1.4 АКК, висок разход на газ

При тази цена на горивата, все повече от нас се "газифицират". Проблеми и решенията им тук
goforit
Автомобил:
Двигател:

1.4 АКК, висок разход на газ

Мнениеот goforit » Пет 31 яну 2014 9:56

Здравейте,
От известно време започна да ми гори много на газ 12-13 на 100 извънградско при нормално каране, не повече 90км/ч. Газовия ми инжекцион е Landi LSI NSI, дюзите са Med. Тръгнах по етапния ред - на бензин всичко е наред, разхода в левова стойност колкото и на газ, при над двойна разлика в цената..
Ходих на газаджия, каза, че налягането на газта било високо. Беше 1.3 бара, а трябвало да е 0.95 - 1 бар. Пробва да го смъкне, но под 1.2 не искаше да пада. Каза ми да си сменя мембраните. След дълго търсене си намерих оригинални мембрани за моя изпарител и вчера ги смених. Резултат - под 1.18 бара налягането не пада. В чудо се видях.. Хванах едно техническо ръководство на Landi на холандски и почнах с мъки и google translate да се мъча да го чета. Баш на края на ръководството попаднах на това ->
Цитат:
De systeemwerkdruk moet bij stationair draaien tussen 1,95 en 2,00 bar zijn voor ongecompenseerde systemen met absolute drukmeting (MED-uitvoering). Tussen de 1,25 en 1,35 bar voor gecompenseerde systemen met absolute drukmeting (MED-uitvoering voor turbomotoren. En tussen de 0.95 en 1,0 bar voor gecompenseerde met relatieve drukverschilmeting. (Matrix uitvoering).

Преведено означава че при рейка с дюзи MED налягането трябва да е 1.95-2 бара, понеже датчика е на самата рейка и мери абсолютното налягане и бла бла..
НО при мен налягането в момента е доста по-ниско 1.2 бара, променил съм коефицентите в горивната карта да са доста ниски, за да имам стабилна работа на газ, а ламбда сондата ми отчита постоянно богата смес. Не би ли трябвало при това състояние сместа да е бедна ?!На бензин ламбдата си прескача от 0,1в до 0,8в както би трябвало да си е, а на газ стои забита на 0,8в.
Не би ли трябвало при ниско налягане, и намалено време на отваряне на дюзите сместа да ми е бедна, а не богата ?

Потребителски аватар
i.e.i
Автомобил:
Двигател:

Re: 1.4 АКК, висок разход на газ

Мнениеот i.e.i » Пет 31 яну 2014 10:41

Преди,колко е бил разхода?
Този двигател на Ибиза на градско трудно качва 10.На дълго е 6.5

Търси правилния майстор

goforit
Автомобил:
Двигател:

Re: 1.4 АКК, висок разход на газ

Мнениеот goforit » Пет 31 яну 2014 10:49

7.5 с климатик и повечеко настъпване от описаното по-горе :)

Върни се в “Автогазови уредби”