Мнение за лагерите Breda
- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
Re: Мнение за лагерите Breda
Лагер втора ръка... сериозен ли си? 

-
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Не знам какво се има предвид под "аксиален лагер", но ако е лагер на съединителя, то СКФ струва около 24-25лв.
- stypkata
- Автомобил: Golf 3AEK+BMW318i + Jumper 2013
- Двигател: AEK
ttony написа:Не знам какво се има предвид под "аксиален лагер", но ако е лагер на съединителя, то СКФ струва около 24-25лв.
Toчно за него става дума.В магазина ми казаха 50лв за SKF и ми се сториха много..
- silent
- Автомобил:
- Двигател:
lrlmodo написа:Ако е аксиалния трябва да шуми като натиснеш педала
при мен също е така шуми ...при отпуснат съединител....по скоро свирука...при натиснат съсединител или само при леко натискане да се обере хлабината и спира да свирука...не че нещо но е дразнещо....
- stypkata
silent написа:lrlmodo написа:Ако е аксиалния трябва да шуми като натиснеш педала
при мен също е така шуми ...при отпуснат съединител....по скоро свирука...при натиснат съсединител или само при леко натискане да се обере хлабината и спира да свирука...не че нещо но е дразнещо....
Звука наподобява скърцане нали
- xploda
- Автомобил: Civic
- Двигател:
stypkata написа:ttony написа:Не знам какво се има предвид под "аксиален лагер", но ако е лагер на съединителя, то СКФ струва около 24-25лв.
Toчно за него става дума.В магазина ми казаха 50лв за SKF и ми се сториха много..
SKF са си най-добрите и затва си е най-скъпо. Но няма ли друг магазин за авточасти в Бургас да ти кажат друга цена за SKF или да вземеш поне INA?
- silent
- Автомобил:
- Двигател:
stypkata написа:silent написа:lrlmodo написа:Ако е аксиалния трябва да шуми като натиснеш педала
Звука наподобява скърцане нали
Ми да нещо такова...Трябва само да си сложиш крака на педала без да отделя съседините и спира....
- stypkata
xploda написа:stypkata написа:ttony написа:Не знам какво се има предвид под "аксиален лагер", но ако е лагер на съединителя, то СКФ струва около 24-25лв.
SKF са си най-добрите и затва си е най-скъпо. Но няма ли друг магазин за авточасти в Бургас да ти кажат друга цена за SKF или да вземеш поне INA?
Явно ще сменям магазина ,защото в този след като им отказах няколко скъпи предложения явно са ме взели за бъзик.....И аз това си мислех вчера,след като колегата горе спомена,че лагер СКФ е 25лв а в този магазин ми казаха 50 да не би да са искали да ме откажат от него за да ми пробутат Бредата.....Мамка им и гадини от 5 години съм им редовен клиент ако вземат да ме прекарват ще ги запаля.......

- Mihailov78
- Автомобил: T3 Caravelle
- Двигател: DG 1900cc Petrol
ttony написа:Съвета, човек си купи лагер от "утвърден e-bay търговец", вместо от СКФ-България е уникален:) и може би обобощава форумната атмосфера в България.
Лагер тимкен, за да е три пъти по-евтин е - или залежал, или е друга комплектация, или е друг клас.
Не бе, идеята е друга. SKF се продават в България доста ментета (разбирай китайски лагер в кутия SKF). За това може да намериш SKF и за 20 и за 200 лв - сещай се сам, а кое е гарнцията кой е истинския - ти ще разкажеш. Просто на нашия пазар е пълно с пишман търговци и всякакви търгаши с ориенталски манталитет.
Споделих от опит, SKF не винаги е гаранция за качество.
Колкото до Тимкен, да - на три пъти по-ниска цена се купува от е-bay, просто лагери залежали, без надценки и т.н. Има и още нещо, проверен търговец от e-bay означава нещо много по-голямо от нашите местни търгаши. Означава, че за всяка сделка (разбирай продаден лагер например) той получава оценка от купувача. Представи си сега 20 000 сделки от този продавач и нито един недоволен клиент от закупена авточаст. Ти на кой повече ще вярваш, на арбина от Симеон който се кълне в Алаах че лагера е SKF донесен с мулета лично от него през пустинята "Балиго" или на англичанина (примерно) с 20 000 положителни сделки?
Това пък което обобщи за форумната култура в България.. съм без думи. Точно форумите ни помагат да избягваме баш търгаши и некоректни практики в милата татковина.
И друго нещо, някой спомена, че не било правилно да се купува ЛАГЕР втора ръка. Аз да попитам защо? Примерно от кола която се разглобява на части, лагер свален от такава кола може да има ресурс още 50 000 км или 300 000. Лично аз съм купувал лагер втора ръка (за главина) и съм оставал доволен.
- muns61
- Автомобил:
- Двигател:
Като свалиш стария лагер и го отвориш - миеш, смазваш с подходяща грес и монтираш. Лично изпробвано на мои и приятелски коли, никакви оплаквания. Оригинален лагер, без да е разбит, след пресмазване изкарва още един съединител.
-
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Общо взето всички си купуват ментетата от ибей само от търговци с по 20-30-50к продажби:). Определяща за "доволоството" общо взето е цената и дали изобщо е получена стоката. Всички са доволни и от окачвания за по 300-350лв, това не ги прави добри.
На страницата на един от дистрибуторите http://www.sirius-pb.com/news.php най-отдолу се мъдри неработещ линк за унищожаване на 50тона ментета на ИНА/ФАГ и СКФ в Германия. Явно за да излезе нещо евтино в ибей има от къде да се вземе:)
Конкретно лагери, ако се купуват от специализирани магазини(не от магазини за авточасти) или от вносител, това е вече някаква гаранция за произход.
Даването на съвети на всяка ръка (често без никакъв опит и/или познания) е олицетворение на "форумната култура".
Аз също ще пропусна да коментирам глупостите за Алах, мулета и "англичанина" са 20к продажби в ибей (кавичките не са случайни).
Против лагер втора употреба (в общия случай):
- няма как да се знае остатъчния ресурс, а смяната често е много по-скъпа от самия лагер (в случая лагер на съединителя);
- лагери се повреждат най-често при набиване/вадене. Често няма как да се извадят без да се повредят. Удари, при които съчмите/ролките поемат усилие, са недопустими;
- никой не може да гарантира херметичността на лагер "втора употреба".
На страницата на един от дистрибуторите http://www.sirius-pb.com/news.php най-отдолу се мъдри неработещ линк за унищожаване на 50тона ментета на ИНА/ФАГ и СКФ в Германия. Явно за да излезе нещо евтино в ибей има от къде да се вземе:)
Конкретно лагери, ако се купуват от специализирани магазини(не от магазини за авточасти) или от вносител, това е вече някаква гаранция за произход.
Даването на съвети на всяка ръка (често без никакъв опит и/или познания) е олицетворение на "форумната култура".
Аз също ще пропусна да коментирам глупостите за Алах, мулета и "англичанина" са 20к продажби в ибей (кавичките не са случайни).
Против лагер втора употреба (в общия случай):
- няма как да се знае остатъчния ресурс, а смяната често е много по-скъпа от самия лагер (в случая лагер на съединителя);
- лагери се повреждат най-често при набиване/вадене. Често няма как да се извадят без да се повредят. Удари, при които съчмите/ролките поемат усилие, са недопустими;
- никой не може да гарантира херметичността на лагер "втора употреба".
Върни се в “Общи автомобилни дискусии”