пускам тази тема защото силно ме вълнува и многократно съм оставал недоволен от измиването на колата ми, и т.к. не съм напълно наясно кой начин как действа на боята на колата, реших да пусна тази тема.
* За мен струва ми се най-доброто миене е ръчно с гъба, но дори и така пак трудно се избягва факта че първо ти забърсват ръбовете на калниците, под тях и тазовете/джантите и след това почват нагоре - врати, прозорци, като сами разбирате че дори след предварителната пароструйка не могат всички песачинки да паднат и след това винаги има последици в/у лака и боята на колата.
* с четка са ми я мили 2-3 пъти и повече сако като видя такава автомивка и бягам надалеч.. мисля че се сещате защо.
* Автоматичните четки също избягвам по същата причина и редица други, просто защото те са доста по-груби от ръчната мивка.
* За безконтактното - също съм го пробвал, колата найстина заблестява, но много пъти съм чувал упреци че скапвала лака, боята и не знам си още какво.. Някои казват че не е подходящо само за червеният цвят, други обратно. Затова ме вълнува!
* Като разбирасе не мога да пропусна и факта че всчки ръчни автомивки в софия значително вдигнаха цените си за сметка на качеството

Ще се радвам да видя и вие какво мислите по въпроса.
Поздрави!