Целта е таимер да включва монтиран нагревател 300-500w,220v в малкия кръг с цел подгряване на двигателя до40-50* преди тръгване.
Някакви идеи?Имали готови решения?G3 1.8;
Подгряване малкия кръг на охладителната с-ма с ел.нагревател
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
-
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
- vw_golf_2_Memphis
- Автомобил:
- Двигател:
...
Последна промяна от vw_golf_2_Memphis на Съб 22 яну 2011 23:29, променено общо 1 път.
vw_golf_2_Memphis написа:има и такива с отделен бенз. резервоар![]()
един пич продаваше Webasto от тунинг форума майче за 400лв...
Да има такива хубавини.

- gr_kanev
- Доктора
- Автомобил: VW Transporter T5 2006
- Двигател: AXD
Колега, има доста писано при братята руснаци - http://volkswagen.msk.ru
http://passat-b5.ru/phpBB2/index.php
все пак там зимата си е много по-сериозна от нашата. Бях мяркал при тях, че в Швеция не може да се продаде кола, ако няма такова нещо, и включване на светлините при контакт. Също и че по паркингите има предвидено за всяка кола гнездо с 220 В.
http://passat-b5.ru/phpBB2/index.php
все пак там зимата си е много по-сериозна от нашата. Бях мяркал при тях, че в Швеция не може да се продаде кола, ако няма такова нещо, и включване на светлините при контакт. Също и че по паркингите има предвидено за всяка кола гнездо с 220 В.
-
- Автомобил:
- Двигател:

-
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
- gr_kanev
- Доктора
- Автомобил: VW Transporter T5 2006
- Двигател: AXD
VeskoBravo написа:Нямали вариант с електронагревател?
Има. С подварианти - на 220 V, и на 12 V. Има дори и "самодейности" - подгряваща свещ от дизелов двигател се поставя в маслото, или в антифриза /като на по-новите дизели на VW (може и на други да има - не съм запознат)/. Всичко има, само трябва да потърсиш /там, където съм посочил/.
Успех !
-
- Автомобил:
- Двигател:
Едно време за лада москвич имаше вариант да се пъхне обикновен бързовар в блока на двигателя през някоя от тапите, и разбира се да се направи някакъв куплунг за него. Това е много удачен и евтин вариант, стига да може да се направи на конкретния двигател.
Друг, по-лесен вариант беше да се монтира бързовара в корпус от стар "външен" термостат (за лада/москвич), на който е запушен един от излазите (оттам излизат изводите на бързовара), и нещото се свързва на подходящо място към някой от дебелите маркучи (срязан) за вътрешния кръг.
Изобщо - или в блока, или в някаква кутия с два щуцера с подходяща дебелина която да се включи последователно в някой маркуч.
Друг, по-лесен вариант беше да се монтира бързовара в корпус от стар "външен" термостат (за лада/москвич), на който е запушен един от излазите (оттам излизат изводите на бързовара), и нещото се свързва на подходящо място към някой от дебелите маркучи (срязан) за вътрешния кръг.
Изобщо - или в блока, или в някаква кутия с два щуцера с подходяща дебелина която да се включи последователно в някой маркуч.
-
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
- The_Machine
- Автомобил:
- Двигател:
Преди време купих едни Фиат 131 заради двигателя , та тоз фиат беше сглобка за Швеция и имаше нагревател.
ЕТО снимка
ЕТО снимка

- DragoGT
- 1/8 перничанин
- Автомобил:
- Двигател:
VeskoBravo написа:А някои колега имали монтирано ел.подгряване на антифриза,нека сподели опит.Благодаря!
аз имам
на Webasto
с таймер пуска се подгряване + парното както си го оставил
на Ел. няма да стане ще ти изсмуче акумулатора
на Webasto са на гориво главно дизел но има и бензин (като мойто)
http://www.rheamp.com/webasto.html