Здравейте на всички VW притежатели,
Най-накрая и аз посъбрах малко пари за кола (макс 8500-9000 лв.) и реших да си взема някоя по-запазена кола от 1999 насам.
След дълго ровене из форуми и mobile.bg/.de се поспрях на следните варианти:
1. VW Polo 1.6 ili 1.9 - Kombi (тези от 101 коня са ми по сърце!)
2. Seat Cordoba 1.6 ili 1.9 (moje i kombi)
3. Renault Megane
4. Renault Laguna
Първоначалният ми избор бе Laguna, но за тази цена като че ли няма свестни и все повече хора започнаха да реват срещу електрониката на френските коли. Един приятел годишно давал по 2К за поддръжка на Рено 19!!! което ми се вижда прекалено.
Моите изисквания са обикновените:
- просторна (или сравнително), удобна кола, с добра возия, двигател поне 75коня, за предпочитане 90 и нагоре, без значение бензин или дизел. Ще се кара и извънградско защото не съм от Сф, затова съм привлечен от комфорта и сигурността които усещам в Renault, но отзивите за тая пуста френска електроника не ме кефят..... а все пак искам безпроблемна кола, колкото е възможно за втора ръка! И резервни части на приемливи цени разбира се!
Забелязвам, че хора карали коли по 3-4 години бензин стават фенове на дизела, на какво се дължи това? По-малкия разход ли е причината?
Предполагам че като форум на VW ще отречете Renault отвсякъде, но искам реални оценки и съвети базирани на реален опит и впечатления, отколкото субективни изказвания!
Благодаря Ви предварително!

Моля за съвет Polo vs Seat Cordoba vs Renault Megane&Lag
- Rabbit_TDI
- Автомобил: A6 C5
- Двигател: BFC
- Контакти:
Като за начало се уточни дали искаш нещо от класа на Лагуна или на останалите 3-щото разликата е голяма и ще се почнот едни спорове коя как возила и колко излизала.На всички нови коли електрониката е ахилесова пета но специално на ФВ не е болка за умиране и 2к на година,ама за газ на мултиинжекцион забрави.Принципно Сеата е по-изгоден /година-пари/,ама в общи линии е с старите мотори и чаркалъци от ФВ и е една идея по-некачествен/вече как е каран след това е друг въпрос/.За Megan нищо определено не мога да кажа освен ,че са добри пари за съвременна кола.Найстина Френските коли са малко по кекави от ФВ-то ,но пък са по-добре от италия и Рено е по-здраво от Пежо/ся сигурно някой ще се намери да ми каже как имал еди кво си и не бил барнал еди кво си/.Гледал ли си за полицейските Астри-не са лоши коли и държат ниски цени в БГ заради лошата слава на първата Астра.Най-важното обаче като копуваш на старо е да намериш добра кола 

- chefito
- Автомобил:
- Двигател:
Предложения до 9000лв от мен:
1. Golf 4 1.6 и 1.4 - с малко зор можеш да влезеш в парите
2. Предложение 2: Опел Астра Полицейска 1.6 стария мотор моно инжекция тука можеш и газова спокойно да сложиш.
Малко ми се виждаш дезориентиран. Хем поло пък и хем лагуна? Между тези коли мисля има 2 класа разлика....трябва да си изясниш какъв клас кола търсиш ето ти категории:
Поло Корса Клио
Голф Астра 19
Пасат Вектра Лагуна
Според мен Поло, Корса и Клип са прекалено малки и са общо взето за момичета, които въртят градско. За момче минимум ГОЛФ
2. Предложение 2: Опел Астра Полицейска 1.6 стария мотор моно инжекция тука можеш и газова спокойно да сложиш.
Малко ми се виждаш дезориентиран. Хем поло пък и хем лагуна? Между тези коли мисля има 2 класа разлика....трябва да си изясниш какъв клас кола търсиш ето ти категории:
Поло Корса Клио
Голф Астра 19
Пасат Вектра Лагуна
Според мен Поло, Корса и Клип са прекалено малки и са общо взето за момичета, които въртят градско. За момче минимум ГОЛФ

chefito написа:Предложения до 9000лв от мен:
Поло Корса Клио
Голф Астра 19
Пасат Вектра Лагуна
Това, че съм дезориентиран е съвсем ясно от хилядите писания дето изчетох. Напълно съм наясно с разликите като клас коли между описаните от теб. Готов съм да направя компромис между комфорт и надежност на колата, защото не ми трябва лъскава Лагуна дето само ще ходя по серизи с нея. Предпочитам по-нисък клас като Astra или Golf с които уж няма да имам толкова проблеми! Нали са немски коли! Затова ми е главната чуденка: Заслужава ли си да купувам Laguna (голяма, комфортна и наистина отговаряща на повечето ми изисквания, но с ПРОСЛОВУТА френска електроника) или да се спра на ASTRA, GOLF... които уж са по-читави!
Наистина и аз сега събирам мнения и простете глупавите коментари, но не купувам всеки ден кола

- radotom
- Модератор
- Автомобил: Passat B6
- Двигател: CBBB
Преди малко на въпроса защо карам VW дадох следния отговор
Значи, замислял съм се над въпроса ако се наложи да сменя Пассата с нещо друго какво може да е то и алтернативата ми излиза само Лагуна.
Трябва да решиш какво точно търсиш. Ако ти трябва просторна кола, която да може да поеме всичкия ти багаж (семейна) и не си включил Пассат в отговорите на въпроса си, значи лагуната.
Ако ти трябва кола, която да искара дълго и да е евтина за поддръжка, попаднал си на точния форум!
Впрочем, за В5 Пассатите не бих казал, че са евтини за поддръжка, но и нямам съпоставка с цените на резервните части за другите марки от тези години на производство
Мислил ли си за малко по-стара кола? Защото мисля, че В4 Пассат ще намериш до тая сума.
radotom написа:Бе хора, вие качвали ли сте се в Пассат? А в Пассат комби? А футбол в багажника му играли ли сте?
Ако да, защо задавате такива въпроси?!?
Значи, замислял съм се над въпроса ако се наложи да сменя Пассата с нещо друго какво може да е то и алтернативата ми излиза само Лагуна.
Трябва да решиш какво точно търсиш. Ако ти трябва просторна кола, която да може да поеме всичкия ти багаж (семейна) и не си включил Пассат в отговорите на въпроса си, значи лагуната.
Ако ти трябва кола, която да искара дълго и да е евтина за поддръжка, попаднал си на точния форум!

Впрочем, за В5 Пассатите не бих казал, че са евтини за поддръжка, но и нямам съпоставка с цените на резервните части за другите марки от тези години на производство
Мислил ли си за малко по-стара кола? Защото мисля, че В4 Пассат ще намериш до тая сума.
- Rabbit_TDI
- Контакти:
Като за начало си отговори на въпроса за какво ще ползваш колата.Ако е изцяло градско в СФ предимно в центара-Поло,Сеат,Клио.Ако е предимно градско в някой друг град или СФ,но и с извънградско/аз съм така/-Голф,Астра,Меган/Аз примерно бачкам в СФ в центара и пътувам всяка седмица до Карлово и Голф ТДИ ми е идеален/.Ако ще я караш предимно извънградско или ненатоварено градско/в провинцията ,или ходиш на работа с градски транспорт/-Лагуна,Пасат,А4.Като за начало вземи това решение,след това хората ще ти споделят плюсове и минуси на всички модели за дадения клас за да си ги днаеш пък след туй каквото и за колкото намериш 

- wili98
- Щраусолог
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
И 4 те коли, са в 4 различни класа...
не виждам какво те кара да мислиш точно за тези 4 коли.
както и да е...
лагуна за тез пари.. е котка в чувал...
полото въобще не го коментирам при положение, че си разглеждал и лагуна...
по-логичният избор за мен е мегана или сеата...
защото там ще имаш избор за парите си...
не виждам какво те кара да мислиш точно за тези 4 коли.
както и да е...
лагуна за тез пари.. е котка в чувал...
полото въобще не го коментирам при положение, че си разглеждал и лагуна...
по-логичният избор за мен е мегана или сеата...
защото там ще имаш избор за парите си...
- poGo
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Re: Моля за съвет Polo vs Seat Cordoba vs Renault Megane&
whyasker написа:След дълго ровене из форуми и mobile.bg/.de се поспрях на следните варианти:
1. VW Polo 1.6 ili 1.9 - Kombi (тези от 101 коня са ми по сърце!)
2. Seat Cordoba 1.6 ili 1.9 (moje i kombi)
3. Renault Megane
4. Renault Laguna
Колега, от тези четирите аз съм за Мегана. Имам почти преки наблюдения над 3 от колите, като не бих препоръчал Лагуната само заради това, което каза и wili98 - "лагуна за тез пари.. е котка в чувал... "
Ако намериш Лагуна за която да си сигурен какво, колко и как е вземи нея. Макар, че след като спомена Мобилетооо......

Успех с покупката!
- niks76
- VW експерт
- Автомобил:
- Двигател:
здрасти колега,ако си търсиш по сносна и големи4ка кола се насо4и към сеата но от модела99-02година.за френски коли и проблемите им мога да ти напиша романи;вектрата е в категорията на големия сносен клас и можеш да вклю4иш и някоя японска в списъка.ще ти го напиша така:немско или японско(френското го позабрави)
- Rabbit_TDI
- Контакти:
- kris11
- VW експерт
- Автомобил: VW Sharan 7M8
- Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
- Контакти:
Вземи си Голф 3 за градско и извънградско.Поне са държеливи на ходова част из нашите пътища дето никак няма дупки
.
Сеат = ръжда гният като Орлите .Рената и те гният лагуната и мегана са по-нови но като минат 10г ги гледай /поогледай се как на Рено 19 взеха да гният задни вежди, здни калници, заден капак.
за бърза кола извънградско с комфорт ти препоръчвам кола първата буква на гръцката азбука.
/климатроник, ел.огледала,серво на волана.ел.стъкла, централно ,плюш,тонирани стъкла и т.н. са в серийната модификация. Поцинковано купе .
Търси модел от колата на която се спреш да е от последните серии/ там са отстранени всички детски недъзи./
Отдавам предпочитание на Пасат В4, 155-2,0л TS/- Golf 3 не е много стока по отношение на гниене на купето.

Сеат = ръжда гният като Орлите .Рената и те гният лагуната и мегана са по-нови но като минат 10г ги гледай /поогледай се как на Рено 19 взеха да гният задни вежди, здни калници, заден капак.
за бърза кола извънградско с комфорт ти препоръчвам кола първата буква на гръцката азбука.

Търси модел от колата на която се спреш да е от последните серии/ там са отстранени всички детски недъзи./
Отдавам предпочитание на Пасат В4, 155-2,0л TS/- Golf 3 не е много стока по отношение на гниене на купето.
- Sunny
- Дезертьор
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
kris11 написа:...за бърза кола извънградско с комфорт ти препоръчвам кола първата буква на гръцката азбука./климатроник, ел.огледала,серво на волана.ел.стъкла, централно ,плюш,тонирани стъкла и т.н. са в серийната модификация. Поцинковано купе ...
Самолеееет самолееет
Ей, аман от тях!
Друга кола не съществува.
Как пък го докарваш на всяко мнение да има поне по 3 дълбоки поклона към тях ...?!?
Досадно е вече за всички.
kris11 написа:Сеат = ръжда гният като Орлите
А това пък от къде го измисли?
Можеш да го кажеш за моделите им до '91, но откакто са под крилото на VW, проблема с гниенето не съществува
Върни се в “Основен Volkswagen Форум”