Голф 4 избор на горен ляв тампон за двигателя
Голф 4 избор на горен ляв тампон за двигателя
предстои ми смяна на горния ляв тампон на двигателя на голф 4.какво е мнението ви за феби.
- feniksgod
- Автомобил: VW Golf 4
- Двигател: AGU 1999
Re: избор на тампон за двигателя голф 4
Едно от най-ниските качества на пазара
.
Колеги и моя е тръгнал на скоростите, моя съвет е смени и двата. Ако нямаш пари като мене в момента за интервенцията, просто карай така и после ги смени и двата, аз като марка съм заложил на SWAG.

Колеги и моя е тръгнал на скоростите, моя съвет е смени и двата. Ако нямаш пари като мене в момента за интервенцията, просто карай така и после ги смени и двата, аз като марка съм заложил на SWAG.
- zfa159
- Автомобил: Mitsubishi Outlander + B4 Syncro
- Двигател:
- Контакти:
feniksgod написа:Едно от най-ниските качества на пазара.

SWAG и FEBI са едно и също производство с различно кашонче :) Това е така от поне 2-3 години вече.Все е тая дали ще сложиш SWAG или FEBI,все са ниско качество.Като искате нещо истинско - Lemfoerder,ама и цената е истинска.

- feniksgod
- Автомобил: VW Golf 4
- Двигател: AGU 1999

Сериозно ти ме уби. Като гръм от ясно небе.
- zfa159
- Двигател:
- Контакти:
Ами нали пазарувам части,какво ли не...Питах един ден моят човек "абе Феби или Сваг е по-добро" и той вика "е че то е едно и също от 2 години вече,само опаковката е различна" и аз "а?!?" и вярно - поръчвам радиатор за парно Febi и вътре на радиатора си има щампа Swag,както и обратното - кашона е Swag,вътре щампа Febi. Все е тая дали ще е Swag или Febi :)
- zfa159
- Двигател:
- Контакти:
Да, аз също това казах..ама според мен си заслужава, качеството и трайността им също е по-добра.

-
- Автомобил:
- Двигател:
Някой да си е сменял сам левия или десния тампон на двигателя (Голф 4)и каква е процедурата,ако е по силите на средно сръчен аматьор (да не объркате с "монтьор")?
- alex_7656
- Автомобил: Golf IV
- Двигател: AUM
Re: Голф 4 избор на горен ляв тампон за двигателя
Аз съм го сменял.
Не е кой знае какво, даже бих казал, че е доста лесно.
Само трябва да се подпре качествено двигателя отдолу,
иначе ще стане белята.
Ако не си сигурен, по-добре отивай при някой от клубните сервизи !
Не е кой знае какво, даже бих казал, че е доста лесно.
Само трябва да се подпре качествено двигателя отдолу,
иначе ще стане белята.
Ако не си сигурен, по-добре отивай при някой от клубните сервизи !
- the_red_camel
- Автомобил: Skoda Roomster 1.6 16V 105hp
- Двигател: BTS
Колеги и аз трябва да сменям тампон на двигателя, понеже скоростния лост ми мърда напред назад при подаване на газ и при форсиране на място... и мисля че е от този тампон https://lh6.googleusercontent.com/-Ccxbdh11lLo/UtK6gFlVRJI/AAAAAAAAAIg/qKKmFu1LOek/w800-h476-no/vand-motor-vw-golf4-1-6-16v-euro4-cod-aus-61cb9140040d046001-800-600-1-95-1.jpg оградено в червено и се води ляв тампон който струва около 60лева.. Ако греша ме поправете и някакви съвети при смяната 

- zfa159
- Двигател:
- Контакти:
всички авточасти се гледат все едно седиш на шофьорското място - което е от страната на шофьора е ляво,другото е дясно. По повод това с играенето на лоста,може да е от този тампон,както може и да е от долния (който е по средата на двигателя и е вързан към магарето. Долния се сменя лесно, защото няма усилие на него при кола в покой.Този,който си показал,също се сменя лесно, само че трябва да укрепиш двигателя преди да го развиеш,защото двигателя виси на него
.Принципно по сервизите не струва скъпо да се смени, защото не е трудно и ако нямаш условия, недей да се мъчиш.

- the_red_camel
- Автомобил: Skoda Roomster 1.6 16V 105hp
- Двигател: BTS

- zfa159
- Двигател:
- Контакти:
Доста по-лесно е с един крик (хубав и надежден, не от тези дето идват с колата за вдигане на прага) и едно трупче да си подпреш ск. кутия и да я повдигнеш малко, за да не напъва на тампона. После махаш стария,слагаш новия и си готов. До колкото помня,единия болт на тампона към купето беше под пластмасовия кабелен канал с инсталацията на колата. Махаш капака на канала, разбутваш малко сноповете и се вижда отвор в долната част на канала, под който е болта и си развиваш безгрижно ;)

-
- Автомобил:
- Двигател:
Свали си :
Volkswagen Golf 4 / Bora / Jetta 1997-2005 (rus.) Руководство по ремонту, эксплуатации и техническому обслуживанию автомобилей Volkswagen Golf 4, Bora, Jetta 1997-2005 гг. выпуска. Рассмотрены двигатели объемом 1.4 / 1.6 / 2.0 л. Все проводимые на автомобиле рабочие операции сопровождаются цветными фотографиями и подробными комментариями к ним. 516 страниц, 186 Мб.
от тук: http://vwts.ru/vw_golf4_1j.html
Всичко е описано със снимки.

Volkswagen Golf 4 / Bora / Jetta 1997-2005 (rus.) Руководство по ремонту, эксплуатации и техническому обслуживанию автомобилей Volkswagen Golf 4, Bora, Jetta 1997-2005 гг. выпуска. Рассмотрены двигатели объемом 1.4 / 1.6 / 2.0 л. Все проводимые на автомобиле рабочие операции сопровождаются цветными фотографиями и подробными комментариями к ним. 516 страниц, 186 Мб.
от тук: http://vwts.ru/vw_golf4_1j.html
Всичко е описано със снимки.

-
- Автомобил:
- Двигател:
Здравейте, някой може ли да ми каже колко тампона има двигателят и колко скоростната на 1.9tdi AHF
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”