Голф 4 ТДИ (AHF) - обтегач на пистовия ремък
- Enigma07
- Автомобил: VW Jetta mk5 2008
- Двигател: BMM
Голф 4 ТДИ (AHF) - обтегач на пистовия ремък
Здравейте колеги, въпросът ми е следното; когато ходих при майстор за смяна на пистовия ремък се оказа,че амортисьора на обтегача е заминал, ролката е била за смяна,понеже се чува лек шум. Те ми предложиха нов обтегач, който струва около 170 лв. защото ако искам да сменя само ролка и амортисьор е било по-скъпо. Ролката на алтернатора не е блокиран доколкото разбрах. И сега да питам какво ще стане ако карам така още исвестно време и какви ще бъдат последиците.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Голф 4 ТДИ (AHF) - обтегач на пистовия ремък
Ако има лек шум не е проблем да си я караш и така.
-
- Автомобил:
- Двигател:
няма проблем. 170 е мн за оптегач. шайбата на алтернатора си смени,няма как да я разберат на място, от нея идват вибрацийте ако е заминала!
- Dobromirski
- Автомобил: Seat Leon
- Двигател: ARL 150+ hp
- Контакти:
Изхвърли амортисьора. Ако фрайлайфа на генератора е ОК, не трябва да има вибрации. Провери каналите на всички ролки за парчета от ремък .
- Enigma07
Благодаря ви за отзивите :) понеже не разбирам много, но амортисьора като бутам с ръка трудно се бута и в положението там където го пускам, там си остава. Така ли трябва да е или като нормален амортисьор след като го пускам да си дойде в началната си позиция
.

- Sashko_Trg
- Автомобил: Audi A4 Avant
- Двигател: 2 0 TDI
Карай така докато го смениш, няма страшно и аз карах така много време докато не дойде време за смяна на ремъците, да ме казвам голяма дума ама сигурно година 2 минаха !
-
- Автомобил: GOLF IV
- Двигател: AHF
Dobromirski написа:Изхвърли амортисьора. Ако фрайлайфа на генератора е ОК, не трябва да има вибрации. Провери каналите на всички ролки за парчета от ремък .
Аз не съм чувал AHF с фрайлайф ?? До колкото съм виждал го има само при пасатите!!!Което не е пречка да се сложи един на голфчето и амортисьора де се шутира!!!
- nasko1978
- Автомобил:
- Двигател:
Риска е голям!!!
Смени ги,скоро!
Аз отлагах няколко месеца и някрая ми излезе на носа!
Стопена ролка паразитна,буквално заварена блокирала ролка на обтегача и скъсан ремък на пътя със скорост над 120 км.ч.
Айде ползвайте търсачката вместо да размишлявате върху знанията на Добромирски!
Добромирски знае някоя и друга подробност,повече от повечето от нас!
Много от старите пушки във форума имат доста полезни теми,потърсете ги.
Смени ги,скоро!
Аз отлагах няколко месеца и някрая ми излезе на носа!

Стопена ролка паразитна,буквално заварена блокирала ролка на обтегача и скъсан ремък на пътя със скорост над 120 км.ч.

Айде ползвайте търсачката вместо да размишлявате върху знанията на Добромирски!

Добромирски знае някоя и друга подробност,повече от повечето от нас!

Много от старите пушки във форума имат доста полезни теми,потърсете ги.
- ventotdi
- Автомобил: VW Golf 4
- Двигател: ALH 1998
xxx_man написа:Dobromirski написа:Изхвърли амортисьора. Ако фрайлайфа на генератора е ОК, не трябва да има вибрации. Провери каналите на всички ролки за парчета от ремък .
Аз не съм чувал AHF с фрайлайф ?? До колкото съм виждал го има само при пасатите!!!Което не е пречка да се сложи един на голфчето и амортисьора де се шутира!!!
Има и то заводско

- Enigma07
Аз така или иначе ще го сменя, ама поне това лято смятах да карам така...и относно амортисьора; как така бе колеги? Като казвате "изхвърли амортисьора" изобщо ли да го няма,така ли да го разбера? Ако е така може ли да го изясните още мъничко...но ако съм ви разбрал погрешно се извинявам.
- Dobromirski
- Автомобил: Seat Leon
- Двигател: ARL 150+ hp
- Контакти:
Да правилно си разбрал. Хубав фрайлайф и амортисьора аут.
- darknessevil
- Автомобил: Passat B6 DSG 2009
- Двигател: CBBB 170hp
Аз лично съм чупил ушето на въпросният амортисьор и извадих много голям късмет, че все още си държеше ремъка стабилно. Не беше приятен ефект, защото сменявах амортисьора с ролката, ремъка, хидравлична ролка (беше задрала в амортисьора), ремонт на алтернатора ... и те така те. Но да, както казват колегите - вибрациите идват от ролката на алтернатора, която се предполага, че трябва да ги обира, но когато не е в ред вибрира повече и стават такива неприятни неща. :)
- Enigma07
Значи стана ми ясно, че скоро трябва да се направи нещо по въпроса. Честно казано 170лв за обтегач ми се струват много ( май най-скъпо е при този модел) и затова се насочвам към идеата на колегата Dobromirski. А това решение горе долу на колко ще ми излезе? Благодаря ви предварително :)
- turbobiit
- Автомобил: SKODA OCTAVIA 1.9TDI
- Двигател: AGR
Аз също съм късал ухото на амортесиора,но преди това смени само ролката на самия обтегач и направи 2 нови фтулки на самия амортесиор и си ти.Рплката на генератора я смени задължително.От там тръгва всичко.
- Legolas
- Автомобил: GOLF 4 1.8T GTI
- Двигател: AGU
120-130лв. някъде трябва да е ролката за свободен ход на алтернатора на INA. Аз поне карам само с такива ролки, до момента проблеми не съм имал. Един път съм сменял на алтернатора и за следващите 100 000км. не съм я барал. При монтажа гледай да ти сложат пластмасовото капаче от външната страна на ролката, което е в комплекта, за да не влиза прахоляк. Колата я продадох и още си я кара човека не е пипвал нищо по нея. Амортисьора също не го пренебрегвай INA или SKF.
Върни се в “Дизелови агрегати”