Личен опит с Goodyear ultra grip 7 185/60/14

Главният форум, касаещ всичко свързано с автомобилите Volkswagen
Потребителски аватар
DragoGT
1/8 перничанин
1/8 перничанин
Автомобил:
Двигател:

Личен опит с Goodyear ultra grip 7 185/60/14

Мнениеот DragoGT » Вто 26 дек 2006 14:31

Снощи наваля сняг и реших да споделя опита си с тези гуми
(за сравнение преди карах snowfrost 175/70/13)
Голф 3 1.8, 4 нови гуми, без ABS

първо ето я самата гума:
ИзображениеИзображение

Първо: На сух път
Изключително добра гума карах си преспокойно все едно съм с летните.
на магистралата скорости от 160-180км/ч въобще не са проблем. Планински път 120-140км/ч никакви ядове! Нито веднъж не поднесоха! Много доволен.

Второ: Мокър път
Пак много добри. При 140км/ч минавам с дясната страна през локва никакви ядове никакво поднасяне = нищо! поведение много добро.

Трето: Сняг (пресен сняг)
Препоръчителна скорост 80-100км/ч. Не толкова добри колко snowfrost.
Спирачен път обаче е по-добър. Но самото поведение на колата е малко по-лошо. В остър завой като подам газ не ме изтеглят така както бих искал, а продължава малко напред (understeer) но за спокойно каране са идеални. Все пак на пътя не поднесох нито веднъж. Симулирах "опит за избягване на рязко появил се предмет" никакъв проблем с 80-90км/ч.

Четвърто: кога поднесе
При каране на мокър път с 120км/ч и завиване в ляво през коловоз от киша и самият път в ляво киша. Е тогава си поднесе но много бързо си влезе в пътя с малко корекции във волана и газта.

Та това е засега като добия още впечатления ще пиша.
засега изминати 400км с гумите

Потребителски аватар
nando 16v
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот nando 16v » Вто 26 дек 2006 14:43

А като цена какво ти излезнаха :?:

Потребителски аватар
DragoGT
1/8 перничанин
1/8 перничанин
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот DragoGT » Вто 26 дек 2006 15:38

119лв бройката
без ддс и с 10% отстъпка
иначе мисля бяха 155

Потребителски аватар
IvanMan
джедай
джедай
Автомобил: Golf 7 TDI Estate BlueMotion
Двигател: CRLB

Мнениеот IvanMan » Вто 26 дек 2006 16:26

и аз съм с такива, за сега съм доволен, на сух път и на мокро са добри, вчера ги карах по магистралата, само на по едър асфалт издават шум на другия са тихи за зимни гуми.още не съм ги пробвал на сняг, но се надявам скоро и това да стане.

Потребителски аватар
DIX^
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот DIX^ » Вто 26 дек 2006 16:28

егати самоубиеца земи карай с по разумна скорост не си сам на пътя !

Потребителски аватар
silent
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот silent » Вто 26 дек 2006 17:16

DIX^ написа:егати самоубиеца земи карай с по разумна скорост не си сам на пътя !

За съжаление си абсолютно прав... Обаче хората се гордеят... и имат самочувствието да се изживяват като майстори зад волана и опитни тестери....общо взето след всичко написано да ти пикам на оценката....

Потребителски аватар
madmen
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот madmen » Вто 26 дек 2006 17:37

silent написа:
DIX^ написа:егати самоубиеца земи карай с по разумна скорост не си сам на пътя !

За съжаление си абсолютно прав... Обаче хората се гордеят... и имат самочувствието да се изживяват като майстори зад волана и опитни тестери....общо взето след всичко написано да ти пикам на оценката....

Недейте да подценявате Драго -> със сигурност е имало полицеиско присъствие, пожарна, линеика и т.н. -> тои я владее организацията на тези мероприятия :twisted:
Ааааа и не го питаите що чупи скоростните кутии!

Потребителски аватар
klimata
Автомобил: Polo
Двигател:
Контакти:

Мнениеот klimata » Сря 27 дек 2006 10:05

На служебната са такива-супер гумета!

Потребителски аватар
веселин
Автомобил: SkodaFabia 1 sedan
Двигател: BNM 1.4 TDI-PD 2007
Контакти:

Мнениеот веселин » Сря 27 дек 2006 10:08

madmen написа:
silent написа:

Недейте да подценявате Драго -> със сигурност е имало полицеиско присъствие, пожарна, линеика и т.н. -> тои я владее организацията на тези мероприятия :twisted:
Ааааа и не го питаите що чупи скоростните кутии!
Чупи ги щото са кекави тия кутии на тройките! mhihi mhihi mhihi Виж тия на двойките са по устойчиви на тормоз!!! :bowdown :bowdown :bowdown :drive :drive :drive

Потребителски аватар
radotom
Модератор
Модератор
Автомобил: Passat B6
Двигател: CBBB

Мнениеот radotom » Сря 27 дек 2006 10:19

madmen написа:Недейте да подценявате Драго -> със сигурност е имало полицеиско присъствие, пожарна, линеика и т.н. -> тои я владее организацията на тези мероприятия :twisted:

spam Мммдааа... Полицаите го гонят, за да го спрат!
Пожарната да го облива с маркуча, ако се нажежят страстите
Линейката-за да го закара в съответното заведение! С чисто нова риза! С дълъг ръкав, че да не му е хладно! :lol:
А иначе само съм го виждал човека, но мисля, че е достатъчно разумен и спокоен от това, което видях и че е правил експериментите БЕЗ да застрашава околните!
По темата: Май и аз ще се ориентирам към 2 такива за отпред, че преди няколко дни установих, че едната ми гума е крива и бие!
:bowdown Мерси за оценката!

Потребителски аватар
wili98
Щраусолог
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот wili98 » Сря 27 дек 2006 10:45

Ами аз чакам сняг... и тогава ще мога да дам пълна оценка...

Досега..
Карал съм Семперит WinterGrip, Барум поларис, иславен Норд фрост, дебица навигатор /последното въобще и не искам да го споменавам и чувам/

С две думи:
УлтраГрип 7 е уникална гума.. няма нищо общо с изброените...
кал, киша, леко мокър път такъв лигав, мокър път, сух замръзнал сух студен, високи скорости...

ПРЕКРАСНА<<<...
Според мен

ЗАСЛУЖАВА си парите до стотинка.. че и даже евтина ми идва ;)

Потребителски аватар
DragoGT
1/8 перничанин
1/8 перничанин
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот DragoGT » Сря 27 дек 2006 20:12

Ей ама в вярно това че какво и да направиш българина ще те заплюе

полиция и пожарна не е имало

но опитите са правени на затворена автогара 3 часа през нощта
и на затворен път пак 3 часа през ноща

застрашени -> АЗ!
и като се замисля че можеше да си запазя инфото за мен и да ми е мирна главата ама айде
следващият път като купувате гуми натиснете с малкото пръстче и ги взимайте mhihi

единствено изключение на магистралата
но това беше за малко колкото да видя гумите

мисля че трябва да се плашите повече от аудита а8 седмици и ес класи
и разни с регенерати и гуми 1998 производство или дори пък и с летни (в снега днес видях един такъв екземпляр но иначе искаше да изцедял още гти-то)

devil_vas
Автомобил: BMW 330Cd 261hp 591nm
Двигател:

Мнениеот devil_vas » Сря 27 дек 2006 20:59

няма какво да се палиш бате, оценката ти зе гумите е перфектна (дали пък да не те вземат в ADAC за тестове mhihi )

аз пък да споделя с мойте Gislaved Nord Frost 3 предни и Marangoni Meteo задни
гумите се водят вотра ръка, но са ултра запазени или поне бяха :twisted:

:arrow: тествани са на максимална на сухо - 200км без проблем, без да вият или да бият на някъде и след теста нямаха балони :wink:

:arrow: на стртове на сухо - първите няколко старта са добре след това загряват адски и се окопаваш в пилене и въртене на гуми - на спиране - екстремално - 160 - 40 км/ч никакъв проблем, не носят - доволен съм :wink:

:arrow: на обиколки на писта - държат се адски стабилно като за зимна гума и температура около 15 градуса... само по едно време прекалено загряха и борда на джантата почти опираше в асфалта :shock

след това мундарско използване на зимните гуми си помислих че са свършили - неволен тест на влажно време спиране от 180 - 70 - не мръднаха. от няколко дни ги карам по леко заледени и заснежени и опесъчени пътища - отново никакъв проблем засега, днес пак спрях когато трябва (някъв малоумник ми взе предимството)

остава да ги тествам:
-на заснежен планински път
-на много сняг
-на поледица

засега само веднъж леко поднесе колата - при движение върху заледен паваж (поднасянето бе много леко, в следствие на подаване на малко повечко газ, което поднасяне не се усети от пътниците и не се нуждаеше от корекция с волана, просто при смяна на скорости( забравих кои) гумите леко превъртяха

всички неща които описах са правени при нулево движение на пътища без насрещни автомобили или автомобили движещи се в моята посока. както и на писта :!: на са били застрашени хора или животни по време на тестовете (които 100% бяха неволни, просто след това което съм правил си правих равносметка за резултатите)

тестовете на писта са направени при наличието на лекарски екип :!:

Потребителски аватар
IvoG
Автомобил: Golf III
Двигател: 2.0 AGG

Мнениеот IvoG » Сря 27 дек 2006 21:36

devil_vas написа:всички неща които описах са правени при нулево движение на пътища без насрещни автомобили или автомобили движещи се в моята посока. както и на писта :!: на са били застрашени хора или животни по време на тестовете (които 100% бяха неволни, просто след това което съм правил си правих равносметка за резултатите)

тестовете на писта са направени при наличието на лекарски екип :!:

Мисля че наистина трябва да се споменават тези факти за да няма недоразумения и гневни постове по адрес на тестовете :012:

Потребителски аватар
dready
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dready » Чет 28 дек 2006 9:47

Хубаво де ,но не е ли прекалено смело да минаваш с 140 през локва със зимна гума.Доколкото съм запознат трябва да има "нарез" за аквапланинг за да си по спокоен.Тази с която си ти няма такъв.

Върни се в “Основен Volkswagen Форум”