Vw Golf MK II белият лебед

Разкажете, споделете, похвалете се със своя Volkswagen - тук всеки може да има тема
Потребителски аватар
Тони_Николов
Автомобил: VW Golf MK II
Двигател: MH 1.3L 1987
Контакти:

Vw Golf MK II белият лебед

Мнениеот Тони_Николов » Съб 01 мар 2014 16:36

DSCF3748.jpg
Здравейте колеги.
Колата за която ще ри вазкажа в следващите редове е едно обикновенно Голфче МК II 1,3L 1987г.,което няма ел.огледала,няма климатик или каквито и да е други екстри,но има душа.Но нека започнем от самото начало.Всичко заочна през 2008 когато решихме че ни трябва малка градска и нискобюджетна кола.След което при разтоварването на един автовоз,родителските лица го бяха видели и купили.След като го докараха,реакцията ми беше-Уаллллл какъв е този бял...гном,роден от любовта на бръмбар и трол. :icon_lol
Обаче малко по малко започна някакси да ми...допада? И малко по-късно аз вече бях с книжка и голфарацията ми беше пеодстъпена.Почнах да чета за модела и историята на колата и останах възхитен и очарован въобще от модела Golf II.Установих че генерацията GTI е била най-добрия и най-желания хечбек на 80-те,първия който получава този 1,8 литров 16 клапанов мотор и най-продавания хечбех 5,7 млн. бройки. :eek :eek :eek
И колата започваше все повече да ми харесва.Видът и беше доста запазен абсолютно всичко и работеше,и нямаше абсолютно никаква ръжда или забележка по боята (без да преувиличавам :smile ) може и гаражна да е била нямам си на идея :smile
Друго хубаво в колата беше че е внос от Италия и там хората си бяха мотнирали в представителство на BRC газова уредба.
Та реших че трябва да поразкрася малко моята гордост ( по-надолу ще има снимков материал)
Първо започнах с броните подшивките праговете и лип споилерчето,които бяха ужасно избелели.След обработка на водна шкурка ги матирах и резултата беше доста добър.Относно осветлението нищо сериозно все още не съм правил,LED габарити,LED светлини на регистрационната табела,LED плафон,LED осветление за краката вързано към плафона,диодни светлини за задна скорост и LED осветление на парното.Също така 5" тъч скриин команд център с навигация,двд,блутуут подготовка за мобилен телефон (също и кабелна подготовка за телефон към CD-то,фолио на стъклата и кожено манщонче на скоростния лост и още някой глезотийки.Иначе до сега не съм имал никакви проблеми с голфето,една бензинова помпа за тия 3 години съм сменил и това е и то защото не карам на бензин а само на газ и нещо беше зпекла :mhihi.
Също така тавана ми беше провиснал,които преди няколко месеца поправих.Та колеги в общи линии е това.Обаче понеже виждам че сред вас има такива които доста разбират имам едно питане на което до сега никои не може да ми отговори.Предлагало ли се е нещо като GTI пакет тогава,тоест само визуално да прилича на GTI защото колата дойде с рещетката от GTI с червения кант,GTI широкия волан,подшивки на калниците и лип спойлерчето което от този раздел съм го виждал на колеги с GTI или G60 както и седалките са с тапицерия която не съм срещал на друки двойки или предишния собственик ги е слагал тези работи.Много благодаря за отделените минути на всеки един :smile :smile :smile :love.vwclub :love.vwclub :love.vwclub
Прикачени файлове
DSCF2551.jpg
Така изглеждаше в началото
DSCF3135.jpg
DSCF3537.jpg
DSCF3503.jpg

Последна промяна от Тони_Николов на Съб 01 мар 2014 23:43, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
Marto_cafeto
Автомобил: Peugeot 307
Двигател:

Re: Vw Golf MK II белият лебед

Мнениеот Marto_cafeto » Съб 01 мар 2014 19:39

Не му трябва много на голфа за да стане уникален ! Само тея дневни светлини нещо не ми харесват на мене,ама твоя си е колата. Пусни снимки и отзад

Потребителски аватар
tonhc77
Автомобил: golf 2
Двигател:

Мнениеот tonhc77 » Съб 01 мар 2014 20:50

Браво колега много хубава Голфара продължавай в същия дух .Поздрави :th_up

Потребителски аватар
Тони_Николов
Контакти:

Мнениеот Тони_Николов » Съб 01 мар 2014 23:04

Marto_cafeto написа:Не му трябва много на голфа за да стане уникален ! Само тея дневни светлини нещо не ми харесват на мене,ама твоя си е колата. Пусни снимки и отзад
Колега те зимата изгоряха :mhihi :mhihi :mhihi :mhihi и сега му сложих ленти с които мисля че изглежда по-добре (поне аз де)

Потребителски аватар
Тони_Николов
Контакти:

Мнениеот Тони_Николов » Съб 01 мар 2014 23:11

:)
Прикачени файлове
DSCF3509.jpg
DSCF3815.jpg
DSCF3905.jpg
DSCF3908.jpg

Потребителски аватар
Тони_Николов
Контакти:

Мнениеот Тони_Николов » Съб 01 мар 2014 23:17

Светлините за задна и малко интериор :)
Прикачени файлове
DSCF3923.jpg
DSCF3930.jpg
DSCF4335.jpg
DSCF4518.jpg
DSCF4516.jpg

Потребителски аватар
Тони_Николов
Контакти:

Мнениеот Тони_Николов » Съб 01 мар 2014 23:20

Таванчето и тапицерията на седалките за която споменах :)
Прикачени файлове
DSCF4573.jpg
DSC03383.jpg
DSC03392.jpg

Потребителски аватар
Тони_Николов
Контакти:

Мнениеот Тони_Николов » Съб 01 мар 2014 23:27

Впрочем колеги на лип спойлерчето от долната страна си има щампа West Germany и е със същата дата като на колата 07.87,което ме навежда на мисълта че или така си е излязла от завода или по случайност този който го е сложил е намерил спойлерче със същата дата без да си иска :mhihi :mhihi :mhihi :mhihi
Прикачени файлове
DSCF4385.jpg
DSCF4386.jpg
DSCF3979.jpg

Потребителски аватар
georgivw
Автомобил: vw golf 4
Двигател: tdi

Мнениеот georgivw » Нед 02 мар 2014 16:06

колега хубаво е голфчета браво нооо тези лампи отпред :screwy

Потребителски аватар
RZ01
Автомобил: Seat Ibiza 6L
Двигател: 1.9TDI ASZ

Мнениеот RZ01 » Нед 02 мар 2014 16:13

Запазен изглежда, браво! Наистина с диодите изглежда малко странно за традиционалистите, но важното е на теб да ти харесва и да е по вкуса ти! Успехи за напред :th_up

Потребителски аватар
GTI1.8
Автомобил: Golf mk2 GTI
Двигател: PB 1990

Мнениеот GTI1.8 » Нед 02 мар 2014 16:54

Тъй като аз имам МК2 GTI макар и с не много голям опит мога да споделя някакво мнение относно твоят автомобил.

Като начало поздравления определено е запазен,гледан и се надявам и за напред да е така.Също не одобрявам идеята ти за дневните LED светлини поне според мен ще изглежда доста по добре без тях.По горе в написаното от теб разбрах че имаш желание да изглежда визуално на GTI.Ще бъда честен с теб и ще ти кажа че външно много лено може да го докараш на GTI.Като начало можеш да решиш дали ще е GTI с тесни или широки брони,от там започва вече всичко,можеш да сложиш вежди и пластмасови прагове,канта на 3/5 врата,табелките GTI и разбира се ако искаш салона да е GTI-ков.RECARO седалки,черен таван и много други дано да са съгласни колеги с мен и да ме подкрепят в написаното.Ако има и други идеи нека да намерим начин да ти помогнем в правилната посока.

Аз също съм голям фен на GTI и моята не беше но след като мислих дълго на края реших да си я направа и започнах от двигателя.Но до тук спирам дано да съм ти помогнал ако имаш някакви въпроси предполагам че можеш да се обърнеш към всеки един от нас,говоря с множествено число защото предполагам всеки ще се отзове на колега.

Поздрави и премисляй хубаво какво ще правиш защото после ще ти струва скъпо. :beer

Потребителски аватар
kazakstaneca
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kazakstaneca » Нед 02 мар 2014 18:43

В интерес на истина съм виждал само плитко рекаро от по-старите GTI-та и то в разцветка, доближаваща се до тази (((:
Бих му добавил черно-червена Hella и широк лип за тесните брони, абсолютно нищо друго, без да визирам джанти и окачване. Голфа ти изглежда много спретнат, аз лично бих се придържал към този му вид, не съм привърженик на драстичните промени.
Успех ти желая, и да продължава да те радва :beer

Потребителски аватар
Тони_Николов
Контакти:

Мнениеот Тони_Николов » Нед 02 мар 2014 22:35

Колеги светлините ще ги разкарам веднага след като се сдобия със широките брони,в който дори и да няма ще сложа фабричните халогенчета Hella,на мен със широките по ми допада,а ако няма халогенчетата просто няма смисъл от широките те много допълват визията (лично мнение) :)

Потребителски аватар
georgivw
Автомобил: vw golf 4
Двигател: tdi

Мнениеот georgivw » Нед 02 мар 2014 22:59

Тони_Николов написа:Колеги светлините ще ги разкарам веднага след като се сдобия със широките брони,в който дори и да няма ще сложа фабричните халогенчета Hella,на мен със широките по ми допада,а ако няма халогенчетата просто няма смисъл от широките те много допълват визията (лично мнение) :)

:th_up това е правилата посока колега успех

Потребителски аватар
iliankocov
Автомобил: Golf 2 Edition One
Двигател: PF 1990 NZ 1991 KR 1991 BMP 2007

Мнениеот iliankocov » Нед 02 мар 2014 23:39

Първо поздравления за запазения автомобил. Второ - аз съм виждал почти същото GTI като твоето. С тая разлика, че беше истинско GTI пак от Италия. На твоя му трябват само едни джанти хубави. окачване, преден нож от GTI. и един рекаро салон в същата разцветка. Стопове също е хубаво да вземеш, но не е задължително. Всички тези LED, MED и т.н. нямат място в хубавия автомобил. Поздрави!

п.п.
Изображение

Върни се в “Моят Volkswagen”