Passat B5, 1.9 TDI, AFN - не се заключват вратите отвътре.

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
pixell351
Автомобил: Passat B5 - 1997
Двигател: 1.9 TDI AFN

Passat B5, 1.9 TDI, AFN - не се заключват вратите отвътре.

Мнениеот pixell351 » Пон 13 яну 2014 14:13

Здравейте колеги!

Когато натисна бутона на шоф. врата за заключване, всички врати се заключват и после веднага се отключват. С дистанционното проблеми няма. Не че е кой знае какъв проблем но ми е интересно защо го прави. :gruebel

vasil4o97
Автомобил: Golf 4
Двигател: ASV

Re: Passat B5, 1.9 TDI, AFN - не се заключват вратите отвътр

Мнениеот vasil4o97 » Пон 13 яну 2014 15:09

записвам се за темата и аз имам същия проблем само че само с задна лява врата ..

Потребителски аватар
lubo25
Автомобил: Seat Alhambra Tdi
Двигател: AUY

Мнениеот lubo25 » Вто 14 яну 2014 21:45

Тая задна лява врата и при мен е проблем машинката прави ядовете но така си карам заключвам един път отключвам и на второто заключване се заключва и тя.

Потребителски аватар
dantcho
Автомобил: VW Passat B5
Двигател: AFN 1998

Мнениеот dantcho » Сря 15 яну 2014 8:56

lubo25, vasil4o97, на 99% проблемът ви е в студени спойки в платките на вратите.
Поизлекувах вече няколко такива, както на моята кола, така и на няколко приятели.
Сваля се вънпната кора на вратата, откача се стъклото от водача, после се сваля и желязната кора заедно с бравата и оттам нататък вече е труд и творчество с поялника. Внимавате само като сглобявате бравата да не пропуснете нещо, за да не сваляте кори на врата повторно. Има доста клипове в youtube и колкото и сложно да изглежда, не е чак толкова страшно.
pixell351, възможно е при теб да е някое от малките микрета вътре в платката, но може и да е от самия бутон на ръкохватката. Ако имаш някой приятел с такава кола, просто сменете механизма и пробвайте. Ако при него е работещ и ти прави същия проблем при теб - значи микрета. Смъкваш бравата и с поялника по всички спойки вътре.
Ако не ви се занимава, има и вариант ebay с китайски брави, като, ако не ме лъже паметта, цената за шофьорската брава беше в порядъка на 80 лв.

Потребителски аватар
pixell351

Мнениеот pixell351 » Сря 15 яну 2014 11:28

Благодаря колега! Като се постопли ще си поиграя. Аз се замислям да не би да засича някоя врата като отворена, защото не винаги като си отворя врата ми светват лампите вътре... Но ще видя да взема от някой панела на шофьорската врата да пробвам.

Потребителски аватар
dantcho

Мнениеот dantcho » Сря 15 яну 2014 18:54

Щом не ти светва осветлението при отворена врата, по-скоро търси проблема в бравите, особено ако ту светват, ту не светват. Виж при коя врата ти го прави и го търси там. Може да се окаже, че и микроключето на петлето за затваряне е за смяна. За жалост, от VW не са предвидили то да се продава отделно, а само цялата брава. Ако опреш до смяна на микре, има и алтернативи. Един колега във форума ги продава и пасват идеално.

Потребителски аватар
pixell351

Мнениеот pixell351 » Вто 04 фев 2014 14:22

А кое точно се води "цялата брава" и как се вади :gruebel

Потребителски аватар
dantcho

Мнениеот dantcho » Вто 04 фев 2014 15:33

Първо се сваля едната кора:
http://www.youtube.com/watch?v=VrAXH4dVH-U
После следва металната :
http://www.youtube.com/watch?v=y-dQoBTQ2yQ
Като не е нужно да сваляш стъклото и мотора, както е показано на клипа. След като отвиеш стъклото от водачите, просто го вдигаш нагоре и го залепяш с хартиено тиксо за вратата. На моторчето за стъклото просто му сваляш буксата и го оставяш на кората. А самата брава можеш да я свалиш директно с желязната кора.Това е по-добрият вариант, за да ти е по-удобно да избиеш пластмасовите нитове, които я държат за кората. Избиват се отвътре - навън. Тоест първо вадиш патрона, отвиваш двата болта на бравата,сваляш й буксата и я издърпваш заедно с кората.Малко е неудобно, но става.
И самата брава:
http://www.youtube.com/watch?v=z5dtdyDDgrw
Препоръчвам ти,ако стигнеш до отварянето й, да презапоиш всички спойки по платката. Ще си спестиш повторно отваряне след време.

Върни се в “Passat”