повече от 2 литра антифриз на земятя ама здраве да е.
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”