Имам една голяма молба към вас колеги.
Имам Венто, 1.8 моно и го карам малко повечко и бенза ми идва соленичко...Та питането ми е какво ви е мнението за газовите уредби-плюсове и минуси?
За парите е ясно че е на далавера газта-ама ми приказват,може да гръмне,износва двигателя и така нататък.
Искам да чуя и вас преди да взема решението
Газова уредба
- zmej
- Автомобил: Audi 8D5 Quattro
- Двигател: AJL
- Контакти:
...
Двигателят ти е 'слънце' за газ... Единственият недостатък на газта е, че гори при по-висока температура, но на този двигател едва ли ще има проблем. Откъм износване е по-добре, отколкото на бензин...
За гърмене - едва ли, ако ти е настроена добре газовата уредба и колата ти е в ред... Доколкото съм чувал, не е добре да пестиш от разните 'екстри' - ламбда комтрол, тайминг процесор и т.н. (ама все пак аз съм с карбуратор и моят вариант е 'базов')... Wink
Според мен оптималният вариант е електрически изпарител - кеф ти BRC, кеф ти Landi Renzo - едва ли ще ти се върже всичко повече от 500-600лв с 'екстрите'...
А относно иконимията - има я и се усеща.... Wink Wink Wink
И понеже (ама хич) не съм специалист, особено по въпроса (дотук ти писах какво казват по-умните от мен по въпроса), питай същото в клуб АГУ в дир-а... Там ще ти дадат по-обосновани и по-точни отговори... Wink
За гърмене - едва ли, ако ти е настроена добре газовата уредба и колата ти е в ред... Доколкото съм чувал, не е добре да пестиш от разните 'екстри' - ламбда комтрол, тайминг процесор и т.н. (ама все пак аз съм с карбуратор и моят вариант е 'базов')... Wink
Според мен оптималният вариант е електрически изпарител - кеф ти BRC, кеф ти Landi Renzo - едва ли ще ти се върже всичко повече от 500-600лв с 'екстрите'...
А относно иконимията - има я и се усеща.... Wink Wink Wink
И понеже (ама хич) не съм специалист, особено по въпроса (дотук ти писах какво казват по-умните от мен по въпроса), питай същото в клуб АГУ в дир-а... Там ще ти дадат по-обосновани и по-точни отговори... Wink
- golfer
- The Мaster of PERNIK TUNING performancе
- Автомобил: Gandalf the Grey
- Двигател: 368kw LPG
- Контакти:
всеки знае,че две хубави работи на едно място няма
моя извод е :количество за сметка на качество.
аз карам на газ и съм доволен
вярно е,че не се реже и няма достатъчно мощност,но карам доста а парите за гориво са наполовина
най-важно е хубава газова със всички екстри и читав сервиз
ама и аз какво пенсионерско мислене имам
явно остарявам и бензина в кръвта става на пропан-бутан

моя извод е :количество за сметка на качество.
аз карам на газ и съм доволен

явно остарявам и бензина в кръвта става на пропан-бутан

- opipva4a
- Палячо
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
...
GOLF@ аре на КИРИЛИЦА
Re: Газова уредба
Krass написа:Имам една голяма молба към вас колеги.
Имам Венто, 1.8 моно и го карам малко повечко и бенза ми идва соленичко...Та питането ми е какво ви е мнението за газовите уредби-плюсове и минуси?
За парите е ясно че е на далавера газта-ама ми приказват,може да гръмне,износва двигателя и така нататък.
Искам да чуя и вас преди да взема решението
Щом я караш много слагай и хич и не се замисляй. Този двигател е много добър за газ, както съм казвал неведнъж моното е най-добрия двигател за Газова уредба, имам познат със същата кола и същия мотор с газова и повече от година не съм го чул да се оплкава.
Моя съвет е да сложиш BRC.
- zmej
- Автомобил: Audi 8D5 Quattro
- Двигател: AJL
- Контакти:
GOLFER написа:аз карам на газ и съм доволенвярно е,че не се реже и няма достатъчно мощност,но карам доста а парите за гориво са наполовина
най-важно е хубава газова със всички екстри и читав сервиз
![]()
Много си прав за читавия сервиз... А що да нямаш мощност на газ??? Оправи си настройките, при мен разликата газ/бензин е много малка, да не кажа незабележима...
Krass написа:А иначе ми предлагат BRC с поставяне и 1 год. гаранция за 360 кинта.не знам джаджите за които спомена дали ги има и дали влизат в цената
Гаранция, че не влизат...
И само да спомена за протокола, шефа кара пасата си на газ (Passat B3, мотор ABS)... Така му го докараха от Холандия, с газова уредба (говори се, че била фабрична, аз не смея да твърдя такова нещо)... Ta по-добра газова уредба аз не съм виждал...

- Sunny
- Дезертьор
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
zmej написа:Гаранция, че не влизат...
BRC с година гаранция, ламбда сонда емулатор и автоматичен ключ газ/бензин с 35л бутилка на мястото на резервната гума ми излезе 405 лв. в Плевен. Така че не се знае дали влизат в цената
zmej написа:Ta по-добра газова уредба аз не съм виждал...: Никакви проблеми, никакви грешки, винаги пали на бензин и след секунди сама превключва на газ (не знам по какъв критерий, май по време, но 100% не е по обороти), няма проблеми и в най-големия студ...
Определено мисля че не е на време. По-вероятно е да прехвърля след първото подаване на информация от ламбда-та - доколкото знам тя започва да подава данни към ECU-то при 300 градуса в колекторните тръби, освен ако не се лъжа в данните

- vw_golf_2_Memphis
- Автомобил:
- Двигател:
...
Последна промяна от vw_golf_2_Memphis на Чет 20 яну 2011 15:36, променено общо 1 път.
- golfer
- The Мaster of PERNIK TUNING performancе
- Автомобил: Gandalf the Grey
- Двигател: 368kw LPG
- Контакти:
vw_golf_2_Memphis Пуснато на: Чет Юли 08, 2004 10:59 am Заглавие:
--------------------------------------------------------------------------------
Ако си сложите газовата бутилка на мястото на резервната гума нея къде я поставяте
по принцип повечето са с малката /бандажна/гума.като сложиш бутилка в багажника губиш доста място.а резервната гума можеш да си я местиш където поискаш за разлика от бутилката.особено при пасат/комби/и голф като се наложи да бутнеш седалката е голям +

Върни се в “Автогазови уредби”