Смяна на осветлението на таблото
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
- G-HELL
- Автомобил: Golf MKIII
- Двигател:
Re: Смяна на осветлението на таблото
Новото табло май е най-добрия вариант и най-евтин може би, не знам кой би се хванал да ремонтира подобно нещо иначе. На ръка май трудно ще стане да се запоява и така нататък 

- deadshark
- Автомобил:
- Двигател:
......................
Последна промяна от deadshark на Съб 15 мар 2014 9:50, променено общо 1 път.
- snoopcar
- Автомобил: Passat B5
- Двигател: 1.9 AFN
Пасата ми е б5 от първите с калпавото зелено осветяване.
Смених диодите на всичко в колата ,остана ми да монтирам духалките само.
Ползвах диодни ленти за целта,един метър бяла и един зелена(по 60бр.) като от зелената
ми останаха няколко бройки.Най-кофти е където осветяването не е с smd диоди(малко пипкава работа),
а именно ключ фарове,регулиране фарове/ниво осветяване,панел копчета при шофьора и копчето за резервоара.
При километража всичко е smd с изключение индикация за дълги(която не ме засяга,въобще индикациите не съм ги пипал) и две други индикации които са с фасонка(за паркинг светлини и габарити).
Обаче тези двете фасонки нещо липсват при мене,търсих отзад из кабелите ама няма
,
някой да знае какъв тип са,и как става пускането на кабели(ще иска ли активиране на функции в таблото)?
Ако не,да слагам само за габаритите и да я вържа към лявата духалка
.
Ако имате въпроси някакви питайте докато не съм забравил кое как е,понеже не съм правил много снимки по време на работа.
Ще кача снимки преди и след,да се види разликата на всичко.

Смених диодите на всичко в колата ,остана ми да монтирам духалките само.
Ползвах диодни ленти за целта,един метър бяла и един зелена(по 60бр.) като от зелената
ми останаха няколко бройки.Най-кофти е където осветяването не е с smd диоди(малко пипкава работа),
а именно ключ фарове,регулиране фарове/ниво осветяване,панел копчета при шофьора и копчето за резервоара.
При километража всичко е smd с изключение индикация за дълги(която не ме засяга,въобще индикациите не съм ги пипал) и две други индикации които са с фасонка(за паркинг светлини и габарити).
Обаче тези двете фасонки нещо липсват при мене,търсих отзад из кабелите ама няма

някой да знае какъв тип са,и как става пускането на кабели(ще иска ли активиране на функции в таблото)?
Ако не,да слагам само за габаритите и да я вържа към лявата духалка

Ако имате въпроси някакви питайте докато не съм забравил кое как е,понеже не съм правил много снимки по време на работа.
Ще кача снимки преди и след,да се види разликата на всичко.

-
- Двигател: AFN 1997
Лампите са същите като тая за дългите (май се водеха с цокъл Т10) и май отпред на плафона лампите за четене (двете странични) са същите. Това, което знам за такивата е, че на кошници като нашите вече им идва края на животеца и си струва да се запои диодче там. Стана ми интересно за какво са тея дупки за крушки. Колега ако можеш напиши кои са символите над тях, че не ми се слиза до колата да се зверя в таблото с телефона 

- snoopcar
- Двигател: 1.9 AFN
За тези става въпрос.
ПП: Вярно като за дългите е,просто не и отделих внимание на нея понеже помислих,че може да съм ги отскубнал
тези двете докато съм вадил километража.Ще има май външен монтаж,че не ми се разглобява отново.
ПП: Вярно като за дългите е,просто не и отделих внимание на нея понеже помислих,че може да съм ги отскубнал
тези двете докато съм вадил километража.Ще има май външен монтаж,че не ми се разглобява отново.
- plamski3
- Автомобил: VW Golf 4
- Двигател: AKL
Лампичката с <1> е за мигачи на ремарке. 

Привет на всички, днес си поиграх и аз малко
Направих го с LED SMD лента с 9 диода на 12V сложен е бял филтър от паус хартия изрязан по стария
Направих го с LED SMD лента с 9 диода на 12V сложен е бял филтър от паус хартия изрязан по стария

eo- написа:Колеги да ви попитам има ли хора от София който се занимават със смяна на осветлението в купето,защото се опитах върху едно копче и вече на нищо не прилича ..
Има...Един от тях съм аз

ПОВТАРЯМ: ако някой иска да му свърша нещо по осветлението нека знае че съм от СОФИЯ, така че от другите градове на който му се занимава с доставчици-що не, просто мен не ме кефи,пък и София си е голям град, на доста колеги мога да помогна

Последна промяна от даката07д на Съб 18 окт 2014 22:10, променено общо 1 път.
- yordannnnnn
- Автомобил: Golf 3
- Двигател: ABS 93
Колеги,да попитам може ли дисплея от таблото ,който показва изминатите километри да се сложи на мястото на дисплея за часовника/МФА т.е. на вид изглеждад еднакви
-
Те са еднакви, но пак ще се показва същото. Или някакви незнайни символи..
- К.Одаджийски
- VW експерт
- Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
- Двигател: B207L
Еднакви са по размер, единия обаче е двуредов километри общо отгоре и км до 1000 отдолу, другия са 1 ред цифри, макар че знам ли, дисплея си е дисплей важното е какво идва по лентовите кабели отдолу
дисплея си е дисплей важното е какво идва по лентовите кабели отдолу
Няма такова нещо,от "Джон Атанасов" идвам,и имам да кажа нещо:
колегата с дисплейните размисли

всеки,повтарям ВСЕКИ дисплей,се произвежда с оформени символи,които не могат да бъдат променянисега,дали ще показва цифри,букви или ще е с точки,групиращи се в изображение( тези са най-скъпите,но не съм ги виждал на голф досега...,та мисълта ми е,не си играй с огъня,че ще си патиш приятелЮ

- yordannnnnn
- Автомобил: Golf 3
- Двигател: ABS 93
Няма да си правя експерименти.
Днес си поиграх малко с таблото,сложих отгоре бяла диодна лента но имам проблем с единия дисплей,запоих отзад на дисплеите по един диод,последователно са,със съпротивление,и диода на левия дисплей светва когато си поиска,а по принцип ако има проблем трябва да не светят и двата,съмнява ме че се опират двете крачета на единия диод само да затварят веригата и затова свети само единия,като ми остане време ще го сваля пак,иначе в тъмното свети много добре

Днес си поиграх малко с таблото,сложих отгоре бяла диодна лента но имам проблем с единия дисплей,запоих отзад на дисплеите по един диод,последователно са,със съпротивление,и диода на левия дисплей светва когато си поиска,а по принцип ако има проблем трябва да не светят и двата,съмнява ме че се опират двете крачета на единия диод само да затварят веригата и затова свети само единия,като ми остане време ще го сваля пак,иначе в тъмното свети много добре

Колега,ако беше от София ,щях да се видя с теб,ида ти помогна лично,но ти си от стара загора..нищо.
внимавай да не правиш студени спойки,иначе мисля че ще стане..и нещо не разбирам защо е тва обръщане на бленди,на разместване на дисплеи и такива "тунинги"по таблата...БТВ зеления цвят изморява В ПЪТИ по-малко очите през нощта,та не виждам защо толкова не го изкате
внимавай да не правиш студени спойки,иначе мисля че ще стане..и нещо не разбирам защо е тва обръщане на бленди,на разместване на дисплеи и такива "тунинги"по таблата...БТВ зеления цвят изморява В ПЪТИ по-малко очите през нощта,та не виждам защо толкова не го изкате

-
Не го искаме, щото е стоков.. Ако бялото беше стоково, сигурно щяхме да искаме зелено.
: