Здравейте колеги,с ваг-ком ми даде грешка 01218 опитавах няколко пъти да изтрия грешката но като запалех колата и я угася пак се появяваше. Днес свалих пасажерската седалка всичко си беше нормално с буксите изключих ги и ги включих отново глобих седалката и като закачих компа успях да изтрия грешката която вече не се появи .Но при контакт контролера на ейрбеците не светва както останалите . Възможно ли е да е изгоряла крушката на този контролер?
Благодаря на всички предварително за съветите!
Bora AJM контролер на Airbag не светва
- teddy
- Автомобил: golf 4
- Двигател:
Re: контролер на Airbag не светва
и каляската е?
- mccoy
- Автомобил: HONDA CRV III 2.2 I-CTDI
- Двигател: N22A2
Re: контролер на Airbag не светва
........
Последна промяна от mccoy на Нед 19 яну 2014 16:08, променено общо 1 път.
- batkotivalio
- Автомобил: VW Golf TDI
- Двигател: AJM
- Контакти:
Re: Bora AJM контролер на Airbag не светва
С какъв кабел чистиш грешката? Аз така с един китайски боклук от 20лв. така изчистих грешката на ербега на един познат, че и той никога не светна повече...
П.С. много се съмнавам крушката(диода) на таблото да е изгоряла...
- dobrev
- Автомобил: Tiguan
- Двигател: TSI2013
- Контакти:
batkotivalio написа:С какъв кабел чистиш грешката? Аз така с един китайски боклук от 20лв. така изчистих грешката на ербега на един познат, че и той никога не светна повече...
Купих го от тук но кабела е VAG-COM KKL 409.1 USB - 45лв. предполагам произхода му няма да е по-далече от Китай :) но както казваш че са диодни крушки явно съм нагазил и аз в калта

Когато бях при Ifidik проверявахме номера на модула на airbag да не е от тези които се развалят, но не беше даже и го записах за да знам че мога да си чистя грешките спокойно.Но явно не е гаранция и това...
- dobrev
- Контакти:
Знае ли някой от тук нататък решение има ли на този проблем.И значи ли това че модула вече не работи ( т.е.няма да ги управлява) и нямаш въздушни възглавници.
Тъй като аз се свързвам с модула нормално и не дава никакви признаци за грешки и т.н. ......просто контролера не светва на таблото когато го отварям.
Тъй като аз се свързвам с модула нормално и не дава никакви признаци за грешки и т.н. ......просто контролера не светва на таблото когато го отварям.
- ifidik
- Автомобил: Corrado TDI 4x4
- Двигател:
- Контакти:
еарбеците ти работят, но някой майстор преди тебе не е успял да се оправи с грешката и е изолирал лампата.
- dobrev
- Контакти:
модула ми е 1J0909609 т.е. не е от проблемните 6Q0...... но уви контролната лампа си спря. Тя не е пипана нито от мен нито от някой друг механично да се изолира. Тъй като никога не ми е светила постоянно просто както си работеше забелязах на таблото че не ми светва контрола на лампата за airbag отворих с vag видях грешката която ми посочваше нередност вече точно не си спомням кой код беше но посочваше пасажерската седалка свалих я да видя да няма нещо нередно по буксите под нея там всичко си беше на място просто ги изключих и включих и това беше намесата от моя страна . След което изчистих грешката която повече не се появи.
Върни се в “Автоелектроника и автодиагностика”