Избор на нисък клас ГИ

При тази цена на горивата, все повече от нас се "газифицират". Проблеми и решенията им тук
Потребителски аватар
spar4o
Автомобил:
Двигател:

Избор на нисък клас ГИ

Мнениеот spar4o » Пет 28 мар 2014 18:11

Привет, колеги! Имам намерение да сложа газов инжекцион на Голф 3 АЕК мотор. Загледах се в продавалник и тъй като нямам финанскова възможност за нещо среден/висок клас гледам ниските класове.
Видях няколко оферти за нови системи марка Агис за 300-350 лв. - само нямат бутилка. При положение че най-ниската оферта която ми се предлага е 690 лв - марка ВЕГА, като към тези пари се прибавят 60лв. тороидална бутилка и 40 лв.- вмъкване на зареждачката при капачето за бензина, то това стават ок. 800 лв.
Само мисля че мога да падна с поне 200 лева надолу, само искам мнение да ми дадете за тази система Агис
Ужасно зле ли е, някой кара ли с такава
Освен въпросната Агис, намирам на сходни цени следните системи:
- Q-power
- Versus
- EuroPegas
- А.Е.В. електроника. /новото ловато/. Инжектори RAIL ROSSO - на тази оферта име инжекциона не притежава
- Газов инжекцион комплектуван с белоруски компютър с процесор 64 Mhz , редуктор Томасето, инжектори Фратели. - тази също.
- LPG Tech - италиански редуктор TOMASETTO, инжекторна рейка тип VALTEK

Моля ви за помощ кой от всичките производители да избера. Това са ми възможностите за момента, системата ще ми се върже ~300 лв., бутилка 100, монтаж и настройка и те там някъде...

ПОздрави! :beer

Потребителски аватар
Bai Sando
Автомобил: Audi A 3
Двигател: 2000 TDI 2006г

Re: Избор на нисък клас ГИ

Мнениеот Bai Sando » Пет 28 мар 2014 18:21

Агис-а не е лош и се връзва успешно с кабела и софтуера на Тамона.
Другите измислени марки дето си написал,може и да са добри,но си направи и сметката,че евентуално никой няма има кабел за тях.
Търси нещо масово като тамона или агис.
Само не разбрах кой ще монтира уредбата?

Потребителски аватар
spar4o
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот spar4o » Пет 28 мар 2014 19:08

Ами ще намеря някой човек който да я монтира. Дори тук във форума в раздел обяви, мисля че, имаше един колега който предлага монтаж и настройка и живее близо до мястото където аз живея- някъде мисля че беше около Хаджи Димитър, София (по спомени).Но за никнейма му и спомен нямам... нещо bagera ли кво беше...незснам :Mr Green Fun
Значи казваш че Агис-а е по-успешена система от другите "кучи марки"

Благодаря ти за отговора много! :th_up :beer

Потребителски аватар
Bai Sando

Мнениеот Bai Sando » Пет 28 мар 2014 20:01

Ами не е лош,то си е разновидност на Тамона де.Но аз бих предпочел него от другите дето си изброил,понеже всеки газаджия им има кабела и при евентуална нужда от настройки няма да търсиш кой да я настрои.

katalunec
Автомобил: Golf 3
Двигател: 1600cm 101ps 1995

Мнениеот katalunec » Пет 25 апр 2014 16:10

Колега аз имам същият двигател на Голф 3.Инжекциона ми е NLP,за сега работи добре,ще видя кво ще стане като отида скоро за облужване,филтри и тн.

Потребителски аватар
bagera
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот bagera » Чет 05 юни 2014 22:28

bagera няма да е :mhihi

jovani85
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот jovani85 » Пет 06 юни 2014 15:01

Системите от бившото СССР са ужасни...трябва да бъдат забранени...слагай Вега1 с торойдална бутилка и мобилно зарядно за около 700лв и забравяш.

Потребителски аватар
Bai Sando

Мнениеот Bai Sando » Пет 06 юни 2014 20:08

Гледам,че съм писал за Агис.Тия евтини системи продължават да ме изумяват.Успешно се справят с фулгруп,1.8Т,шестаци,осмаци... :mhihi Баси системата,честно.
Последния монтаж,който правих на едно момче на ВР6-цата,даже тръгна и върви без настройка :mrgreen
Само му вързахме газта и със фабричните настройки на компютъра колата работи върви без проблеми.
Като му закачим утре кабела ще си я настроим де,но за сега работи чудесно :smile

BG_POLICE
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот BG_POLICE » Съб 07 юни 2014 14:25

Още един положителен глас за Агиса! На сестра ми направихме Реното с такава уредба! Компютъра поддържаше дори ОБД, но самата кола нямаше и затова не го използвахме (http://www.autogashybrid.com/product/47/agis-obd-can-4cyl.html), инжекторите са добри (Апис Соло) и са в пъти по-издръжливи от Райл (http://www.autogashybrid.com/product/71/apis-solo.html). Освен това са абсолютно безшумни. Уредбата има възможност за самообучение, като по този начин сама си изгражда графика и газова карта. Това се извършва в движение, като софтуера ти казва от какво има нужда (например работа на място, движение на по-високи обороти, нормално каране и др.) Наистина учудващо точна и е тази настройка! С тороидална бутилка и турска евросонда на Ферони ни излезе 350 лева :mhihi Искам да направя няколко уточнения за цената:
1. Не сме заплащали монтаж - монтира ми я приятел газаджия!
2. Частите са закупени чисто нови, но отново от въпросния майстор, който ползва отстъпки, тоест ако някой обикновен клиент направи тази комплектовка ще му е доста отгоре!
Друга удачна уредба от нисък клас са бюджетните системи на Фобос (Мега джет), както и Тамона (изключително проста и надеждна без излишни глезотии и с инжектори Валтек, които са сравнително здрави)

P.S. Сами преценете каква е надценката на сервизите за монтиране на ГИ :th_up

Потребителски аватар
Bai Sando

Мнениеот Bai Sando » Съб 07 юни 2014 15:48

Ами на 6 цилиндровия мотор ни излезе всичко 560 лв без бутилката.Цените са тънки,понеже ги взехме от познат газаджия.
В цената са включени комп за 6 цилиндъра,рейка валтек,изпарител Раи 2(за коли до 300 коня :mhihi )тръба 8мм разни маркучи,скоби и т.н. дреболии.Естествено цената е без монтаж,понеже аз му я правих макар и 4 дни,понеже се работеше по 2 часа след работа.Колата втори ден върви като бясна,без каквато и да било настройка,понеже човека със компютъра е на балкана и няма кой да я закачи :mrgreen Ще я видим какъв разход ще даде така.

Върни се в “Автогазови уредби”